תומך
פורסם: רביעי 09 ינו',13 14:36
בתור משתמש פרוטולס אני לא חושב שפרוטולס היא מהתוכנות האינטואיטיביות ביותר שיש. סטודיו 1 וריפר הרבה יותר אינטואיטיביות לדעתי. אבל היא גם לא כזאת מסובכת, וכמויות החומר שיש ברשת הן עצומות. מסרטוני יוטיוב ומדריכים ועד לקורסים אונליין במחירים שונים. בנאדם עם קצת תחת ורצון להשקיע יכול ללמוד אותה בקלות לבד מהחומרים שיש ברשת, בעיקר אם הוא מיישם את הדברים בפועל בעבודה באופן יומיומי.
מצד שני בקורס אתה מקבל יחס אישי, עזרה מיידית בדברים שקשים לך וגם לומד מניסונם של המדריכים שזאת פונקציה מאוד חשובה. השאלה אם כן קורס או לא קורס היא מאוד אינדיוידואלית ולכל אחד יש צרכים שונים ויכולת לימוד עצמית שונה.
דבר שני, בקורסים האלה אתה לומד לתפעל את התוכנה, לא למקסס. אתה לומד הכל ברמה הטכנית של איך הדברים קורים ולמה. ההשוואה היותר נכונה תהיה ללמוד תוכנה ומיקס ביחד זה כמו ללמוד נהיגת מרוצים כשאתה עוד לא יודע מה עושה כל דוושה.
על תשכח שמיקס עושים על כל תוכנה, וגם מחוץ למחשב והתוכנה היא רק כלי שבתוכו אתה עושה את המיקס שלך.
אם הכיוון שלך הוא רק מיקסים אולי יהיה באמת יותר מתאים לך קורס פרטי שבו אתה לומד בשלב ראשון לתפעל את התוכנה ובשלב שני מה לעשות איתה ("איך למקסס").
Act Compatible
פורסם: רביעי 09 ינו',13 16:16
תראה,
קשה לומר אם הקורס יתאים לך או לא מכייון שאיני מכיר אותך,
אבל כרפרנס אליי, למדתי פרוטולס בערך בשבוע,
יש מלא חומר ברשת, טלפון של חבר והרבה זמן פנוי,
אני לא אגיד שאני מומחה לפרוטוולס, אני לא מכיר את כל יכולות העריכה המטורפות שיש לה כמו sync points וכו....
אבל,
אני עובד על פרוטוולס ועד היום אף אחד לא עפעף על המהירות שלי ועל השליטה, אף לקוח לא אמר לי שאני עובד לאט וזרקתי 2-3 טכנאים כי הם עבדו יותר לאט ממני,
בקיצור,
שב על התחת, תקרא תשחק ותלמד.
אין קשר בין ללמוד תוכנה לבין ללמוד מיקס, זו טכניקה שונה לגמריי ולא כל כך משנה אם תלמד אותה על קיובייס ריפר סטודיו 1 או פרוטוולס, העיקר שתבין את העניין מאחורי מיקס,
לגבי איך חותכים קטעים בפרוטוולס ומחברים אותם פותחים ערוצים מיצרים שליחות וגרופים, שב על התחת ותלמד לבד,
8000 שקל זה נשמע לי הרבה יותר מדי בשביל מישהו שיכול לעשות זאת לבד.
לעומת זאת אם אתה מאלה שמסתכלים על המחשב והוא מסתכל עליהם וחוזר חלילה, קח את הקורס בלי לחשוב פעמיים, ( לאו דווקא ספציפית את של רימון )
סליחה מראש לכל אלה שפגעתי בשכרם ובמלאכתם.
תלמדו מיקס והפקה, שם צריך להשקיע את הכסף לפי דעתי.