תומך
פורסם: שישי 20 ספט',02 21:11
שלום הייתי רוצה לדעת מה היא הלחמה טובה.
מהי הדרך הקלה והטובה להלחים כבל xlr כי לי זה היה מעצבן.
האם כאשר אני לא מלחים אלא רק מלפף שני קצוות זה נותן את אותה תוצאה או
שהלחמה היא בעלת משמעות יותר עמוקה מקיבעון.?
האם אפשר לקבל קצת טיפים להלחמה טובה מהירה ונקיה??????? :sma:
תומך
פורסם: שבת 21 ספט',02 04:03
למה אני צריך ספוג רטוב?
עוד בעיה היא שxlr מכיל בתוכו שלושה פינים משני הצדדים,
קשה מאוד לשלוט בזה בעת העבודה,
כאשר אתה עובר לעבודה על פין אחד החוט המלופף מחליט שאין לא שום רצון לקבל את הבדיל הנוזלי שנוחת עליו.
אני יכול לשפוך שני ליטר בדיל ועדיין הבן אמו לא ירצה לשבת.
תודה שי,
אבל אם תוכל להרחיב.........
זה לא שאין לי סבלנות ושלא התנסתי,
אבל אני בטוח שיש דרכים מקצועיות ומועילות יותר מהלחמה סתמית.
S.Supporter
פורסם: שבת 21 ספט',02 10:08
בוא אני אתן לך כמה טיפים.
ככה לימדו אותי להלחים במפעל של זאנדברג בגרמנייה. מה שטוב להם, ולי, יכול להתאים גם לך.
שני העקרונות החשובים ביותר בהלחמה הם לדעתי:
א) שני החלקים המולחמים מצופים בדיל מראש, בדיוק בכמות הנדרשת (שזה אומר כמעט כלום).
ב) רק חלק אחד נייד. כל שאר החלקים נייחים ומקובעים. במקרה של הלחמת פלאג לדוגמא, הפלאג מקובע לשולחן והכבל מוחזק ביד.
לעבודה:
מראש הכינונו:
- מלחם. השוק מפוצץ במלחמים אבל מלחם טוב הוא מלחם בעל ראש איכותי בחיתוך דומה ללורד מדגיש (או לייתר דיוק עט תוים). יש לו שפיץ, קו הלחמה יש של 2 מילימטר מקסימום, וצד הפוך מעוגל (או ליתר דיוק קמור).
- בדיל איכותי, כזה שלא נשרף או משתחם בהלחמה, שלא יתפרק אחרי יומיים וכ"ו. אני מעדיף דק וגמיש אבל מה שחשוב זה איך אתה שולט בו שלא ימלא לך את הלוח בבדיל.
- מאפרה או קופסה קטנה לכל הטינופת, חשיפות, בדיל שרוף וסיגריה.
- קופסה קטנה לברגים, סופיות, וכל החלקים הקטנים.
- ספוג לח בשביל לנקות את המלחם משאריות בדיל.
- AVO METER, מד התנגדות או מד רצף (עדיף מהסוגים המצפצפים לבדיקת איכות ההלחמה.
- והכי חשוב: מלחציים קטנים ע"מ לקיים את סעיף ב' שבמבוא.
אני לא כותב ספר על הלחמות אז אני אסביר לך איך להלחים פלאג XLR ואתה כבר תסיק מזה לגבי PL, מעגלים מודפסים וחיילי בדיל.
1. חושפים את הכבל. הי הי הי... לאט ובזהירות. תלוי בסוג הפלאג. עקרונית (בפלאגים של נוייטראק לדוגמא) יש חתיכת פלסטיק אשר מתלבשת על הכבל וכשסוגרים את הפלאג היא לוחצת על הכבל ומקבעת אותו. המטרה היא שהאלמנט שמקבע (יש פלאגים שזה מעיין שתי זרועות שסוגרים עם פלאייר, יש פלאגים שזה בורג וכ"ו) את הכבל לפלאג "ישב" על הציפוי העליון של הכבל, כלומר, אורך החשיפה צריך להיות מתוכנן לפי הנתון הזה.
חשוב להזהר לא לפצוע את הבידוד הפנימי של הגידים וחלילה לא לחתוך סיבים מהסיכוך.
2. חושפים את הגידים. ראשית, מפרידים את הסיכוך בסבלנות ובזהירות, מבלי לקרוע שום סיב (למרות שאם נקרעו קצת זה לא נורא, העיקר שלא ישארו זנבות קטנים שיטיילו חופשי אחרי ההלחמה). את הגידים חושפים מילימטר, לא יותר. אין בזה צורך.
3. מקבעים את המלחם באמצעות המלחציים לשולחן.
שוזרים את הסיכוך היטב לאגודה אחת ומצפים אותו לכל אורכו החשוף בבדיל ע"י שמעבירים אותו ברגישות על ראש המלחם ונוגעים בו בעדינות ביד השניה עם בדיל.
כך עושים גם עם הגידים הפנימיים.
שים לב: אם אתה צריך לקצר שני גידים (למשל את הסיכוך לאפס או את שני הגידים הפנימיים אתה עושה זאת בשלב הזה. זכור!!! בשלב ההלחמה הסופי רק אלמנט אחד נייד).
כעת, כשכל הגידים והסיכוך מצופים, אתה משוחרר מהדאגה לקצר מסיב סורר ובכלל, הכל יותר מהודק.
4. עכשיו. לא לדחות לאח"כ, אתה משחיל על הכבל כל מה שצריך להיות מושחל עליו. בד"כ, זה גוף הפלאג אבל זה תלוי איזה פלאג ואיזה מטרה.
הדבר הכי מתיש ומדכא זה להלחים כבל פיקוד (סוקפקס) 64 פינים ובסוף לראות ששכחת את הגוף וצריך לפרק הכל ולהתחיל מחדש. (זה מעצבן באותה מידה כשזה כבל פיקוד 15 פינים או XLR של 3 פינים)
5. אתה מוציא את המלחם מהמלחציים ומרכיב את הפלאג במקומו, במנח כזה שתראה היטב את כל הפינים (בד"כ בשכיבה). (אם זה מעגל מודפס - כנ"ל).
6. אתה מצפה כל רגל במעט בדיל. הרגליים ב-XLR הן בצורה של כוסיות קטנות וניתן למלא אותן. כשמדובר ברגל הארקה פתוחה (כמו במרבית ה-PL ים מספיק לצפות מילימטר מרובע של בדיל בקצה.
מחממים את הרגל באמצעות המלחם ומחליקים בעזרת היד השניה את הבדיל על הרגל.
7. מניחים את הבדיל על השולחן, מנקים מעט את המלחם, שואפים עמוקות מהסיגרייה ו...
מצמידים את הגיד לרגל פלאג (כשהרגל היא כוסית כאמור, מכוונים אותה שתחדור למקומה), מחממים את הבדיל שעל הרגל ומצמידים.
אם הרגליים צופו בבדיל בכמות מדוייקת, לא יהיו לך בועות בדיל או הצפות וההלחמה תהיה יפה ונקייה.
שים לב!!! הכי חשוב זה שהפלג בשלב הזה יהיה מקובע היטב לשולחן (באמצעות המלחציים) כך שיד אחת שלך תהיה פנוייה עם המלחם והיד השניה תוכל לתמרן ולהצמיד את הכבל למקומו.
8. באמצעות מד התנגדות אתה בודק רציפות. בורר על התנגדות (אומגה). שני ההדקים של מכשיר המדידה על קצות הפלאגים והחיווי צריך להראות אין סוף התנגדות, משמע - מוליכות אין סופית.
במקביל אתה בודק מגעים שבניהם צריך להיות נתק.
כמה הערות נוספות:
- בכל סוג של הלחמה, הולכים תמיד מהרחוק או הפנימי אל הקרוב או החיצוני. (הרגל הרחוקה ממך ביותר, היא הרגל שאיתה תתחיל. בסוקהפקסים של הרבה רגלים המסודרות במעגלים, תתחיל תמיד מהמעגל הפנימי.
- הלחמה יפה תחזיק שנים. הלחמה יפה היא הלחמה שהגיד יושב בתוך בועית זערורית של בדיל. אין צורך במקרון נוסף של בדיל.
- הגידים ישרים ומתוחים למקומם, לא מפותלים זה בזה וכל החלק החשוף צמוד לרגל. הסיכוך הוא גן עדן לקצרים. אחרי שהלחמת את הגידים, ברב ה-PL ים אתה יגול לקצר את אורכו כך שמינימום מוליך חשוף יהיה פנוי לקצרים.
- סידור הרגלים נעשה בשיטת שחור לבן (או ימין שמאל). ב-XLR לדוגמא, רגל 1 תהיה הרחוקה בנקבה והקרובה בזכר. שים לב. (ברב הפלאגים מספרי הרגליים רשומים אבל מלחים מיומן לא יבזבז על כך זמן. בשלב הראשון, בדוק היטב מה אתה מלחים לאן).
קצת נסחפתי.
לא נורא - זה יכול לעזור
S.Supporter
פורסם: שבת 21 ספט',02 15:49
כל הכבוד לקודמי על הפירוט הסבלני!!!
הנה עוד כמה טיפים מאחד שחלק נכבד מפרנסתו מתבצע בעזרת מלחם:
1. הלחמה טובה היא זו שגם לאחר שהבדיל התקרר הוא נישאר מבריק ומכסה את כל שטח החוטים/רגל הפלג המולחמים! עם לבדיל לאחר ההלחמה יש צורה של טיפה או כדור קטן זו לא הלחמה אלא לכל היותר הדבקה גרועה.
2. למי שמלחים הרבה מומלץ במקום מלחציים להכין פנל או קופסא קטנה שמורכבים עליה פלגים שונים (PL נקבה, XLR זכר ונקבה ועוד....) כך שכל מה שצריך זה להכניס את הראש המולחם להפוך שלו ואז להלחים.
3. בהלחמת פלג XLR זכר חובה להכניס לתוכו נקבה שתשמור עליו מעיוות ועיקום הפינים עקב החום.( ראה סעיף קודם)
4. בהלחמת PL זכר יש לשים לב לחימום הרגל של הפין המרכזי, חימום יתר שלה או לזמן ממושך עלול לגרום להרס הפלג!!!! עקב המסת הפלסטיק שמחזיק אותו.
תומך
פורסם: שבת 21 ספט',02 16:33
מעולה.תודה גם לך יובל...
אולי תהפכו את הנושא לדביק או להפוך אותו למגובש.
זה נושא חשוב שמשום מה לא הוזכר פה במידת הצורך עד עכשיו.
Administrator
פורסם: שבת 21 ספט',02 17:14
אולי הוזכר מעלי, אבל הנה בכל זאת:
- לא לגעת בידיים משומנות בקצוות החוטים גלויים המיועדים להלחמה. זה מעכב ולעתים מונע הלחמה נקיה.
- בחשיפת כבל (הסרת הבידוד) יש להשתמש בכוח מינימלי למען לא הינזק הבידוד שבין הכבלים/חוטים/גידים השונים.
- בחימום וציפוי בדיל של קצה חוט, יש לעשות זאת במינימום זמן למען לא יפגע הבידוד, או שינתך בהמשכו ויגרם קצר בין הגידים במקום מוסתר.
- ראש הלחמה צריך להיות נקי. כדי לא להשחית את הציפוי המיוחד שעל קצהו, אין לחכך אותו במשהו מחוספס (להלן הספוג/מטלית למעלה).
- להימנע ממשחות הלחמה אם אפשר. בדיל מכיל בתוכו כמה מובילים של חומר מקדם-הדבקה לבדיל.
- מלחם של 25 וואט יספיק.
- יש מלחמים המבודדים מרשת החשמל ומאפשרים הלחמה במצב מחושמל של הציוד (עדיין לא למתחילים). בכל מקרה - נתק את הציוד מהחשמל לפני ההלחמה! לא מספיק לכבות.
- לא לחשוף חוטי נחושת אלא רק סמוך לרגע הציפוי שלהם בבדיל. חשיפה לחמצן גורמת לעיכול השכבה החיצונית ובעיות בהלחמה.
- בניגוד לדיעה השוררת במרתפי הגסטפו, אדי הבדיל מאוד מסוכנים וכלל לא ממסטלים.
פורסם: שבת 21 ספט',02 22:03
(אולי אני יתרום משהו בניסיוני הלא גדול במיוחד)
לפעמים בפלאגים זולים יש ציפוי מעצבן כזה על המוליכים שלא רוצה לתפוס בדיל.
בעזרת שופין עדין/נייר ליטוש/סכין יפני, מגרדים את אזור ההלחמה, וההלחמה תיתפס
אני מציע לא לחסוך את ה2 שקלים לפלאג איכותי.
בהצלחה!