פורסם: ראשון 23 יונ',02 16:00
שלום.
אני מעוניין לקנות מקלדת שליטה בקרוב, ובפעם הראשונה שבאתי לחנות הפציצו אותי בשאלות על נובים ופיידרים ושאר ירקות.
כששאלתי את המוכר בתמימות: "מה אלו נובים ופיידרים אשר אתה מצפצף אודותם"?
הוא השיב לי שאם אני לא יודע מה הם אני מן הסתם לא זקוק להם, והשאיר אותי בשאלתי.
ובכן... אולי אתם יכולים לעזור?
מכל השאלות שנשאלו בפורום (וחיפשתי "נובים" בחיפוש) עוד לא מצאתי הסבר למושגים אלו.
נועם.
Act Compatible
פורסם: ראשון 23 יונ',02 20:42
תסלח לי אבל החנות היא של מפגרים , אם המוכר במקום לעזור לך מסביר לך שמה שאתה לא יודע אתה לא צריך אז הוא מפגר......נובים כמו ש- AmoniaC כבר אמר לך הם בעצם כפתורים שאתה משתמש בהם כדי לקבל תגובה מיידית , אז מן הסתם אם אלקטרוניקה במוסיקה זה תחום המוסיקה אליו אתה שואף אז המוכר מנע ממך לעשות דברים בצורה פשוט בכך שהוא "מסביר" לך מה אתה צריך.
עצתי לך היא כזאת , לפני שאתה קונה כל מכשיר מכל סוג ותחום במוסיקה תשאל בפורום על המלצות וסוגים , תאמין לי שזה ישתלם לך מאוד......
יאללה בהצלחה בקנייה
פורסם: שני 24 יונ',02 01:39
הבנתי.
ובכן, אולי תוכלו לעזור לי.
אני צריך את המקלדת בשביל שימוש בערוצי מידי בנוסף לאודיו. רוב ההקלטות שלי נעשות באודיו, אבל אני מעוניין להשתמש בקולות שאינני יכול להפיק בצורה קונבנציונלית כגון אורגן האמונד וכד'.
בנוסף לכך הייתי רוצה להשתמש בה בתוכנות כמו ריזון כדי ליצור מוזיקה אלקטרונית.
אינני זקוק ליותר מדי סאונדים על המקלדת עצמה מאחר שאני מעוניין לעבוד בצמוד לתוכנות המכילות קולות בתוכן.
נועם.
Supporter
פורסם: שני 24 יונ',02 01:51
הרעיון של מיקלדת שליטה הוא שהיא באה בלי סאונדים בכלל. (כמובן אתה יכול להשתמש גם בכל אורגן/סינטי בעל כניסת יציאת מידי כמקלדת שליטה ואז יש לך גם סאונדים בפנים).
בשבלי להקליט תפקידי קלידים, כל מקלדת בעלת כניסת ויציאת מידי יתאימו.
בנוסף לזה יש קונטרולרים -
מטרתם לשלוט על פרמטרים בתוכנה (לדוגמא - ווליום, פאננינג, פיטץ' ועוד) בעזרת מכשיר חיצוני (במקום העכבר או המקלדת של המחשב).
כל תוכנה מאפשרת לך לשלוט בחלק זה או אחר של הפרמטרים באמצעות מידי קונטרולר, אותו קונטרולר חיצוני יכול להיות כפתור סיבובי (knob) או כפתור "גרירה" (fader הכפתור שבאמצעותו אתה מגביר/מנמיך ווליום במיקסרים בדר"כ) שנמצא על מקלדת השליטה.
עכשיו אתה צריך להגדיר לעצמך מה אתה צריך מהמקלדת ולהחליט מה לקנות.
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן :wink: