תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:37
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מתכוון לרכוש פסנתר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי
  צחיפו  
מתכוון לרכוש פסנתר
הודעה פורסם: שבת 20 ספט',03 18:26   
התפלאתי לחפש ולמצוא שהנושא לא נדון פה מעולם, אז אני מתכבד להתחיל שרשור בנושא פסנתר, ואולי מנהלי הפורום יפתחו בית חדש שייקרא "כלי נגינה", ששם יידונו נושאים מסוג זה.
אז ככה:
אני מתכוון לרכוש פסנתר. יש לי כרגע בבית פסנתר בלארוס מעפן שנשמע כמו רוסי (כנראה בגלל שהוא רוסי), ואני רוצה משהו שנשמע יותר כמו פסנתר. אני יודע שזה עניין אינדיווידואלי לחלוטין של "לך תשמע", ואכן התהלכתי, חיפשתי, ניגנתי, שמעתי, אבל מה שאני מחפש להשיג כאן זה דיעות על פסנתרים שלא שמעתי, דיעות מנסיון על פסנתרים שכן שמעתי וכיו"ב. אני אהבתי את הימאהה U1, אבל המוכר בחנות יד שנייה טען בפניי שזה פסנתר של מתחילים, שעוד כמה חודשים אני אשתגע ממנו ואשגע את כולם, והציע לי פסנתר בערך באותו מחיר, שבדיקות של מוסיקאים משכמם ומעלה (וגם ומטה) טענו שזה פסנתר מצויין, מקצועי וכו' וכו' וכו'...
לי הוא נשמע קצת פחות מעניין מה-U1. ניגנתי גם על PETROF, ROSEMAYER, YAMAHA U3 ואלה בעיקר החבר'ה שנשמעו לי טוב.
אני לגמרי יודע ומבין מה זה כיוון אינטונציה, ושמעתי מה אפשר לעשות בו, כך שאת החלק הזה אפשר לחסוך בתשובה (אלא אם מישהו אחר מעוניין בהסבר).
ה-U1 יד שנייה בכלי זבל נשמע לי, אגב, טוב יותר מה-U1 בחנות יד שנייה של משפץ פסנתרים מומחה (שרק בגלל שהוא כזה בן אדם על הכיפאק אני רוצה לקנות אצלו משהו). הבעייה היא שהוא נותן 15 שנה אחריות ושני כיוונים ראשונים חינם, והם נותנים 10 שנים וכיוון אחד.
אני מחפש פסנתר יד שנייה בסביבית ה 8,000-10,000 שקל, ולקנות כזה דבר ממקום שנותן אחריות, כיוונים וכו'.
זהו. אם מישהו נגע באחד הפסנתרים הנ"ל, ו/או אחרים שעונים לדרישה, ויש לו המלצות/ביקורות עליהם - שיספר לי על כך.

צחי
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 20 ספט',03 22:22   
בשורה התחתונה - לך לפי האוזן ולא לפי "זה פסנתר למתחילים וזה פסנתר מקצועי"
לי יש גיטרה קלאסית שעלתה לסבא שלי 200 שקל לפני 7 שנים (הגיטרה הראשונה שלי!) ועוד גיטרה שעלתה לי 3,000 שקל לפני 3 שנים, ואני לא מוצא הבדל באיכות הסאונד בין שתיהן למרות שהראשונה היא גיטרה "למתחילים" והשניה "מקצועית".
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 20 ספט',03 23:49   
פסנתר הוא כלי שגם בייצור ממפעל יש הבדל בין פסנתר לפסנתר וגם הגיל משפיע (יש כל מיני טענות לגביזה שבינינו ארוכות ולא מעניינות).

גם YAMAHA העבירו בשלב מסויים את הייצור ויכול להיות שהפסנתר אצל המכוון הוא משלב אחר.
בכל מקרה הכל תלוי בך , קח 250ש"ח לך לחנות דיסקים וקנה דיסקים של פסנתרנים בסגנון שאתה מעוניין...
(ג'אז, קלאסי ברוב המקרים).

תשמע תלמד תאהב ואז תמשיך בחיפוש. אז נכון... שמעת STEINWAYים ואתה קונה משהו בליגה אחרת אבל ברגע ששמעת פסנתרים מעולים יהיו לך הכלים להבדיל...
mro
הודעה פורסם: ראשון 21 ספט',03 00:25   
פסנתר זו אהבה ולכן אתה צריך להתאהב ולא במוכר!
אישית סאוטר עושה לי את זה אבל קצת יקר.
  צחיפו  
הודעה פורסם: ראשון 21 ספט',03 21:11   
תודה רבה לכם על התגובות.
frankzappa
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',05 10:10   
אני נדלקתי על פסנתר גרמני מסוג "סיילר" שראיתי בבי"ס רימון, אבל אני לא יודע מי מייבא אותו לארץ, אם בכלל, וכמה הוא עולה. בכל אופן הדגם הזה אצלי על הכוונת.
אין כמו פסנתר אמיתי.
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',05 11:10   
באיזור ה-10,000 ש"ח אפשר למצוא דברים טובים, אבל צריך לפתח טעם - ולפתח את ההקשבה.
הטיפ של טל לגבי הדיסקים מעולה, אתה יכול גם ללכת קצת לחברים ולשמוע פסנתרים שאתה אוהב מצד אחד - לשמוע אנשים מנגנים עליהם וגם כמובן לנגן בעצמך, ולא יזיק אם גם תשמע כמה שלא תאהב, תדע בדיוק מה אתה לא אוהב ולמה.
אגב, כל האמור תקף לגבי הצליל והמגע, מידת ההיענות ועוד כל מיני פרמטרים שאפשר להגדיר אך בסופו של דבר מסתכמים במבחן ההרגשה.

הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך בקניית פסנתר הוא להקשיב. אבל באמת להקשיב, לא לשבת ולנגן ו"יאללה יאללה", להשקיע בכל פסנתר זמן ולהקשיב להכל, לניואנסים ולעצמך.

קצת מהנסיון שלי - היה לי עד עכשיו YAMAHA ונהניתי, האמת שהתבגרתי ממנו.
הכל זה פונקציה של טעם, אהבה, דרך נגינה (למרות שזה דבר שמשתנה אם אתה מתפתח), תקציב, הבנה - ואוזן ויכולת הקשבה.

בין שלושת הגבהים של ה"רציניים" של YAMAHA - שהם U1, U2 U3 - יש פסנתרים טובים יותר וטובים פחות. כמובן שכל פסנתר לגופו, ניגנתי על U2 נוראיים, וניגנתי על נפלאים. כמובן שהכל יחסי. כנ"ל לגבי U1 וגם U3 שהיה לי.
כל פסנתר לגופו, אני מאמין ב"קליק" עם הפסנתר, ועם זה קשה להתווכח.
אין "חוקים", כמספר הפעמים שתתקל ב-U1 מספר הפעמים שתצטרך לבחון את הסאונד שלו. אם אתה אוהב את הסאונד ה-YAMAHAי - חפש טוב את האחד שנשמע לך הנכון.
תשמע עוד דברים, אתה חייב את זה לעצמך. יש צ'כים טובים, גרמנים בכלל.

לא יודע איפה חיפשת ומה ראית, אבל אם אתה צריך המלצות - בפרטי.

אני קניתי עכשיו Seiler וכבר לא יכול לחכות שהוא יגיע.

יוחאי.
  צחיפו  
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',05 11:27   
הו הא
הרבה זמן עבר...
שכחתי בכלל מהשרשרת.
רכשתי כבר לפני שנתיים פסנתר TONICA יפני, יד שניה, שהתאהבתי בו כבר מהמגע הראשון. המגע, הסאונד, המערכת המכנית שטופלה נאמנות ע"י האיש הנפלא שמכר לי אותה, שמעון מ"רסיטל פסנתרים וכלי נגינה". פסנתר מדהים וכיפי, ובדיוק בתקציב שהיה לי.
הודעה פורסם: שבת 01 אוק',05 12:49   
יווווו.
לא ראיתי בכלל את התאריכים.

#ugh
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון