תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:07
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בנית פרה אמפ
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  צנובר  
הודעה פורסם: שני 08 אוק',01 23:55   
נתקלתי בתכנית לפרה אמפ באתר אינטרנט
התכנית נראית כך:

אני צריך קצת עזרה בלפענח את התכנית כדי שאוכל באמת לבנות את זה...
תודה לכולם מראש...
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 09 אוק',01 00:12   
עכבת כניסה גבוהה ולא כל כך שקט. בשביל מה? בטח לא למיקרופון, אולי לאלקטרט (מה שיש לך בסלולרי או במיקרופון שנותנים מתנה עם מחשב).
  צנובר  
הודעה פורסם: שלישי 09 אוק',01 06:50   
כמה דברים על התכנית שהצגתי פה:
באתר זה הוצג כפרה אמפ לגיטרה
מה שנכתב בכותרת של העמוד זה:
A Discertr FET Guitar Preamp
אין לי מושג מה זה FET

באתר אחר שהגעתי אליו דרך האתר שבו מצאתי את התכנית ממליצים על התכנית הזאת כעל פרה אמפ לבס. אגב , אני ממש לא מבין הרבה באלקטרוניקה אז אם אתם מדברים איתי במונחים כמו עכבה תנסו בבקשה לפרש לי אותם פחות או יותר שאני אבין על מה אתם מדברים.
האתר שבו נמצאת התכנית של הפרה אמפ הוא
לינק

אם למישהו יש הצעה אחרת לתכנית לא מסובכת לבניה של פרא אמפ לגיטרה או לבס אני אשמח לקבל...
תודה
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 09 אוק',01 17:20   
טוב, האמת שלא ציינת בשביל מה, ואכן לגיטרה העכבה מתאימה. מה זה עכבה תוכל לקרוא במקום אחר בפורום, אבל אם אין התאמה בין יציאה של כלי לכניסה של מכשיר (בפשטות) אז זה לא ממש טוב.
לגיטרה הפרה-אמפ הזה יכול לעבוד בסדר, והרכיב המוזכר שם (FET) הינו סוג של טרנסיסטור הפועל כמו "מנורה" (אפקט שדה).
עבור מיקרופונים זה לא הפרה-אמפ הנכון.
לגבי שאר הרכיבים: אם אתה לא רוצה רעש וחוסר יציבות ולפעמים השתקה מוחלטת של הפרה-אמפ, כל הנגדים (במיוחד ה-3MG שבכניסה), חייבים להיות מסוג Metal Film מדוייקים. ככה אתה אומר למוכר והוא יבין. אם המוכר יסתכל ברשימת הרכיבים במעגל ויגיד לך ששם רשום 5% תגיד לו שעדיין אתה רוצה את הנ"ל. (זו טעות קלאסית שגורמת לרעש במעגל).
כיוון שמדובר בהתקן שמגביר, בעל רגישות כניסה גבוהה, הוא חייב להיות קרוב ככל האפשר ליציאת הגיטרה (תוצאת הפיק-אפים והכפתורים), ואפילו בתוכה, כמו הפרה-אמפ הקיימים בגיטרות "מוגברות", עם מקום לסוללה בתוכן.
אם אין לך מקום לסוללה בתוך הגיטרה, המעגל עצו זעיר וכן ניתן להשחלה שם, ניתן לספק מתח למעגל בצורה של "פאנטום" (כמו שקורה עם קונדנסרים דרך המיקסר), אבל איך שהבנתי אותך אתה חייב ללכת על המינימום שאתה מבין, אחרת נסתבך.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 18 נוב',01 16:14   
מר צנובר אמוניק וכל השאר שפיספסו: סכמה מפורטת
והסבר מפורט לא פחות לקדם מגבר מקצועי ומאוזן
פרסמתי בפורום סאונד מקצועי תחת הנושא הפיכת כניסת
ליין לכניסת מיקרופון, בהצלחה.

והעיקר לא לפחד כלל #guitarist
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 20 נוב',01 15:19   
טון ידידי, עם אתה מתעקש, גם הפרה אמפ שלי יכול לגור בששון ובשמחה בתוך גיטרה מגורי קבע.
שתי סוללות 9V לאספקת המתח ובניה עם TL064 לצריכת זרם נמוכה. יתנו לו חיים ארוכים וסאונד משובח.
בהצלחה...........
והעיקר לא לפחד כלל
yochay
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 00:25   
אז, לפני שצורחים עלי #ugh חשבתי שיותר חכם לכתוב בהודעה ישנה מאשר לפתוח נושא חדש #biggrin, אני טועה?

ועכשיו לשאלתי.
טעות מרה עשיתי כשקניתי את המיני דיסק
SONY MZ-R500, למה? כי אין בו פרה אמפ למיק' #ugh !
אז אני שואל את עצמי, למה כל המעגלים שראיתי כאן בפורום פועלים רק על מתחים גבוהים?
איך יתכן שבדגמים אחרים של MDים יש אפשרות לחיבור מיק' והם פועלים על סוללת אצבע רגילה????
:question:
האם מישהו יכול לתת לי מעגל איכותי שיפעל על סוללות?
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 04:27   
יוחאי שלום, הדבר המצחיק זה שלפני כחצי שנה פרסמתי את המעגל הבא לבקשתו של..........
נכון: יוחאי!!!!
http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?topic=1175&forum=4&start=12
איכותי וסוללות לא בדיוק הולך יחד, מעגל איכותי צריך מין הסתם מתח גבוהה יותר מ 3V . בתוך המיני דיסק שלך קיים ממיר המעלה את מתח העבודה עבור המעגלים שזקוקים לכך. לכן אם אתה זקוק לפראמפ כדאי שתבנה את המעגל הזה.
כדי לפעילו על סוללות כל שאתה צריך זה שתי סוללות 9V
לחברם בטור ולמעגל בצורה הבאה: המינוס של הסוללה הראשונה למינוס של קדם המגבר, הפלוס שלה למינוס של השניה וכן למעגל לקו ההארקה ואת הפלוס של השניה לפלוס של המעגל.
בהפעלה בסוללות אין צורך לבנות את מעגל הספק.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 24 מאי,02 22:45   
TL072 הוא תחליף מצוין,
אפשר גם 4558 אבל פחות מומלץ.
fish
הודעה פורסם: שבת 25 מאי,02 01:32   
היי טי קול,
בניתי את המעגל ואת הספק, וזה באמת היה משחק ילדים.
(ואת האמת גיליתי את שד' הר ציון! - מקום מדהים. אפילו יש שם ציוד יד שניה _ מאד, ומלא כבלים ושטויות... - בשבילי זה אוצר...)
יש לי בעיה אחת, אשר אני לא מצליח לפתור אותה. עוד לא חיברתי את הספק לפרהאמפ, משום שרציתי לראות שהוא פועל הייטב. אבל להפתעתי, הוא לא הוצא 12V מכל צד, ושמתי לב שIC7812 מתחמם מאד, אז ניתקתי לאחר כמה שניות את הספק. אגב אני משתמש בספק של 1 אמפר - היה לי בבית.
מה עושים?
תודה רבה על העזרה! #thumbsup
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון