תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:04
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  yuvalkob  
אני רוצה לבנות מעין תיבה לניווט סאונד ואני צריך עזרה
הודעה פורסם: רביעי 18 יונ',03 14:42   
היי
אני רוצה לבנות מעין מכשיר שיש לו שתי כניסות ויציאה אחת של סאונד.
אני רוצה שבכל כניסה יכנס מכשיר סי די. הפעולה שאני רוצה שהמכשיר יעשה זה שיהיו בו 2 כפתורים. אם אני לוחץ על כפתור אחד הסאונד שנכנס מכניסה 1 יצא מהיציאה לאוזניות או למכשיר אחר. אם אני אלחץ על הכפתור השני הסאונד המכניסה השנייה יצא מאותה יציאה. זה כמו במיקסרים עם כפתור הcue למי שמכיר. צירפתי שירטוט שינסה להבהיר למה אני מתכוון. אני מקווה שיש בינכם אנשים שמבינים באלקטרוניקה כזאת שהיא, לפי דעתי, ממש לא מסובכת

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
UV
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 18 יונ',03 17:05   
יש מומחים גדולים ממני אבל אנסה לעזור:
1. קח קופסה, קדח בה חורים מתאימים והרכב שני זוגות שקעי RCA בצד אחד וזוג נוסף בצד השני.
2. קח מפסק דו-מצבי בעל שישה מגעי הלחמה
3. לזוג המגעים האמצעי הלחם זוג חוטים מבודדים וחבר אותם (בהלחמה) למגע הפנימי של זוג השקעים המיועד ליציאה. חשוב לשמור על עקביות והפרדה בין ימין לשמאל ושאף קצה חוט לא יגע בחברו.
4. את אחד מזוגות המגעים הנותרים במפסק חבר בצורה דומה למגעים הפנימיים של זוג כניסה 1, ואת הזוג הנותר השני לכניסה 2.
5. עכשיו חבר את המגעים החיצוניים של שני השקעים השמאליים של שתי הכניסות למגע השמאלי של היציאה, ואחר כך באופן דומה את המגעים הימניים.
6. אם לא טעיתי זה אמור לעבוד
7. אם משהו לא ברור תוכל ללכת עם ההסבר הנ"ל לחנות אלקטרוניקה סבירה והמוכר יסביר לך וייתן לך את החלקים המתאימים.
8. אם אתה רוצה שהיציאה תהיה יציאת אוזניות השתמש בשקע PL סטריאו ליציאה. העקרון דומה. אתה יכול גם לחבר יציאת אוזניות בנוסף ליציאת RCA.
  yuvalkob  
הודעה פורסם: רביעי 18 יונ',03 21:31   
קודם כל תודה על ההסבר הפשוט והמהיר
אבל יש מצב שזה יהיה בעל שלושה מצבים?
כלומר מצב אחד שומעים באוזניות כניסה אחת
מצב שני כניסה שנייה
מצב שלישי שתי הכניסות ביחד?
UV
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 18 יונ',03 23:41   
יכול להיות שיש סוויץ' כזה עם מצב שמחבר את כל זוגות המגעים, אבל אני לא מכיר. מה שכן, אתה יכול להשתמש בשני סוויצ'ים שכל אחד מהם קובע חיבור/ניתוק של כל אחת מהכניסות ליציאה. העיקרון דומה.
BoazP
זה אפשרי לסדר מפסק כזה אני משער
הודעה פורסם: חמישי 19 יונ',03 09:36   
אבל, יש לשים לב לכך שיש פה שני חיבורים במקביל וזה יכול לעשות בעיות מבחינת חלוקת התנגדות ועוצמת זרם... יש פה אנשים שמבינים בזה יותר ממני אבל אני די בטוח שזה בעייתי אני פשוט לא יודע להסביר איך ולמה. בכל מקרה אם זה היה כל כך קל לשלב ביניהם אז בשביל מה קיימים מיקסרים? היית יכול פשוט לתקוע פוטנציומטר לכל אחד ולגמור עם זה...

בועז
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 19 יונ',03 10:06   
בהקשר הזה אני מציע לך לחפש סכימה של קופסת בורר רמקולים בפורום.
זה מאוד דומה בעיקרון.
לגבי מיזוג שתי יציאות סטריאו לאחת, קרא בנושא זה "הפיכת סטריאו למונו" (גם בפורום). אמנם אתה לא רוצה להפוך למונו, אך אתה רוצה למזג שתי יציאות שמאל לאחת, ושתי יציאות ימין לאחת, ומכאן שמה שמוסבר שם מותאם לך.
לגבי סוג הבורר, במקרה זה אתה יכול להשתמש בבורר סיבובי שלשה מצבים (או יותר), רק הסבר למוכר שמדובר במיתוג שבורר בין שני זוגות בשלשה מצבים, לשני זוגות מוצא.
במצב השלישי יכנסו נגדי מיזוג הזוגות למעגל, וזאת (כפי שתקרא ב"מיזוג למונו") כיוון שאסור לקצר יציאות אחת לשניה, אלא אם כן זה הותר במפורש בחוברת הפעלה.
כמו כן עליך לקחת בחשבון שאם מדובר ביציאת אוזניות של מכשירים, ולא יציאת קו שלהם, העסק מסתבך מעט, ואתה זקוק לסוג מיתוג עם מגע נוסף, כי אסור יהיה לקצר בין האדמות/הארקות של שני המכשירים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון