תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:24
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שרשרת אפקטים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (100) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  taltool  
Act Compatible
שרשרת אפקטים
הודעה פורסם: שלישי 06 מאי,03 17:24   
שלום לכולם וחג שמח(בקרוב)
אשמח לפתח נושא שודאי מעסיק הרבה גיטריסטים
והוא עניין שרשרת האפקטים
דוגמא(איש איש והפדלים שלו כמובן):מה הסדר האידיאלי (אם יש כזה) לסדר אפקטים בשרשרת נאמר:comp,distortion,overdrive,pedal volume,wha octave,delay,chorus,tremolo,phaser...ועוד
מה הוא הסדר הממומלץ?
מהו החיווט הממולץ למניעת רעשים?
האם להשתמש ביותר משנאי אחד?
האם לא מאבדים איכות משרשרת כל-כך ארוכה(בהנחה שרוב האפטים הם לא-true bypass
ובכלל המלצות לסידור והצעות יתקבלו בברכה
תודה
Insomniac
Re: שרשרת אפקטים
הודעה פורסם: שלישי 06 מאי,03 18:24   
taltool :

אשמח לפתח נושא שודאי מעסיק הרבה גיטריסטים
והוא עניין שרשרת האפקטים

הנושא נפתח פעמים רבות ובהקשרים רבים פה בפורום גיטרות. אני ממליץ להתחיל מחיפוש מקיף בפורום.

taltool :

דוגמא(איש איש והפדלים שלו כמובן):מה הסדר האידיאלי (אם יש כזה) לסדר אפקטים בשרשרת נאמר:comp,distortion,overdrive,pedal volume,wha octave,delay,chorus,tremolo,phaser...ועוד
מה הוא הסדר הממומלץ?

לא מכיר כזה. את הסדר של הלוח שלי קבעתי בעיקר לפי השמיעה ונוחות הנגינה. קח את כל הפדלים שלך ותתחיל לשחק עם הסדר שלהם עד שתגיע לתוצאה שתהיה נכונה ע"פ הסעיפים הבאים:
1. כל פדל בפני עצמו, כמו גם שילובים של מספר פדלים, נשמעים לך טוב (פייזר לפני קורוס ופייזר אחרי קורוס, כדוגמה, לא ישמעו בהכרח אותו הדבר).
2. האמים ורעשים למיניהם לא קיימים.
3. הנגינה נוחה ואפשרית מבחינה פיסית. אם אתה עובד עם לוח של 75 ס"מ, מרבה לשלב בין דיסטורשן ודיליי, תשתדל למקם אותם קרוב יחסית אחד לשני, כדי שלא תצטרך לעבור מסע כומתה בכל פעם שתכנס לסולו.
4. תשתדל שמיקום הפדלים על הלוח יהיה גם אידיאלי מבחינת החיסכון במקום. עדיף תמיד להסחב עם לוח קטן ככל האפשר. הרבה יותר נוח לעבוד עם הפדלים כשהם קרובים יותר אחד לשני.

taltool :

מהו החיווט הממולץ למניעת רעשים?
האם להשתמש ביותר משנאי אחד?

דובר רבות על שני הנושאים הנ"ל. ספקי כוח, חיווטים, הספק מול צריכה ועוד ועוד. דובר על שנאים ממולצים, על שנאים שמיוצרים במיוחד לכמות האפקטים שאתה רוצה, איפה להשיג אותם, כמה עולה, אפילו טלפונים וכתובות פורסמו.
טריגרים:
PS-9 (ספק כוח בעל 8 יציאות של 9V, כל כניסה 500mA)
Cube (ספק דומה של דאנלופ)
דקדה (חנות אלקטרוניקה בדיזינגוף סנטר. יכינו לך ספק וצמות לפי הזמנה).
להרחבה: חפש.

taltool :

האם לא מאבדים איכות משרשרת כל-כך ארוכה(בהנחה שרוב האפטים הם לא-true bypass

התשובה בגוף השאלה. אם הם לא כולם True Bypass אז מן הסתם צליל הגיטרה משתנה עם המעבר בשרשרת האפקטים. לרוב יהיה מדובר בעיקר בדעיכה מבחינת לוול. על במה העניין הוא די זניח.

taltool :

ובכלל המלצות לסידור והצעות יתקבלו בברכה

סכמה של הלוח אפקטים שלי, נכון להיום. במידה ומשהו לא ברור לך לגבי הסכמה ו\או תבקש פירוט ספציפי - אני כאן.

בהצלחה,
אור
  taltool  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 07 מאי,03 23:20   
שלום אור
1 לא כתבתי שאני פותח נושא אלא שאני מעוניין לפתח נושא
2 חיפשתי בפורום אך לצערי לא מצאתי תשובות מספקות עבורי
3 ברור לי שדיסטורשין לפני או אחרי וואה וואה משנה את הסאונד כמו אין ספור דוגמאות נוספות.
שאלתי\בקשתי היתה לקבל המלצות והסברים מאנשים אחרים כיצד הם מארגנים את שרשרת האפקטים שלהם ,באיזה סדר ומדוע בחרו בסדר זה או אחר.
תודה
טל
Insomniac
הודעה פורסם: רביעי 07 מאי,03 23:40   
taltool :

3 ברור לי שדיסטורשין לפני או אחרי וואה וואה משנה את הסאונד כמו אין ספור דוגמאות נוספות.
שאלתי\בקשתי היתה לקבל המלצות והסברים מאנשים אחרים כיצד הם מארגנים את שרשרת האפקטים שלהם ,באיזה סדר ומדוע בחרו בסדר זה או אחר.

מקווה שעזרתי.
משום מה התמונה של הלוח שלי קצת מזייפת. אני אתקן את זה מחר בבוקר בתקווה שזה ישפוך קצת אור על הבעיה
  taltool  
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,03 00:11   
לצערי התמונה שלך לא עולה אצלי במחשב
אנסה אחר כך
תודה
tomski
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,03 09:59   
דבר ראשון אני רוצה להמליץ לך לקנות שנאי אחד טוב שיחזיק לך לכל החיים... כל השנים הללו מאות שנאים עברו דרכי, אחד אחד הם נשרפו , נהרסו, עשו רעשיום בקיצר זה היה בגלל שהם לא היו מיוצבים ולא היה להם מספיק כוח... לפני שנה קניתי אחד מאסיבי מאוד )יחסית לאז..) של 1 אמפר היום הוא כבר לא מספיק לי לכן קניתי אחד של 3 אמפר ולפתע כל הזימזומים שהתחילו להיות בגלל שלא היה מספיק כוח לספק הישן נעלמו כלא היו... לכן תמיד אני ממליץ לך לקנות שנאי עם יותר כוח ממה שאתה צריך כי זה באסה שתצטרך להחליף שנאי כי קנית עוד אפקט פתאם, גם הם לא מתחממים אם משתמשים בחלק מהיכולת שלהם...

בקשר לשרשרת יש אתרים שמפרסמים שרשראות אפקטים של מפורסמים, לדוגמה vai malmsteen petrucci יש להם כמה סידורים כל אחד למשהוא אחר, לא נראה לי שיש בארץ אנשים עם אותה כמות של ציוד ... אני אכתוב לך פחות או יותר את הסידור שלי בהופעות וחזרות (בהקלטות אין אפס, מנסים כל דבר שעולה בדמיון עד שיוצא משהוא בן זונה )
אז הנה
wah - comp\limiter - preamp -(comp2 ,drive, distortion , cab sim, nois gate ,fx-loop -) eq ,fx mixer - delay , reverb , pitch (chorus , flanger , ring modulator , pitch shifter , phase etc...(

בעקרון מה שחשוב שתבין את ההבדל של אפקטים שמתווספים ואפקטים שמשנים את המקור , (insterts...) לדוגמא דוסטורשן לא בא בנוסף לצליל המקורי של הגיטרה אלה הוא מעוות אותו... לעומת זאת דיליי בא על כל המכלול, לכן כל האפקטים שלי שליפני ה fx mixer הם inserts לפעמים אני מזיז את האי קיו לפני ה דריב והדיסטורשן. אני יכול להחליט את הסדר בין ה loop לפרה אמפ לאי קיו לכל פריסט שלי אז קח את זה בחשבון .

לדוגמא: הסאונד של reverb שעליו תוסיף distortion רק יתשתש לך את הסאונד ולא יתן אווירה של מרחב אלה אם תחליף את הסדרבינהם....

ה גם נורא קשור להגיון פיזיקלי. קודם יש את המקור שמתבשל בכלי נגינה והמגבר (במקרה של הגיטרה החשמלית) לאחר מכן יש את הסאונד שהסביבה מחזירה ביחס למיקום והגודל של הכלי \ מגבר- יענתו לבוקסה )

מקווה שתסתדר ואל תפחד זה לא כואב להתחשמל מ 9 וולט!!!
Insomniac
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,03 10:30   
tomski :
בקשר לשרשרת יש אתרים שמפרסמים שרשראות אפקטים של מפורסמים, לדוגמה vai malmsteen petrucci יש להם כמה סידורים כל אחד למשהוא אחר, לא נראה לי שיש בארץ אנשים עם אותה כמות של ציוד ...

כשמחפשים - מוצאים. מדובר באתר שאני פרסמתי פה כמה וכמה פעמים. אני לא מפנה אנשים לחיפוש סתם.
guitargeek
tomski
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,03 10:34   
מצטער, שכחתי את השם הוא עמד לי על קצה הלשון....
תודה לך וכמובן אני ממליץ לכולם " הישר לfavorite !!!"
giladse
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,03 10:39   
אינסטרו תקן אותי אם אני טועה אבל לפי "החוקים הלא כתובים" של השרשראות קורוס צריך להגיע בסוף? כי אני רואה ששלך די בהתחלה אז זה פאק של התמונה או פשוט שמת אותו בהתחלה?
Insomniac
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,03 12:51   
"אינסטרו"?! #smile

אני לא מכיר "חוק" זה או אחר לגבי מיקום הקורוס בשרשרת. אולי אתה צודק. מהבדיקות שאני ערכתי בזמנו, כל השילובים שאני עושה עם קורוס (נקי, עם פייזר, עם דיליי או כולם ביחד) נשמעים מצויין.

אור.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון