Act Compatible
פורסם: שני 28 אפר',03 18:21
היי NY
האם אתה מבסוט מהפוד פרו? אני דווקא לא חושב שהוא עד כדי כך גדול. (מבחינת גודל פיזי כמובן)
אני משתמש בפוד באס רגיל. אני מאוד מבסוט ממנו להקלטות ולהופעות, אם כי לא בכל ההופעות אני משתמש בו, כי לא תמיד יש לי בו צורך, אבל במידה וכן, הוא מאוד יעיל.
לא ראיתי שכתבת איזה מגבר ואיזה בוקסות יש לך.
במידה ואין לך מגבר רציני, אני , במקומך, הייתי שוקל לשים את הפוד ברייק טוב ביחד עם מגבר כוח נורמלי, יחד עם בוקסה טובה או שתיים, ולהופיע ככה. לדעתי זה הפיתרון האולטימטיבי.
במידה ויש לך מגבר טוב, וכל מה שחסר לך, זה קומפרסור, אז לא בעייה למצוא קומפרסורים פשוטים שיעשו את העבודה, אם בצורת רייק או בצורת פדאל.
אני למשל, כאשר אני לא מופיע עם הפוד, אני משתמש בגליאן קרוגר 200W שנמצא ברייק ביחד עם קומפרסור ישן של ימהאה , שעדיין עושה את העבודה. וכל זה מחובר לבוקסה 15" של לייני.
כאשר אני כן משתמש בפוד (הרגיל כאמור) אני מחבר אותו ישירות למגבר, דרך הריטרן וכך עוקף את הפרה של הגליאן.
פורסם: שני 28 אפר',03 23:05
אהלן וסהלן!
אני אכן מבסוט מה-POD באולפן. העניין הוא שאני גם לא נסחב עם מגברים לכל מקום (בטח לא בוקסות ענק), ואין לי בעיה להופיע מחובר Direct ולשמוע את עצמי ממוניטור (אולי זה נשמע מוזר, אבל כשכבר יש מגבר אני בדרך כלל חותך לו ב-EQ את רוב הבסים כדי לשמוע איזה תוים אני מנגן - ממילא יש מספיק בסים מה-PA). המגבר היחיד שיש לי הוא גליאן קרוגר קומבו קטן, שטוב להופעות ג'אז ונסבל בהופעות רוק אם משתמשים בו בתור ראש ומחברים אותו לבוקסה גדולה (הוא 100W). אבל בדרך כלל, כאמור, אני משתמש במגבר המקומי של המועדון/הפאב/מה-שזה-לא-יהיה או מתחבר Direct.
מה שחשבתי עליו הוא יחידת קדם כלשהי שתשפר מעט את הסאונד לפני שהוא מגיע לקונסולה. עדיף, כמובן, שהיא תהיה קומפקטית (אני שונא להסחב עם ציוד, ביחוד כי אני גר בקומה שלישית וחצי בלי מעלית).
בכל מקרה - תודה! - ורעיונות יתקבלו בברכה.
פורסם: שלישי 29 אפר',03 19:05
חשבתי על פוד נייד, אבל הוא נראה לי כמו להרוג זבוב עם תותח. את רוב האופציות שלו אני לא ממש צריך על הבמה.
הפדל-קומפרסור שהזכרת נראה לי מעניין, כמו גם הפרה-דירקט. אם אמצא מכשיר שעושה את שניהם ולא הרבה יותר, בגודל של הפדל פחות או יותר (ז"א: אפשר לשים אותו בתוך הכיס בקייס של הבס) - זה יהיה זה.
תודה!