תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון
  וירץ  
Act Compatible
חוויות, תובנות ותהיות בהקשר לשימוש ב AI ביצירת מוזיקה
הודעה פורסם: שלישי 09 מאי,23 13:27   
בזמן האחרון אני מנסה הרבה מייצרי מוזיקה עם בינה מלאכותית, שיענו על דרישות המינימום שלי מתוכנה כזו. אני מתייעץ כל הזמן עם ידידי, ה chat gpt, בהציגי לי את כל בקשותי, וכל מה שהוא מציע לי לא עונה על בקשות אלו. לפעמים גם קורה שהוא טועה, ואני מגלה שמה שביקשתי לא קיים במה שהוא המליץ עליו, ואז לזכותו יאמר שהוא מודה בכך #smile שלא ישמע שאני ביקורתי כלפיו, להיפך, אני אוהב מאוד את את הדבר המופלא הזה ומאוד נהנה ממנו...
בכל אופן, נראה לי שבשלב זה, מוזיקאי שרוצה ליצור פלייבק על ידי (וזה הכי חשוב) שהוא רושם את האקורדים (וגם את המורכבים שבהם) ואת המבנה המלא של השיר, אם אפשרויות אוטומטיות, עריכה, יצירת קובץ למשלוח (לשיפור הסאונדים או החלפתם) וגם הדפסת דף דפים ואקורדים - הרי התוכנה הוותיקה, שנראה לי שהיא קיימת עוד מאז המאה העשרים, band- in-a box, עושה את זה יותר טוב. אתה רושם את האקורדים ובוחר סטייל, ואילו כלים ינגנו וזהו.

קימת אפשרות סבירה מאוד שפיספסתי, כי כנראה זה כרגע מתפתח במהירות ואולי גם הצ׳אט לא מעודכן. אז אשמח מאוד אם מישהו יידע אותי על משהו כזה בתחום הזה.
יש כמובן הרבה תוספי AI שיעילים מאוד ככלי עזר.

אני מחכה ללוג׳יק שישלבו AI בתוכנה...
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 09 מאי,23 17:17   
הצ׳אט אינו אלא דרך לתקשר באמצעות שפה עם בינה מלאכותית.
היא עצמה קיימת לשימושן של חברות ויחידים כדי להפנות אותה לצרכיהם או למטרות עסקיות עבור כלל הציבור, ואלה בתורם מייצרים כלים לכל מטרה ונושא בעולם - ספציפיים יותר לתחום מסוים. כאלה יש כבר מאות, בתחומים מגוונים - מבוססים על אותו ״מנוע״ של בינה מלאכותית שאיתו אתה ׳רק׳ מדבר. במקרה שלך השתמשת בכלי שיחה. זהו.

לבקש ממנו את מה שציפית עדיף לעשות בכלים מבוססי AI ייעודיים יותר (כתבות באתר סוקרות כמה), ואם מוסיקאים עדיין ידרשו לתוכנות הפקה/הקלטה כמו קיובס ולוג׳יק, זה רק ענין של זמן עד שתהיינה מיותרות, כיוון שיצירה, מההשראה והדימיון עד לתוצר אודיו, יתקצרו להפליא, וכיצד אנו עובדים היום ייראה מאוד פרימיטיבי עוד מעט.

אם השיח איתו הוא בעניני מה קיים חדש ועכשווי, ראוי לציין שהצאט הציבורי (שבחינם) אינו מעודכן מעבר ל-2021 ומוגבל בעוד הרבה אפשרויות פלט. בתשלום אפשר לעבור לגרסה מתקדמת וליהנות מעוד יכולות, כולל עדכון על מה שקורה בהווה, שלא לדבר על אפשרויות פלט אחרות מטקסט.
ואם עדיין לא רוצים לשלם, אפשר להיעזר בתוסף דפדפן המאפשר חיבור של הצאט לאינטרנט - WebChatGPT

- מומלץ לחפש כלי הפקה מבוססי AI ייעודיים.
- לא מומלץ לצאת מהנחה שאיך שעבדת עד היום בהפקת מוזיקה כך יישאר עם בינה מלאכותית. הרבה יהיה מיותר. לגמרי.

אם אתה מבקש מהצ׳אט להיות כמו BIAB, אתה אכן מפספס את הכיוון, כמו שחשדת. זה דומה לבקש להתקשר למישהו באמצעות טלפון חוגה. [יקח זמן להבין את המשפט הזה].

היכולות כיום של בינה מלאכותית בתחום האמנות הם מעל ומעבר לכל דימיון. הן כבר הדימיון עצמו. ראו מה קורה עם צילום, ציור, וידאו - זה כבר שם! יצירת מוזיקה קטנה עליה יחסית ליכולות הנ״ל, רק שצריך שיותר חברות יחברו אותה לכלים מעשיים, ואכן יצרניות תוכנות ההפקה מוטרפות על זה כעת ושוקדות על הוספות כוח הבינה למערכות שלהן.

הנה אמן וידאו לדוגמה

הנה כתבה על כמה כלים למוזיקאים

עד לא מזמן לא האמנו שנכתוב טקסט המתאר וידאו קליפ או אפילו סרט שלם, והוא יתממש במהירות, ללא במאי, תסריטאי, שחקנים ובכלל - צילום כלשהו. זה קורה עכשיו בגדול.

גם שכפול גנטי-כמעט של אמנים והרכבים מהעבר בתחום המוזיקה, עומד לחסל את ההמתנה לגלגול נשמות או הוצאת אלבום חדש. [קישור]

כל אלה נעשים כיום ללא עפרון, נייר, כלי נגינה או תווים. למה לבקש מעתיד לעבוד כמו בעבר? העתיד (הקרוב) בגדול הוא להגיד ל׳מכונה׳ איך אתה רוצה שהשיר יישמע, בכתיבה מפורטת של טקסט הוראות פשוט. בלי צורך בעוד כלים ומתווכים להעברות, המרות, הדפסות וכאלה - אתה מנחה אותו ישירות לתוצר, התוצאה.

[מקווה מאוד שאתם עוקבים אחר שלל הכתבות באתר בנושאים אלה].
הודעה פורסם: שלישי 09 מאי,23 19:30   
קראתי את מה שכתבת ראובן, ונראה לי שהחכמתי קצת. רק לא הבנתי מה אלו התוכנות היעודיות, ששם אני יכול לחפש את מה שאני מחפש... נראה לי שעקבתי אחרי כל מה שפרסמת באקט ובפייסבוק ואלו היו אפליקציות יעודיות למטרות מסויימות, ואלו שהיו למטרת יצירה, לא סיפקו את מה שאני מחפש.
דרך אגב שאלתי את הצ'אט אם הוא מעודכן להיום והוא טען שכן... שהוא מתעדכן כל הזמן...
ובאמת הוא נתן לי אינפורמציה מעולה לגבי מכשיר שיצא ב 2022.
ברור לי ה BIAB זה לא הכיוון. התכוונתי שנכון להרגע זו תוכנה יותר יעילה למטרות שציינתי. ברור שזה ישתנה במהירות.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון