כששיפצנו את הבית ה״חשמלאי״ ״חיבר״ את הרשת, השקע בקיר לא עבד.
פתחתי את השקע, וגיליתי את הנ״ל.
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
(הכבל הכחול היה בתוך הקיר, לא מחובר בכלל לתושבת. כנראה לא היה לו קרימפר...)
ממה שנראה, צריך לחבר את הכבלים הפנימיים לתוך תושבות שנמצאות לברגים,
ליצור מגע עם חלק מתכתי ששם וכבל פנימי אחר יוצא ומתחבר אל השקע עצמו.
=> האם ניתן לחבר את החוטים מכבל ה-CAT5 אל התושבות בתוך השקע?
=> כיצד ניתן להתאים בין הצבעים בכבל לבין מה שיוצא?
בגיגול לא מצאתי שקע עם מבנה כזה וחוטים בצבעים האלה,
אלא שקעים פשוטים יותר, ובצבעים שתואמים למה שבתוך הכבל,
בנוסף את הקונסטרוקציה עם התושבות אלא פשוט הכבלים הפנימיים מתחברים לשקע הפנימי.
דוגמה:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא _________________ מפעל הביצים / אסף בילט | קריאטיב | egg-factory.com
soundcloud.com/billet
אני לא חושב שהצבעים של החוטים בשקע מתאימים לתקן כלשהו כך שלא נראה שתמצא סכמה מתאימה/מועילה.
אני מציע פשוט לזהות איזה חוט מחובר לאיזה מגע בשקע, ואז לחבר אליו את הגיד המתאים בכבל (בהתאמה לקצה השני שלו..)
אפשר לעשות את זה 'אופטית' כלומר לעקוב אחרי המוליך ולראות לאן הוא מחובר, או חשמלית עם מד-רציפות/רב-מודד.
לאחר שמצאת סכימת חיבור נכונה באינטרנט (ויש כאלה המון) עליך לזכור שמדובר בזוגות.
אם הצבעים שאתה רואה ברשת אינם תואמים למה שיש לך (למרות שנראה לי שכן), והכבל הוא אכן כבל רשת (חשוב ביותר), תוכל לחבר בהתאם למה שבקצה השני.
כאן אתה מוצא את הזוגות לפי הצבע ודואג שהם תמיד ילכו יחד בכל צד, וישארו מלופפים אחד בשני כמה שיותר עד הקצה.
לדוגמה, אם חוט אחד כתום, הבן זוג שלו יהיה כתום+לבן. ירוק +ירוק/לבן וכו'.
כך הם אמורים להיות מחוברים בהתאם (+-) ולא בחירה אקראית לגמרי. ראה תרשים מחבר ומיקום הפאזות (+-) בכל צד שלו. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
טוב, כדי לפשט את העניין הלכתי וקניתי Keystone חדש,
עם סט צבעים סטנדרטי,
התקנתי בשני הצדדים (כולל הקפדה על סידור הגידים לפי פרוטוקול 568B).
היה לי פאנצ׳ר ידני - דומה לזה:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
עובד! שתי נקודות הרשת הראשונות שלי - To Many More!
כמה שאלות:
=> האם החיבור יעבוד גם אם הגידים לא יושבים כולם 100%?
כאמור, כרגע זה עובד (נשלח מהאת׳רנט שלי)
=> לי היה פאנצ׳ר ידני on hand, ראיתי ביוטיובים שעובדים עם מכשיר מכאני
שעושה סאונד מרשים, האם המכשיר מבקע את הציפוי מהגיד וחושף את המתכת בפנים?
=> מה הרשת הכי גדולה שהתקנתם? _________________ מפעל הביצים / אסף בילט | קריאטיב | egg-factory.com
soundcloud.com/billet
מברוקיישן
לגבי נתק או חולשת מגע בגיד אחד, תלוי במהירות הרשת וחיבורי התשתית האחרים. יש שלא יפריע כלל ויש שיגרום לתקיעות או חוסר פעולה כלל.
לגבי הכלי, בנעיצה הכבל נכנס למזלג מגע שננעץ בו עד לכבל. המזלג עצמו חותך בבשר הציפוי. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
השם המקובל של השקע הוא "מחבר קרונה" והכלי הייעודי נקרא לוחץ קרונה.
כל שהוא עושה זה לנעוץ את הגיד לתוך המזלג שהוא בתורו ננעץ דרך הבידוד לתוך המוליך. בנוסף, הוא חותך את שארית הגיד המיותרת.
כמה טיפים ללחיצת קיסטון -
-כמובן שיש להצטייד בקרונה, שהוא - כפי שכבר הוסבר מותאם בדיוק למשימה.
-אם אין קרונה בנמצא / במקרה חירום אפשר עם מברג שטוח (גודל בינוני קטן - נגיד טסטר) ללחוץ את הגיד לתוך המזלג ואת השארית לחתוך עם קאטר.
-טעות נפוצה היא לגלף את הגיד לפני הלחיצה.
-כשלוחצים את גיד מס' 2 (שהוא הקיצוני ביותר - בצבע כתום אם אתה בתקן B) כדאי לתת קונטרה עם האצבעות על הפלסטיק כדאי לא לשבור אותו.
-אני מעדיף לחבר את הגידים מבפנים החוצה ולא הפוך - ככה הסיכוי לקצר קטן יותר והצמה שנוצרת, תופסת את הקיסטון באופן מסיבי ויציב יותר.
-עדיף לגלות את הכבל, כך שיהיה בערך 20ס"מ של הזוגות השזורים עד שיגיעו לקיסטון, מה שיאפשר גמישות להכניס את הכבל ולסגור את הקופסה מבלי ליצור לחץ שינתק את המגע.
-עדיף ששמונת הגידים יחוברו באופן תקין, כך יתאפשר חיבור של ג'גה אתרנט - 1Gbps. אחרת אפשר להסתפק רק ב 4 גידים (1,2,3,6) שיאפשרו חיבור של 10/100 Mbps.