תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 05:14
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  musicproject  
האם אני שומע נכון או שאני רק חושב שאני שומע נכון ?
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 06:24   
אם אני סותם את האף ואז נושף בחוזקה האוזניים "נפתחות" ואני שומע את כל התדרים הגבוהים בצורה מודגשת.
לאחר שאני משחרר את האוויר ואת האף התופעה נעלמת. לפעמים מיד ולפעמים לוקח לזה כמה דקות לחזור לשמיעה "רגילה".

אז האם בדרך כלל,כשאני לא מפעיל עליהן לחץ כלשהו, האוזניים שלי "סתומות" או "אטומות" ? כלומר האם אני שומע "נכון" (ואני לא מדבר על טווח תדרים) , כמו שכולם שומעים בדרך כלל או שה"אמת" מתגלה לי רק כשאני מפמפם באוזניים.

יש גם תופעה אחרת שאותה כולכם בטוח מכירים וזה כשמפהקים למשל, הפיטצ' משתנה והכל כאילו יורד למטה....

בקיצור, השמיעה שלנו היא דבר מאתגר ודינמי. התופעות הנ"ל + תגובת האוזניים לשינויי גובה טופוגרפי מהירים + זה שאנחנו לא שומעים שווה את כל התדרים בכל עוצמה .... לך תדע מה אתה שומע.... : )
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 08:45   
בין חלל הפה לאזניים יש תעלה מקשרת הנקראת תעלת אוסטאכיוס, והיא מאפשרת השוואת לחצים בין האוזן החיצונית לתיכונה.
באופן טבעי לאויר יותר קל לזרום מכיוון האוזן לפה, זו הסיבה שבכיוון ההפוך בד"כ צריך להפעיל לחץ = לפמפם, כדי להשוות לחצים.
כשמצוננים תעלה זו נוטה להפוך צרה וגדושה, מה שמקשה על השוואת הלחצים. אז יכול להיות שאתה סובל מנזלת כרונית, או שהמבנה הטבעי אצלך הוא צר.
בכל מקרה זה נשמע שכדאי לך לבקר אצל רופא אף אוזן גרון כדי לברר את הסוגייה.

חצוצרת השמע בוויקיפדיה
  musicproject  
תודה על התגובה מנדלה אבל...
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 08:48   
אני לא סובל מנזלת כרונית...
ואם התעלה אצלי צרה באופן טבעי.... מה זה אומר בעצם על השמיעה שלי ?

האם כשאתה, או אדם אחר עם מבנה אוזן נורמטיבי, עושים את אותה פעולה.... סותם את האף ו"מפמפם", גם אצלך התדרים הגבוהים נהיים מודגשים לרגע?
מתוך וויקיפדיה באנגלית....
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 08:59   
"Some people learn to voluntarily 'click' their ears, together or separately, performing a pressure equalizing routine by opening their Eustachian tubes when pressure changes are experienced, as in ascending/descending in aircraft, mountain driving, elevator lift/drops, etc. Some are even able to deliberately keep their Eustachian tubes open for a brief period, and even increase or decrease air pressure in the middle ear"

אני אחד מהאנשים האלה : )

כלומר אני מסוגל "להשוות לחץ" ולפמפם באוזניים גם ללא סתימה של האף או ירידה תלולה בגובה או כל דבר אחר. ואני גם יכול להשאר במצב הזה כמה שניות....
מכאן בעצם נבעה השאלה שלי ....
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 10:28   
אתה רק חושב שאתה שומע את מה שאת חושב, אבל אתה לא שומע את מה שאתה חושב שאתה שומע #smile #smile
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 11:16   
לא קשור באופן ישיר לשאלה שלך, אבל מדי פעם שווה לחזור לסרט הנפלא הזה:

mandela
תומך
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 14:55   
ציטוט:
האם כשאתה, או אדם אחר עם מבנה אוזן נורמטיבי, עושים את אותה פעולה.... סותם את האף ו"מפמפם", גם אצלך התדרים הגבוהים נהיים מודגשים לרגע?

אני משתדל לא לעשות את זה בלי סיבה (למשל נסיעה למקום נמוך או צלילה בבריכה), כי פמפום סתם כך יכול ליצור לחץ מכיוון האוזן התיכונה החוצה, כלומר לדחוק את עור התוף עד כדי יצירת קרע.
בכל מקרה לא שמתי לב לתופעה של שינוי בתכולת התדרים.
אם זה מציק לך - כמו שכתבתי קודם, רופא אזניים טוב יוכל לספק לך כנראה תשובות יותר מלומדות.
mixtrim
תומך
אני חושב שאני שומע משמע אני קיים ולא שומע כלום...
הודעה פורסם: שבת 14 מרץ,15 19:14   
יצא לך דווקא טוב שללא הנשיפה זה "יתקן" את הבהירות של ה yamaha msp-10 שלך שישמעו לך כמו NS10 סטייל (קצת הומור..)

ולשאלתך אצלי זה לא קורה (ניסיתי.. #sorry ) התדרים נשארו אותו דבר, אבל זה כן גרם לי כאב ראש וסחרחורת לחצי דקה.

מקווה שעזרתי
mozizo
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 15 מרץ,15 01:44   
קורה גם קורה.. במיוחד אני מרגיש את זה בטיסות כי ככה סתם אני לא מפמפם להנאתי(לפחות לא את האזניים ! #smile )
כל הרחשים של הטיסה נהיים יותר בהירים או שונים לפחות כשלחצי האוויר משתנים אם ע"י פימפום מכוון או אם תזוזת עור התוף ע"י שינוי לחץ בזמן המראה/נחיתה.

בעיקרון כנראה שהשמיעה ה"נכונה" של התדרים היא במצב נורמלי,(אני מקווה) אחרת נצטרך לפמפם באולפן לפני כל מיקס והקלטה ?! זה יהיה קצת מוזר ונראה כמו מקרה לאישפוז בכפייה
  musicproject  
תודה על התגובות והתשובות....
הודעה פורסם: ראשון 15 מרץ,15 16:02   
mixtrim אני דווקא מסתדר עם ה msp-10 שלי מצוין. איתם כבר 8 שנים. ואחד הפיטצ'רים הנסתרים שלהם הוא שבאותו המחיר אתה מקבל גם פן לפרצוף , תרתי משמע, כשאתה שומע בווליום גבוה : )

בתור נער אני זוכר שהייתי מקשיב לווקמן שלי ומפמפם עם הבייס דראם כדי לקבל אפקט של סאבוופר באוזניים :-)

אני אשתדל לפמפם פחות....
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון