פורסם: שבת 05 יול',14 16:21
הסיפור הולך ככה (וזו לא הפעם הראשונה): קניתי דרך האינטרנט שני דברים:
1) Behringer ada8200 דרך האתר של Sweetwater.
2) Roland TB 3 דרך האתר של Musician's Friend.
אגב, הBehringer עולה ב Sweetwater רק 199$, בזמן שבארץ הוא עולה 2890 ש"ח. בארץ עולה פי ארבע!
את הרולנד קניתי, כלקוח חוזר, ב-254$.
את שני הפריטים הנ"ל דאגתי שישלחו לאחותי שגרה בניו יורק.
היא באה איתם כאן לארץ לפני כמה ימים. החלטנו שנינו שהיא תעבור במכס כמו ילדה טובה ותשלם מה שמגיע.
מכיוון שההגבלה היא על 200$ סך הכל, אז לא לקחו שום מיסים על ה-Behringer.
אבל אז הגיעו לרולנד. פקיד המכס החליט שצריך לשלם עליו 30% מס. אחותי קישרה אותנו בטלפון ושאלתי אותו למה? הוא שאל אותי מה זה הרולנד TB 3. אמרתי שזה כלי נגינה אלקטרוני. אפילו ידעתי מה אמור להיות הסיווג (פרק 92 - כלי נגינה, פרט 07 - כלי נגינה בעל צליל המופק חשמלית או חייב בהגברה חשמלית וכו').
כידוע, על כלי נגינה אין מכס. אולם - כרגיל - הפקיד (עבד כי ימלוך) שאל אותי האם זה "מעבד צליל" או "מערבל צליל". אמרתי לו שלא. אם כן - היכן כניסת אודיו?!
גם אמרתי לו שיסתכל על העטיפה ויראה שזה כמו אורגנית צעצוע.
ואם זה לא מספיק - שלחתי כמה לינקים ליוטיוב, שם ניתן לראות בבירור שזהו כלי שאשכרה מנגנים עליו.
כל אלו לא עזרו, והוא החליט שיש לשלם 30%, שהסתכמו בכ-300 ש"ח. זה במקום 170 ש"ח.
אז אפשר לבוא ולומר - לא נורא. בסך הכל על הברינגר חסכתי בסביבות 2200 ש"ח על ידי זה שקניתי בחו"ל, ועל הרולנד בוא נגיד שההנחה שעשו לי בחנות מתקזזת עם המכס שלקחו לי בארץ.
לא יודע אם כדאי לי "לצאת למאבקים" בשביל 130 ש"ח. וודאי שאם היה מדובר ביותר כסף - הייתי עושה מזה עניין (לא שזה עוזר. בקיץ שעבר היה לי מקרה דומה עם סינטי בשווי 900$).
אבל מכס יקר: מי אתם בכלל?! מי אתם שתחליטו שכלי נגינה הוא לא כלי נגינה?
אולי בכלל זה צנצנת דבש? או רכב? או מרסק עגבניות?
זה בערך כמו שאני אביא להם תרנגול, אראה להם שזה תרנגול, אשמיע להם שהוא מקרקר כמו תרנגול - והם יסווגו אותו כחתול.
בושה וחרפה!
פשוט מצווה לרמות את המכס, מכיוון שהם רמאים בעצמם. וכל המרבה הרי זה משובח!
S.Supporter
פורסם: שבת 05 יול',14 22:54
מצחיק שזה כואב יותר כשזה פוגע קרוב.
תחשוב מה עוברים יבואנים שזה היום יום שלהם.
ותתחדש
Act Compatible
פורסם: ראשון 06 יול',14 07:50
זאת שיטה לקחת מהאזרח גם כאשר יש חוקים ברורים. רק חבל שכול יום יש בן אדם חדש שיבוא ויאמר שלא נורא ועיקר חסכתי... בעצם אתם מסכימים שהחוק הוא לא חשוב. הרי נוצר מצב שאתם חייבים לעבור ולהצהיר על מה שהבאתם אבל הצד השני מנצל את מעמדו בתירוץ שאנו בקיא בעבודתו.