Act Compatible
פורסם: חמישי 29 מאי,14 09:02
שלום לחברים,
לאחר חיפוש מועיל ומחכים בפורום וברשת בכלל (קראתי על הצבות, טכניקות וטיפים למיניהם), בכל זאת מצאתי מקום לשאול כדי להרחיב מעט בהמלצות ספציפיות לקונדנסרים למטרה הנ"ל.
דגשים:
1. מדובר בקבוצות מגוונות - החל מ4-6 ילדי בית ספר, דרך משפחות של 12 נפשות ומקהלות של 24 איש (עד כאן ההקלטות מתבצעות בחדר מטופל שגודלו כ20 מ"ר) ועד הקלטה בית ספרית של 60 ילד בחצי גורן (מוקלטים בסביבה לא מטופלת ולפעמים תנאי חוץ).
2. ברוב המוחלט של המקרים, מן הסתם, מדובר בשירה לא מקצועית.
3. ברור לי שהשונות עצומה ושכל מקרה לגופו, במיוחד בנושא ההצבות.
4. שואל (בעדינות) אם בכל זאת ניתן לתת המלצה יחסית גורפת לדגמים ספציפיים של קונדנסרים שיעשו עבודה סבירה למגוון שציינתי.
5. כמה קונדנסרים?
6. לצורך הדיון נניח תקציב לא מוגבל, אם כי ברור שהרעיון הוא לרכוש באופן פרופורציונלי לצרכים (כזכור, הפקות בית ספריות, משפחתיות, קהילתיות).
אין כמוכם מראש.
פורסם: חמישי 29 מאי,14 10:03
מקהלה מוקלטת באופן סביבתי ובמרחק מסויים מהזמרים תוך נסיון לשמור על ייצוג ההעמדה בשטח בערוצי ההקלטה.
כשאני מצייר לעצמי את ההצבה האפשרית אני רואה 4 מיקרופונים בהצבה הבסיסית ביותר לפי קולות ו/או קבוצות.
שני קונדנסרים ממברנה קטנה לצדדים ושני קונדנסרים ממברנה גדולה למרכז ו/או לסולנים פוטנציאליים יניבו מבנה הקלטה מקיף דיו. מומלץ על מיקרופונים זהים בכל זוג, אך אין חובה לזוגות מאותו היצרן.
מעבר לכך אין כזה דבר "תקציב בלתי מוגבל". כשמישהו מזכיר את המשפט הזה יש לי נטיה להמלט מאזור הסכנה. א. מחיר מיקרופונים מתחיל ב300 שח ומסתיים באטמוספירה או אפילו בסטרטוספירה וב. התקציב תמיד מוגבל. אם יש לך 15-20 אלף שקלים תוכל להינות ממיקרופונים טובים ואם יש לך פחות בוודאי תמצא משהו שעושה את העבודה.
הקילומטרג' קובע
פורסם: חמישי 29 מאי,14 10:30
ומכאן, בהמשך לתשובה של יואב, אשמח אם תגדיר מה בדיוק לא מוגבל בתקציב (או ליתר דיוק, דחילק, זרוק איזה מספר שיהיה עם מה לעבוד).
מנסיוני (אצטנע) בהקלטות שאתה מתאר הייתי מתחמש בשלוש קונפיגורציות עקרוניות:
A: זוג ממברנה קטנה
B: זוג ממברנה קטנה + זוג ממברנה גדולה
C: זוג ממברנה קטנה + זוג ממברנה קטנה.
A: בתקציב הנמוך 451 (אל תצפה לסאונד ההוא, זה מיקרופון אחר). RODE NT5, וזוג שאני מאד אוהב של Violet (יש אצל יורם לב, שווה לך לבדוק. אבל הם עדינים אז אם אתה יוצא עם המקהלות שלך לטורים ברחבי עוטף אשקלון...). פעם היו בארץ "סטודיו-פרוג'קט" שה-C4 היה חביב עלי ועבדתי איתו די הרבה. מתכתי אבל פחות ממתחריו ודי אפקטיבי
בתקציב הגבוה יותר אתה כבר יכול להנות מ מואבי-100 או KM 184 (כנ"ל, זה לא 84), שפסים וכ"ו.
אם זה בעיקר מוזיקה קלה הייתי הולך על 184 או מואבי.
אם במקרה נפלה עליך איזה ירושה אז פעם אחת עבדתי על זוג ELA260. בלתי נשכחת.
באמצע יש עוד המון דברים.
הקונפיגורציה הזו היא בסיסית אבל אפקטיבית מעידן ועידנים. פרה-אמפים רציניים יוציאו אחלה תוצאה.
סולנים אפשר לדחוף קצת עם דינמיים ביד או לעבור לקונפיגורציה B.
B: זו קונפיגורציה סופר וורסטילית. היא מכסה את מרבית הבלת"מים ומאפשרת לך לתגבר כל מיני מוקדים.
את הממברנה הגדולה כדאי מאד לחפש צורת8 או לפחות אומני. אם תתעקש על צורת 8, זה יפתח לך עוד כמה הצבות חשובות, במיוחד שתעבוד עם אנסמבלים יותר קטנים כמו בלומלינים למיניהם.
לגבי קונפיגורציה C, אני כמובן מחסידיה (כי אני לא חושב שקונפיגורציה B היא באמת קונפיגורציה). זו קונפיגורציה שמאפשרת לך להתמודד באמת עם כל הצבה קלאסית של הקלטת אנסמבל. קבוצות, X/Y, ORTF לשלב עם A/B ולשלב בינהם.
אפשר ללכת על רביעיה זהה או על שני זוגות.
עכשיו ברצינות: תקציב
Act Compatible
פורסם: חמישי 29 מאי,14 10:38
אוקי אוקי.
קודם כל המון תודה יואב ויורם.
בואו נתחיל מהזוג הצר:
נגדיר טווח "מאוד נמוך" - 1000-1500 ש"ח לזוג.
נגדיר טווח "קצת פחות מאוד נמוך" - 2000-3000 ש"ח לזוג.
המלצותיכם הספציפיות לשני הטווחים?
(אם יש משהו שאסור שאפספס והוא חורג מעט משניהם, אל תתנו לי לפספס אותו...)
פורסם: חמישי 29 מאי,14 10:53
זרקתי כמה שמות, אני לא עד כדי כך מתמצא במחירים.
אם אתה חייב קבלות וספקים וכל הבלגאן המתנ"סי המוכר, אז אתה יודע: RODE בחלילית, AKG בכלי זמר (אני אוכל אולי לסדר לך לקנות ישירות מהרמן, לא בטוח).
במצלול שווה להקשיב ל MXL ועל הוויולט המלצתי להרים טלפון ליורם לב.
אין לי מושג מי מייבא אם בכלל את הסטודיו-פרוג'קט (האאאא, מיוזיק-שופ, שתיבדל לחיים ארוכים)
אני מניח שתגלה שהתקציב שלך נמצא בטווח הדי נמוך לזוג אחד.
שזה בסדר גמור.