ציטוט: |
אכן כשעשיתי את המוד PWM בדיוק לפי המדרך שמצאתי אז הוא שינה את כל ההתנהגות של כפתור ה PW וכשלא היה מחובר כבל לכניסה החדשה אז הכפתור PW בכלל לא עבד. |
גם הground שהוא נותן במדריך שלו לא עוזר בכלום, מצאתי שיותר טוב לקחת את ה ground מה sleeve של השקע signal out של הסינטי. |
בכל מקרה, SYNC זה המוד הבא שלי ואני מקווה להגיע אליו בקרוב, צריך לפרק בשבילו את כל ה PCB ולעבוד על הצד של הקומפוננטים וזה עשוי לקחת הרבה זמן (למרות שהמוד עצמו הוא בסה"כ 2 הלחמות והוספת סוויטצ' עם דיודה). |
על הדרך אני רוצה גם לשלב מעגל קטן של מיקסר שיאפשר לי למקסס בין כמה מקורות מודוליישן להשפעה על פרמטר אחד |
ולפענח איך מנתקים את ההשפעה של EG2 על ה VCA (זה קורה בכל מקרה אפילו אם מחברים את EG1 ל VCA וזה דיי מעצבן אותי). |
רגע, אנ'לא מבין, עשית את המוד בהתחלה ללא pot amount? זה אפילו לא מסתדר לי בהגיון #biggrin |
פה זה קצת "מסוכן". הרבה פעמים הground נלקח מjack היציאה וזה עובד נהדר בגלל שזה מחובר לground שאליו היציאה מחוברת (כרטיס קול, מכשיר אפקטים וכו..). ממליץ לקחת ground ממקום אחר, תראה איך זה עובד לך. |
פרק פרק, פרק הכול #thumbsup |
יודע לקרוא סכמות? אם כן אז בבקשה. אין יותר פשוט מזה. |
זה יכול להיות קצת מסובך, צריך לאתר את הVCA ומשם את הכניסה של הVCA. אם אתה מאתר את הVCA משם זה יחסית קל. האם יש לך מולטימטר? במידה וכן אתה יכול למדוד "מסביב" לVCA מתח, הEG הוא אנלוגי, לכן כאשר הsustain עד הסוף פתוח זה אומר שהוא שולח מתח במקסימום לVCA וכך למעשה פותח אותו ישר, ברגע שתלחץ על קליד מסויים, תשאיר לחוץ אתה אמור לראות מתח, זאת אומרת שזאת הכניסה לVCA. משם תצלם לי ונחשוב ביחד איך לנטרל את זה ונשים בורר עם סוויץ' on/off. עוד רעיון לאתר את הכניסת הCV היא לעקוב אחרי היציאה במסטר. |
דיודה (אנגלית Diode) היא רכיב אלקטרוני בעל שני חיבורים, שפועל כשסתום חד-כיווני ומאפשר מעבר זרם חשמלי בכיוון אחד בלבד. |
כמו שכבר אמרתי, יש לי הגיון בריא, והלכתי ישר ל ground של היציאה, במקרה הזה אני מבין (מטעויות עבר) מה זה לעבוד בלי ground (עם גיטרה חשמלית שבהחלט הצדיקה את השם שלה וחישמלה היטב...) |
אף פעם לא ניסיתי לקרוא את זה אבל אני מצליח קצת להבין מה הולך שם
(לא בטוח בזה ב 100%) ,תקן אותי אם אני טועה: ה J מציינים את ה Jacks (כניסות ויציאות) ה P מציינים את הפוטים של הווליום לכל כניסה ה R מציינים את הנגדים |
ה O אני לא בטוח (יכול להיות פוטנציומטורים עם פולריטי?)
ובסוף המעגל (איפה שהיציאה שניה) כבר הלכתי לאיבוד. |
אני חשבתי להשתמש בזה:
http://www.beavisaudio.com/techpages/Pots/PassiveMixer.gif רק שבמקום לקחת פוטנציומטרים לוגריטמים אני חושב יותר בכיוון של לינארים (B500K). |
יש לי אנוולופים אחרים שהם גם יותר טובים ומהירים מהאנוולופ של ה ms 20 ואני יכול לשלב אותם בפאטצ׳ים שלי (יש לי 2 סינטים של Doepfer ואני מפתח לי פה Eurorack חמוד). |
ושאלה לסיום, ה CV של הדאופר הוא 1V/Oct ושל ה MS20 הוא Hz/V אתה מכיר מעגל שיכול להמיר בין 2 הסקאלות? |