תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:32
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  TimTam  
יציאות נפרדות במקלדת להופעות חיות? מתעניין ב Roland FA-06...
הודעה פורסם: שני 21 אפר',14 17:38   
היי,
ממש התלהבתי מהאפשרויות הנפלאות של הFA-06 החדשה, עם דגש על שכבות וחלוקה בקלות, במקביל הרצה של ערוצי אודיו מסונכרנים, סאמפלר לייב, ועוד אפשרויות שעל הנייר מאפשרות לי ללכת רק איתה להופעה בה אני צריך גם לנגן צלילים מסוגים שונים וגם להריץ קטעי אודיו מהעיבוד.
אני מעדיף אם אפשר לא ללכת עם לפטופ וכרטיס קול חיצוני, מכיוון שהדבר לוקח הרבה יותר זמן מאשר לחבר מקלדת, בום -> מוכן!
בטח כשאני מופיע עם הרכבים בערבי הופעות שבהן יש בערך 10 דקות גג לסטאפ ובאלאנס.

הבעיה - יציאה סטריאופונית אחת בלבד.... (יש עוד סאב-יציאה, אבל מיועד יותר לקליק למתופף למשל).

המקלדת קלה מאוד ומתומחרת טוב יחסית לאפשרויות, מלבד היציאות המוגבלות.

למישהו יש רעיון על סטאפ טוב יותר למטרותי שאינו כולל מחשב (כחמש דקות רק להרים את הסטאפ הזה עם כל החיבורים כולל הכרטיס קול, התוכנה וכו) ועדיין מאפשר יציאות נפרדות לסאונדים (קלידים, לופים, ועוד, כך שלסאונדמן במקום תהיה שליטה)?

נכון שבמקלדות יקרות יותר ישנה האפשרות, אבל הן עולות יותר מפי2 ושוקלות יותר מפי2 מאשר הFA06... לא חושב שעוד 2 יציאות סטריאופונית מצדיקות את המחיר והמשקל...

www.RuNDoMuSiC.CoM
omriM
הודעה פורסם: שני 21 אפר',14 18:31   
יד שניה זו אופציה? כי אם כן, לקנות אחת מתחנות העבודה הקצת יותר ותיקות (פאנטום, מוטיף או אחת מקורג) תיתן לך יציאות מרובות, ורוב הדגמים שיצאו אחרי 2006 כוללים את היכולות שאתה צריך (אם הצלחתי להבין נכון מה אתה מחפש בדיוק).

בעוד שה-FA6 מרשים בפני עצמו, האם יש בו משהו, מבחינת יכולות, שלא קיים בתחנת עבודה מלפני 4 שנים?

www.youtube.com/margalom
  TimTam  
הודעה פורסם: שני 21 אפר',14 19:46   
דבר אחד משמעותי מבחינתי הוא הבדלי המשקל - פחות משש קילו לעומת 12 וקצת.
זה יקל עלי מאוד.
אפשרות לנגינה של קטעי אודיו ארוכים (פלייבקים למשל), מכרטיס SD. דבר שיכול להחליף לי את הצורך בלפטופ, ממנו ניגנתי עד כה אלמנטים מההפקה המקורית של השירים (דרך קיובייס או אייבלטון). מקלדות ישנות מוגבלות יותר בזיכרון ובגודל הקבצים שאפשר לנגן לכן.

שאר הדברים הם יותר בגדר צ'ופרים נהדרים אך לא הכרחיים בהשוואה לכלים ישנים יותר (הסאמפלר בסגנון SP404, הניווט במסך החדש, סט הסאונדים של האינטגרה, אינטגרציה מעולה עם המחשב ועוד).

www.RuNDoMuSiC.CoM
omriM
הודעה פורסם: שני 21 אפר',14 19:54   
לגבי משקל אני איתך לגמרי (אם כי אני בטוח שגם אתה זוכר שקורצוויל שוקלים לא מעט, וש-12 קילו של תחנת עבודה זה יחסית נחמד #smile )

נגינה של קבצי אודיו ארוכים - אם מכרטיס זכרון USB או SD קיים במרבית התחנות הישנות (יחסית) - אצלי בM3 אין שום בעיה לעשות את זה, אם כי לא בדקתי את מגבלת האורך של קטעי האודיו שניתן לנגן.

הצ'ופרים נשמעים כמו אחלה פונקציות, אבל אחת הסיבות להבדלי עלויות זה דברים כמו ריבוי יציאות (אם כי זה מסורתית משהו שהיה נפוץ במקלדות יקרות יותר - מכיוון שזו אפשרות שמעניינת, לרוב, רק קלידנים מקצועיים).

אני עדיין חושב, אם ריבוי יציאות חשוב לך, לבדוק את האופציה של קלידים ישנים בקטגוריית מחיר גבוהה יותר. אתה מוזמן לקפוץ לבדוק את שלי אם אתה מעוניין (גילוי נאות - הם למכירה בבזאר).

www.youtube.com/margalom
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון