תומך
פורסם: שלישי 18 מרץ,14 20:05
גם וגם וגם
1. אקוסטיקה, בראש ובראשונה. נסה להקליט בתוך חלל קטן,
ואל תוך חלל קטן, ויבש נטול החזרים ככל הניתן.
2. ציוד. קונדנסר עם דיאפגרמה גדולה ופריאמפ איכותי שיחמם את העניינים.
גם זה חשוב.
3. ביצוע. אינטימי, מהבטן, מהלב, מהרגש, מאיפה שאתה יכול להביא אותו
ממקום הנוחות שלך או לחלופין ממקומות אחרים אצלך.
פורסם: שלישי 18 מרץ,14 20:55
תודה על התשובות המהירות.
ומה דעתכם לגבי החלק הטכני? כדאי שאקח מיקרופון "נקי" ופחות צבעוני למטרות שלי? הבנתי שהAT4040 מאוד נקי וin your face מה שנקרא בלי צבע מיוחד. או שיש לכם המלצה למשהו אחר?
Expert
פורסם: שלישי 18 מרץ,14 23:18
מעבר למה שנכתב, סאונד אינטימי זה גם לרוב שירה עדינה ורגישה בהקלטה קרובה למקרופון בה שומעים כל פרט ופרט ממש כאילו שלוחשים לך באוזן,
לתוצאה טובה, צריך מיומנות כזמר בשירה כזאת אחרת אתה תקבל אוסף של הברות שורקניות ורעשי רוק.
בנוסף צריך להיזהר מ - PROXIMITY כאשר מתקרבים יותר מידי ואז יש עומס של תדרים נמוכים שמעכירים את הסאונד ודי הורסים אותו.
יש כל מיני פתרונות לעניין הזה אבל אם החדר שלך יבש ומטופל כמו שצריך, ניתן לכוון את המיק למצב - OMNI שבו אין כמעט את הבעיה הזאת.
או שיש במיקרופון שלך מנחית תדרים נמוכים או EQ ...
אני כן חושב שבהקלטה אינטימית איכות המיקרופון משפיעה יותר.
פורסם: רביעי 19 מרץ,14 01:25
תודה רבה על המידע, יעזור לי מאוד באולפן. באמת נראה ש90 אחוז מהעניין הוא הבן אדם ולא הציוד.
אני מתחיל להתבלבל מכל הסוגים של MXL ומכל הכיוונים..ומתחומים אחרים אני יודע שאם אני מבולבל מה שהכי גרוע לעשות זה לבדוק עוד סוגים כי אז אני אתבלבל עוד יותר ולא אגיע להחלטה.
הGENESIS FET נראה לא רע, אבל הוא חדש מאוד בשוק והייתי מעדיף ללכת על אחד יותר בטוח.
האם מישהו יוכל להמליץ על מיקרופון שלדעתו יוכל לענות על הצרכים? אחד שיש לכם ניסיון איתו ואתם יודעים שיש לו את ה"צבע" הנכון למשימה.