תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה לגבי הקלטת ווקלס
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  ValentinBk  
שאלה לגבי הקלטת ווקלס
הודעה פורסם: שבת 24 אוג',13 23:19   
אהלן חברה, אני מנסה עכשיו להקליט ווקלס בפעם הראשונה (בקיובייס) ואני מחפש לשים אפקטים על הווקלס. חיפשתי פלאגין כלשהו שאולי יעשה לי חיים קלים אבל כל מה שקיבלתי זה AUTOTUNE (ואני ממש לא מעוניין בזה).

אני אשמח אם מישהו יציע לי פלאגין מוצלח לאפקטים לווקלס או כל טיפ בנושא הקלטת ווקלס.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שבת 24 אוג',13 23:30   
באופן עקרוני , אין דבר כזה פלאגים לווקאלס , יש את האוזן שלך ואת החזון שלך לאיך אתה רוצה שזה ישמע , אתה צריך להסביר מה חסר לך או למה אתה זקוק כדי שהקול של X ישמע כמו מה שיש לך בראש ,

דבר ראשון , אתה חייב להקליט הכי טוב שאפשר את הקול הכי טוב שאפשר , לאחר מכן אתה צריך להקשיב ולראות האם יש בעיות ואם כן מה הן , לאחר מכן נוכל להמליץ לך על פלאגאינס שאולי יעזורו לך לפתור את הבעיות הללו .

אם הכל ( והקול ) נשמע לך בסדר ואתה מחפש פתרונות הפקה ומיקס יצירתיים כדי לגרום לשירה להשמע שונה מהמקור , "לנפח" - "להשמין" " לסנטז" - "לרגש" או שישמעו דומה לשיר של ריהאנה וכו'... וישבו "פצצה" במיקס זאת כבר שאלה אחרת ולאוו דווקא פלאגינס יובילו אותך לשם אבל אולי יכולים לעזור קצת.

לכן אתה חייב למקד את השאלה ולהסביר מה אתה בדיוק רוצה מהשירה שלך כדי שאנשים יוכלו לעזור לך להגיע למחוז חפצך.
ItayJ
הודעה פורסם: ראשון 25 אוג',13 10:43   
אין דבר כזה "פלאגים לווקאלס", אבל, באופן כללי:
על ווקאלס "טיפוסי" (למרות שאין באמת דבר כזה "טיפוסי"), בדר"כ תמצא טיפול EQ, שבו יובלטו מעט תדרים גבוהים יותר כדי להבהיר אותו, יונחתו תדרי LOW כדי לנקות לכלוך שעלול לא להסתדר עם תפקיד הבס בפלייבק, ושאינו רצוי בכל מקרה. בנוסף יהיו עוד טיפולים בתדרים שאינם רצויים (שורקים, צורמים), ולעומת זאת בתדרים שאנחנו כן מעוניינים בהם (כדי להוסיף "שומן", למשל).

בנוסף, מספר כלים ושמות שיעזרו לך קצת:
Compressor - נועד לצמצם את הטווח הדינאמי, כדי שהפער בין חלקים גבוהים ונמוכים (בווליום) לא יהיה כה גבוה ויגרום להקלטה להשמע לא מאוזנת ולא אחידה. יש מקרים שמשתמשים בו גם כדי להוסיף פאנצ'יות.
Reverb - נוער כדי "להמציא" לסיגנל (הווקאלס, במקרה הזה) סביבה אקוסטית רצויה. (יכול לגרום לאפקט "מערה", למשל)
Delay - נועד כדאי להוסיף לסיגנל הכפלה שלו (או יותר), אשר תכנס בהשהייה שונה (למשל, 1/4 לאחר הסיגנל המקורי, או 0.65 מאית השניה)

אלה ה"בסיסיים", וכנראה מה שאתה מחפש אם אתה מקליט פעם ראשונה.
ישנם אינסוף כלום ואפשרויות, וכמו שאמר זה שמעליי, הכל תלוי במה שאתה מחפש ולמקום שאליו אתה רוצה להביא את החומר הראשוני. את "מה שאתה מחפש" תוכל להגדיר רק לאחר נסיון בתחום...
בתור התחלה, תוכל לשוטט בפורום ולקרוא ממאגר עצום של מידה, להחכים, ולבצע אצלך את מה שקראת.

בהצלחה.
benny schwartz
תומך
הודעה פורסם: ראשון 25 אוג',13 12:28   
לפני הרבה זמן בפינת ה"חופשי זה לגמרי ליד"
העלו כאן קישור לפלאג שנקרא ADT.
הוא עושה עבודה מדהימה לטעמי בהכפלה ועיבוי קולות.
הנה #smile
  ValentinBk  
הודעה פורסם: שני 26 אוג',13 16:46   
ציטוט:

אין דבר כזה "פלאגים לווקאלס", אבל, באופן כללי:
על ווקאלס "טיפוסי" (למרות שאין באמת דבר כזה "טיפוסי"), בדר"כ תמצא טיפול EQ, שבו יובלטו מעט תדרים גבוהים יותר כדי להבהיר אותו, יונחתו תדרי LOW כדי לנקות לכלוך שעלול לא להסתדר עם תפקיד הבס בפלייבק, ושאינו רצוי בכל מקרה. בנוסף יהיו עוד טיפולים בתדרים שאינם רצויים (שורקים, צורמים), ולעומת זאת בתדרים שאנחנו כן מעוניינים בהם (כדי להוסיף "שומן", למשל).

בנוסף, מספר כלים ושמות שיעזרו לך קצת:
Compressor - נועד לצמצם את הטווח הדינאמי, כדי שהפער בין חלקים גבוהים ונמוכים (בווליום) לא יהיה כה גבוה ויגרום להקלטה להשמע לא מאוזנת ולא אחידה. יש מקרים שמשתמשים בו גם כדי להוסיף פאנצ'יות.
Reverb - נוער כדי "להמציא" לסיגנל (הווקאלס, במקרה הזה) סביבה אקוסטית רצויה. (יכול לגרום לאפקט "מערה", למשל)
Delay - נועד כדאי להוסיף לסיגנל הכפלה שלו (או יותר), אשר תכנס בהשהייה שונה (למשל, 1/4 לאחר הסיגנל המקורי, או 0.65 מאית השניה)

אלה ה"בסיסיים", וכנראה מה שאתה מחפש אם אתה מקליט פעם ראשונה.
ישנם אינסוף כלום ואפשרויות, וכמו שאמר זה שמעליי, הכל תלוי במה שאתה מחפש ולמקום שאליו אתה רוצה להביא את החומר הראשוני. את "מה שאתה מחפש" תוכל להגדיר רק לאחר נסיון בתחום...
בתור התחלה, תוכל לשוטט בפורום ולקרוא ממאגר עצום של מידה, להחכים, ולבצע אצלך את מה שקראת.

בהצלחה.

תודה! זה בערך מה ששאלתי #thumbsup

ציטוט:

לפני הרבה זמן בפינת ה"חופשי זה לגמרי ליד"
העלו כאן קישור לפלאג שנקרא ADT.
הוא עושה עבודה מדהימה לטעמי בהכפלה ועיבוי קולות.
הנה #smile

תודה בנאדם! אני אבדוק את הפלאגין
Itay_el
הודעה פורסם: רביעי 28 אוג',13 10:56   
לוויבס יש כמה פלאגינים בסדרת האמנים שלה שמיועדים לשירה, זה מין פלאגין שמשלב בתוכו מספר אפקטים שונים. זה פשוט לתפעול ואם אתה לא מחפש ללמוד איך להיות טכנאי טוב אלא זמר טוב, זה שווה נסיו, אפשר להוריד גרסת דמו מהאתר של וויבס.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון