פורסם: שני 15 יול',13 16:04
אני כותב מוזיקה לסרטים קצרים (סטודנטים בדרכ בשלב הזה), אנימציות, ועוד פרוייקטים בגודל בינוני נקרא לזה.
אני שומע הפקות של המפיקים הישראלים הכוכבים הצעירים ( אמיר צורף, תמיר מוסקט ועוד) ושומע רמת הפקה גבוהה מאוד עם שילוב גדול של אלמנטים אלקטרונים וכו.
אני תוהה מה אני צריך לעשות כדי להגיע לרמת הפקה הזו שהמרחק שלי ממנה גדול. אני יודע בשלב הזה לעשות עיבוד מכלים מוחשיים באודיו או במידי וגם עם זה אין לי ידע גדול מדי במיקס טוב או במאסטרינג. בקיצור ההפקה שלי באולפן היא בסיסית - עיבוד כמו עיבוד אקוסטי רק באולפן. בסיסי מאוד.
האם אני צריך להגיע לקורסים או מוסדות כמו מיוזיק כדי להגיע לרמה הזו, או שזה דבר שניתן להגיע אליו עם הזמן ובצבירת ניסיון.
בקיצור האם אני צריך להבין שאין מנוס מלמידה במיוזיק וכאלה או לחילופין קורס שלהם, או שאפשר להשלים את החומר עם מורה פרטי ועם הזמן כמו עם לימוד קיובייס למשל.
תודה.
Expert
פורסם: שני 15 יול',13 19:24
אתה יודע מה? עזוב מוסיקה לרגע...
תראה לי תחום, כל תחום באשר הוא שמעורבת בו פרקטיקה מסויימת, שבו אתה נהיה פנטסטי איך שאתה מסיים את הלימודים....אה?
זהו, שאין דבר כזה!
לימודים מכירים לך את הכלים התאורתיים, הטכניים והחשיבתיים, זה הכל.
נכון, זה חשוב, אבל זה הכל!
איכות מגיעה אחר כך, אולי, מתוך הרבה מאד נסיון שכולל עשייה אינסופית, מציאת החיבור בינך כבנאדם יחודי לבין התחום שבחרת, טעויות אינספור, שיתופי פעולה....
אה, כן....וגם כשרון לא ממש יזיק....
פורסם: שלישי 16 יול',13 08:17
הרבה מאוד אנשים בתחום ה"אומנות" נרתעים מהמילה לימודים..
אני חושב שזה טעות..
בזמן הלימודים,נפתח המוח להרבה מאוד דברים שלא היינו חשופים אליהם.
דברים שלא ידענו שקיימים,דברים שלא ידענו איך לגשת אליהם וכדומה
ומה גם כן,פתאום אננחנו יוצאים מהחדר הקטן שלנו ,והמורה הפרטי ,ומהסביבה המוכרת,ומבינים כמה אנשים יש בעולם הזה עם צבעים אחרים וידע,וזה עוזר מאוד לשלב ההתפתחותי שלנו כבני אדם ,לשאוב ידע מאנשים אחרים.
נכון,אם תיהיה עם תואר 1 2 3 בתחום הזה ולא תיהיה כזה תותח,לא תוכל לקבל עבודות רציניות ורמת הפרקטיות שלך לא בהכרח תיהיה טובה יותר..
אין ספק שלפי דעתי צריך לשלב בין הלימודים ,לבין הנסיון היום יומי.
כישרון זה מאוד חשוב,
אבל השקעה היא זאת שתביא לך תוצאות באמת.
תתחיל לברר לגבי לימודים,אם זה במוסדות כמו bpm רימון וכדומה
או בשיעורים פרטים באחד על אחד,
או באינטרנט
או בחול
יש אינסוף אפשרויות,תנצל את זה.
בהצלחה.
פורסם: שלישי 16 יול',13 08:31
וגם זה לא בטוח,
זה לבדוק באתר בית הספר המקצועי שאליו אתה שואף להגיע, את תכנית הלימודים שהוא מציע.
לחפש את הנושאים הנלמדים אחד אחרי השני בגוגל וללמוד אותם באופן הכי מקיף שאתה יכול ומשם לרוץ לתכנה בכל פעם, לנסות להקיף אותה באופן כולל וכמובן שבשביל ללמוד משהו היטב עדיף לעשות את זה כל יום.
תקציב לעצמך זמן מסויים ביום (שוב, כמו שמתרחש בכיתת הלימוד של בית הספר המקצועי) ומשך שעות מסויים ובה תלמד ותתמקצע.
לימודים לא הופכים אף אדם לתותח, מצד שני, ללמוד נושא על בוריו אף פעם לא מזיק, במיוחד כשאנחנו במדינה דמוקרטית והמקצועות כאן מגוונים לעומת מקומות אחרים על כדור הארץ שבו מגוון הנושאים שיש לך הם על דת האיסלאם.
הריבעוש הקדוש מבחינתו הוא:
כשרון
כח רצון
מודעות עצמית
לשאוף להגיע רחוק
נשמע שיש לך את ב' וג', לגבי ד' תמיד תשאף להכי גבוה ולגבי א'? תבצע ניסוי וטעיה, אל תפחד לטעות, תנסה ליצור דברים חדשים ומשם תגיע רחוק.
אשמח שתחזור לכאן כתקופה מעכשיו ותספר על הנסיון שצברת, באיזו דרך בחרת ובעיקר שלא משנה מה קורה לא נשברים ומנסים להגיע בכל דרך (חוקית ולגיטימית) ליעדים שהצבת לעצמך.
הצלחה רבה בדרכך,
כל מסע (בגודל שתלוי רק בך) מתחיל מצעד קטן,
מתחיל לצעוד?
תומך
פורסם: שלישי 16 יול',13 12:38
אם יש את הרצון יש את היכולת.
בהצלחה!