תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תכנון אולפן במרתף. כמה שטח להקצות?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  surreal  
Act Compatible
תכנון אולפן במרתף. כמה שטח להקצות?
הודעה פורסם: שלישי 21 מאי,13 17:21   
בימים אלה אנו בשלבי תכנון ראשוני מול אדריכלית לבית שאליו אנו מקוים לעבור בעוד כשנה וחצי.

בשלב זה מוקדם מדי לתכנון אקוסטי, אבל כן היתי רוצה לדעת כמה שטח להקצות לאולפן?

בתוכנית, אולפן ביתי עם עמדה למיקס, אפשרות להקלטת שירה ו/או נגן נוסף.
המוניטורים שכנראה ימשיכו איתי לשם 8 אינצ'.
לא מדובר באולפן מקצועי, אבל אני בהחלט רוצה להוציא את המקסימום האפשרי במסגרת הנתונים והמגבלות בשטח.

בגלל סתירות בתב"ע עוד לא ברור לנו אם גובה תקרה יהיה 2.2 מ' או 2.4 מ'.

המרתף יהיה כ 100 מ"ר ויכלול ממ"ד כ 10 מ'.

האם מומלץ שלא יהיה קיר משותף לאולפן ולממ"ד?

מה הגודל המינימלי שניתן להקצות לאולפן מבלי לפגוע ביכולת לתכנון אקוסטי בהמשך במסגרת המגבלות?

האם עדיף לבנות קירות גבס עם בידוד במקום קירות מבלוקים?

תודה מראש #sorry
הודעה פורסם: שלישי 21 מאי,13 20:07   
ציטוט:
בשלב זה מוקדם מדי לתכנון אקוסטי, אבל כן היתי רוצה לדעת כמה שטח להקצות לאולפן?

עכשיו זה בדיוק השלב לתכנון אקוסטי...

הקצה לחדר הבקרה לכל הפחות 30 מ"ר נטו, ולחדר ההקלטה - לפי הצורך.
  surreal  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 22 מאי,13 22:25   
תודה על המענה.
כפי שכתבתי, זה לא הולך להיות אולפן מקצועי ומצד שני אני ממש לא רוצה אולפן חדר שינה. אבל משיקולי תקציב, קשה לי כבר בשלב הזה להתחיל בתכנון אקוסטי.

ברור לי שזו לא הדרך הנכונה ושאי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו.
לכן אני מתכוון לנסות להוציא את המקסימום במסגרת היכולות והמשאבים שישארו בסיום כל פרוייקט הבניה.
כרגע חשוב לי שלפחות יהיה ספייס סביר לאולפן, שלמיטב הבנתי זה הדבר היחיד שאני יכול לשלוט עליו בשלב זה.

אז אני מבין ש 30 מ' זה המינימום. חשבתי שאפשר בפחות אבל בדיוק בגלל זה העלתי את השאלה #biggrin

מה לגבי קיר באולפן שגובל בממ"ד? עדיף להימנע?
הודעה פורסם: חמישי 23 מאי,13 05:26   
לגבי גובה תקרה אם יש אפשרות תכנן כך שיהיה לך את המקסימום האפשרי ואז תוכל להנמיך לפי דרישות התב"ע באופן שישרת את האקוסטיקה באולפן. כלומר, להבנתי, את העירייה או מי שלא יבדוק אותך לא בהכרח מעניין אם ה-2.2 גובה נגמרים בבטון או בלוח כלשהו שמעליו עוד מטר של חומר סופג.

בדוק את זה.

בכל מקרה כפי ש-oh-babie אומר זה בדיוק הזמן לתכנון האקוסטי מכיוון שמידות החדרים, חלוקת החלל, מקום לתעלות מיזוג וכו' - כל זה צריך להיות מתוכנן מוקדם ככל האפשר.
meirone
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 23 מאי,13 11:46   
לגבי הקונטרול - אני צריך לחלוק על חבריי לגבי הגודל (הגודל כן קובע, אבל....). קונטרול של 30 מטר זה פינוק רציני, וזה נשמע כמו משהו אופטימלי בהחלט.

אבל (1) אם אתה באמת לא צריך שזה יהיה בסטנדרט סופר מקצועי, גם קונטרול של 15 מטר, כבר יהיה הרבה מעבר למה שאתה מגדיר "אולפן חדר שינה" (אהבתי את ההגדרה #clap ). זה כבר גודל שיאפשר לך גם לעשות מיקס בתנאים נוחים, וגם לאפשר פינת האזנה נוחה ללקוח, וגם, במקרה הצורך לשים לידך עוד איזה נגן.

אבל (2) חדר של 30 מטר, זה חדר שמצריך טיפול אקוסטי לחדר של 30 מטר.... רק שם אתה נכנס לעלות מאוד גבוהה. למרות שאתה לא מצפה לבנות משהו מקצועי, דווקא הטיפול האקוסטי של הקונטרול, הוא משהו שלטעמי הכי פחות כדאי להתפשר עליו, וצריך להכניס את העלויות שלו במשוואה.

לגבי חדר ההקלטה - לי יש חדר של 30 מטר עם סט תופים ופסנתר אקוסטי, ונכנסת בו להקה של חמישה נגנים בקלות, ושבעה נגנים בשמחה. ז"א שגם בעניין הזה, אתה לא צריך יותר מ-15 מטר להערכתי.

לעניין התיכנון האקוטי - אני מסכים עם מה שנכתב פה שכדאי להכניס את זה כבר בשלב הזה. קח בחשבון לחיפויים אקוסטי יכולים לקחת חלק נכבד מהמטראז' של החדר.

ואם מותר להמליץ - כדאי לך להרים טלפון לרונן הלוי (שבנה את האולפן שלי) ולעשות איתו איזו שיחת יעוץ לא מחייבת - 052-2994015.

בהצלחה
מירון
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 23 מאי,13 12:53   
ציטוט:

אבל (2) חדר של 30 מטר, זה חדר שמצריך טיפול אקוסטי לחדר של 30 מטר.... רק שם אתה נכנס לעלות מאוד גבוהה.

הרעיון הוא שחדר שנבנה בגודל ובמימדים הנכונים, יצטרך פחות תיקונים בטיפול בהמשך.
כשבונים בית, העלות של עוד כמה לוחות אקוסטיים מתגמדת מול העלות הכוללת.

תכנון אקוסטי הוא לא רק איפה למקם את הספוגים... המשמעות של ״תכנון״ הוא להתייחס למשימה לפני שמתחילים אותה. אחרת אתה לא ״מתכנן״ אלא״פותר״
עם כל הכבוד למתכנני האולפנים בשוק, האם אתה מחפש מישהו שיגיד לך שהתשובה היא התשובה הנוחה, זו שחשבת עליה, או האם אתה מחפש את התשובה הנכונה?
אני בטוח שתמצא גם מי שיגיד לך שהוא בנה אולפנים מדהימים בחדרים של 10 מטר...

חדר גדול מאפשר להציב בו נגן בודד או זמר, וזה עדיף בעיני על לבנות קונטרול חצי כח, ובצמוד אליו תא הקלטה צפוף.
חדר גדול מאפשר לכמה אנשים לשבת בו בנוחות לאורך זמן, יש בו מקום ליותר גיטרות שרק יחכו שינגנו עליהן, יותר מקום לראקים וכו׳.

שאלה נוספת היא מה השימוש הנוסף/חלופי בשטח? אמרת יש 90 מטר נטו במרתף. גם עם אולפן של 30 מטר, אתה נשאר עם חלל כפול בגודל. אתה צריך לשאול את עצמך מה הולך להיות בחלק האחר שקשה לך לוותר על עוד 15 מטר?
לדעתי זה מסוג הדברים שלא שווה לוותר עליהם. זו פשרה שאחכ מאוד קשה לתקן, ויותר גרוע, זו פשרה מהסוג שמצטערים עליה אחכ.
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: חמישי 23 מאי,13 14:02   
להכניס יועץ אקוסטי עכשיו לפני הבניה יחסוך לך הרבה כסף וכאב ראש.
גם לגבי אטימה של רעש וגם לגבי הגובה, קריטי! וכמובן תכנון בסיסי
שכולל חשמל, תאורה, מיזוג ועוד הרבה דברים שלא חשבת עליהם.

תשלם עכשיו כי אחר כך תשלם אולי הרבה יותר ולא תמיד אפשר לתקן,
לדוגמא גובה.

בהצלחה
הודעה פורסם: חמישי 23 מאי,13 19:52   
ברור לי שלהכניס יועץ אקוסטי כבר עכשיו יכול לחסוך עלויות בהמשך
אבל אני מפחד למצוא את עצמי עם המכנסיים למטה מבחינת מימון כל פרוייקט הבנייה.
כבר עכשיו יש לנו בלת"ם ועוד פוטנציאל לבלת"ם דורש תקציב נוסף.

לכן למרות שעלויות יעוץ ואקוסטיקה יהיו זניחים בתוך כל מכלול הפרוייקט עדיין האולפן לא בראש סדר העדיפויות. אם הייתי מתיימר להפעיל אולפן מקצועי, אז המצב בהחלט היה הפוך.

אנחנו מתכננים במרתף יחידת דיור קטנה שלא מיועדת לאיכלוס בשנים הקרובות, אבל חשוב לנו שהאפשרות תהייה קיימת.

לכן בהתחשב בכך שהאולפן לא יהיה בממ"ד, ומכיון שרוב הזמן אני עובד לבד בעמדה, בהחלט ייתכן שיתאפשר להקצות כ 30 מ' כשההקלטות כשיקרו יהיו באותו החדר לכן אשתדל שיהיה לפחות 30מ'). צריך לראות מה האדריכלית תציא.

בסופו של דבר האולפן יצטרך להתיישר לפי שאר המרתף ולא הפוך. #smile
הודעה פורסם: שישי 24 מאי,13 10:51   
ציטוט:
הרעיון הוא שחדר שנבנה בגודל ובמימדים הנכונים, יצטרך פחות תיקונים בטיפול בהמשך.

בדיוק כך. ככל שהחדר גדול יותר (עד גבול מסויים, כמובן), כך האגרסיביות בטיפול האקוסטי פוחתת, במיוחד בתחום התדר הנמוך (שם העלויות הכספיות והנדל"ניות הגבוהות יותר).
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שישי 24 מאי,13 14:52   
כל כך נכון מה שקודמי כותב, אז תחשוב על זה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון