תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:05
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לנגן על כל הכלים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (105) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  נירrr  
לנגן על כל הכלים
הודעה פורסם: רביעי 15 מאי,13 18:15   
הי. התיעצות. לא דרושות לי תשובות מדויקות אלא פותח דיון דעות.
אני מורה למוסיקה ביסודי. מנגן פסנתר וגם גיטרה . אחכ התחלתי לנגן על בס. חלילית אקורדיון מפוחית וכו. ועכשיו בא לי ללמוד תופים אבל גם כינור חליל צד סקסופון ובעצם הכל.
האם עדיף לדעתכם להשקיע בכלי אחד וההתפזרות היא לא טובה? כלומר לוותר על הדחף הזה? ברור שזה אינדיבידואלי אך אשמח לשמוע דעות
shtik
תומך
הודעה פורסם: רביעי 15 מאי,13 19:00   
לדעתי אין מניעה לנגן על כל הכלים בתנאי - שיש כלי אחד שרמת השליטה שלך בו היא ללא עוררין - וזאת במידה ואתה צריך להתפרנס מנגינה עליו. אם הכל בשביל הכיף בלי שאיפה להיות ממש ממש טוב במשהו אז בכלל אין בעיה. השאלה היא מה אתה רוצה להשיג בסופו של דבר ולאיזו רמת שליטה תרצה להגיע בכל כלי. אם תנגן את כל הכלים וגם חליל צד לדוגמה, קשה לי להאמין שתנגן על חליל צד ברמה של מישהו שהשקיע את חייו ושעות האימון שלו רק על חליל צד...
בקיצור הכל אפשרי תלוי מה רמת הרצינות והמודעות שלך. יש מישהו שניגנתי איתו בתיכון לפני 13 שנה, שמנגן על 4 כלים, שר וכותב שירים ועל הדרך גם יש לו אולפן. מיותר לציין שהוא לא התקדם באמת בשום דבר מאז התיכון. לעומת זאת אני מכיר מוסיקאים שממש מדהימים בכלי אחד ועל הדרך מנגנים בעוד כלים וגם עושים זאת לא רע.

שיהיה בהצלחה
הודעה פורסם: רביעי 15 מאי,13 21:04   
אני מנגן כבר הרבה שנים על הרבה כלים, אין שום מניעה בזה, הכל תלוי בכשרון שלך וביכולת להתאמן הרבה על מגוון גדול של כלים, זה לוקח המון זמן אבל עם השנים תפתח מיומנות גבוהה על כולם וזה כיף גדול, לדלג מסקסופון לגיטרה וכו..

מה גם כשתעבוד עם עוד נגנים תוכל בקלות לדבר איתם בשפה שלהם..

בהצלחה #smile

Www.oovstudio.com
052-2723811
meirone
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 15 מאי,13 21:28   
אני מניח שזה בין השאר עניין של אופי. אני מופיע כבר כמה שנים עם המון כלי נגינה וכנראה שזה בעיקר כי הייתי יותר מדי סקרן, לא מתוך איזושהי אידיאולוגיה. היום, כשאני מתחיל להתעסק בהקלטות, זה נורא כיף לקום בבוקר ולהתיישב על התופים, ובערב כבר להתחיל למקסס שיר שיש בו קצב, גיטרות, קלידים ונשיפה, בלי להתעסק במידי.

החיסרון הגדול הוא כמובן הטכניקה. רוב המתופפים/בסיסטים/קלידנים/גיטריסטים/חלילנים/סקסופוניסטים וכו' שאני רואה על במות, שולטים בכלי שלהם ברמה הרבה יותר גבוהה ממני. לא לא נתון לדיון בכלל, ואין לי שום סיכוי מול אדם שמתאמן ארבע שעות ביום על הכלי שלו. היתרון הוא בעצמאות המוזיקלית - היו לי שני מקרים לאחרונה שבהם שימשתי כמפיק, אחד עם פרקשניסט, ואחד עם חלילנית, שבהם ניסיתי בכל כוחי להסביר להם איך אני רוצה שזה יישמע ולא הצלחתי. אז שלחתי אותם להפסקת קפה, נעמדתי עם החליל/שייקר מול המיקרופון וקיבלתי את מה שהיה לי בראש.

אני חושב שזו לא שאלה של מה יותר נכון. זה פשוט שאלה של מה בוער לך בעצמות....

מירון
DuckTape
תומך
הודעה פורסם: רביעי 15 מאי,13 21:41   
ברוך הבא למקומם של "הנגנים הבינוניים".
כיום אני נמנה על הקבוצה הזו.
פעם כששאלו אותי מה אני עניתי קלידן והיום אין לי תשובה מוגדרת.מקלידים עברתי (במקביל) לגיטרה משם לבס ופתאום קניתי חשמלית נחמדה ונתקעתי עליה.יום אחד שכרתי סקסופון לחודש ונשארתי מאוהב,קניתי גם מפוחית טובה,מחול הבאתי דג'מבה נדיר ושהיתי איתו תקופה,חבר שבר את יד ימין אז "שמרתי" לו על החצוצרה ולפני קצת יותר משנה הכנסתי תופים הביתה ומאז אני לא עוזב אותם.והיו עוד כמה בדרך...חלקם זמנים חלקם עוד איתי.

תשמע...אני יכול לנגן בהרכב כמעט על כל אחד מהנ"ל אבל סולן אני כבר לא אהיה.לשלוט בהרבה כלים זה כיף אדיר עבורי אבל זה בא על חשבון מקצועיות בכלי עיקרי או שניים.
בחשיבה לאחור הייתי שמח להשאר קלידן מוצלח ומקסימום גם גיטרה.עם זאת השליטה ביתר מהנה אותי מאוד ואפילו עוזרת לי בעבודה באולפן.....אני ממש לא מצטער על הדרך שעשיתי אבל עדיין חש פיספוס שאני לא ויטואוז באף אחד מהכלים.
דילמה לא פשוטה....מה שכן,יעזור לך לקבל החלטה אם תבין מה אתה רוצה.
להתפרק על התופים מדיי פעם או לזנוח את תפגידך הקודם כעיקר ולהיות מתופף....זו השאלה לדעתי ואתה צריך לענות עליה בכנות בטרם תמשיך.

זה ה 50 גרוש שלי
בהצלחה ותעדכן מה יצא בסוף #thumbsup
יש את זה גם בספורט
הודעה פורסם: חמישי 16 מאי,13 08:23   
שלום חברים

התופעה קיימת גם בספורט , ספורטאי שהוא אצן למשל אך לא הכי טוב
מנסה במרחקים יותר ארוכים אך גם שם הוא לא הכי טוב , וממשיך להדיפת כדור ברזל
וגם שם הוא לא הכי טוב וכו' וכו' ,,,

ובסוף מוצא עצמו באולמפיאדה בקרב 10 , שם מתקבצים כל הספורטאים הטובים
שיש להם ידע בכל המקצועות , אך לא מספיק טובים במקצוע אחד ,

ובעניין המוסיקאי , זה יתרון מאוד גדול לאחד שמנגן על המון כלים , ובמיוחד באם יש לו אולפן אישי

שאול נעים מוסיקאי #read
meirone
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 16 מאי,13 11:22   
עוד ברשימת הפלוסים מול מינוסים:

פלוס - כמעט בכל הרכב שמנגן יהיה לך מה לתרום. כנ"ל לגבי ג'אמים - הכלי שלך אף פעם לא יהיה "תפוס".

מינוס - כמות הכסף שהשקעתי בסקסופונים (אני אלטיסט אבל מה - לא נחזיק איזה סופרן בשביל הכיף?), חלילי-צד (אחד טוב לנגינה במקומות סגורים ואחד בינוני להתעללות בהופעות שטח), מפוחיות (אחת כרומטית טובה וכמה דיאטוניות), תופים, גיטרות חשמליות (כל אחד חייב גם איזה רבע-נפח ליד הסוליד בודי) ואקוסטיות, בס (חייב גם פרטלס....). בקיצור - אם הייתי גיטריסט והייתי שם את הסכום הזה רק על גיטרות, היה לי בטח פדאל-בורד עם מיזוג אוויר שפועל על מנוע סילוני... או במילים אחרות - אתה נכנס פה לתחביב יקר. מאוד.
GCmusic
הודעה פורסם: חמישי 16 מאי,13 11:35   
דיון מעניין.

אין מניעה לדעתי , ההערות שצוינו פה חשובות, אבל בסופו של היום, תלוי מאוד ביכולת שלך וכישרון ההתמדה שלך.

http://www.giladchatsav.com
אלירן-complex
תומך
הודעה פורסם: חמישי 16 מאי,13 11:39   
לדעתי בימים אלו כל הנושא של מולטי נגן דיי נפוץ ובמקרים מסויימים אפילו נדרש ומועדף, בהרבה הופעות רואים נגנים שמתחילים בקלידים, עוברים פתאום באיזה שיר לחמת חלילים, אחר כך לאקוסטית כשצריך אקוסטית בשיר הספציפי ובסוף כשצריך סולו ז'ורנה אז גם את זה הוא תופר.

אותו סנריו קורה גם עם הבסיסט שמנגן פתאום על חליל אירי/ סקסופוניסט שעושה גם חילל צד / פרקשן וכו', הדבר לדעתי הגיע למצב של דרישה מנגנים היום להיות מולטי נגן בהרבה מקרים והם אפילו מקבלים תיעדוף על נגנים אחרים כי זה מוזיל את העלויות בלהביא עוד נגן של איזה כלי מיוחד רק בשביל שיר או שניים.

דוגמה:
אמש בהופעה של דודו טסה בשוני לאורך כל ההופעה דילג אריאל קסיס בין הקנון/ דרבוקה/ טמבורין וקלידים.
הודעה פורסם: חמישי 16 מאי,13 19:16   
השאלה האמיתית היא, איך אתה רואה את עצמך?
פסנתרן קונצרטים זקוק לרמת מיומנות כזו שלא מותירה לו זמן להתאמן על כלים אחרים.
גם פסנתרן\קלידן שמכוון לתחום הג'אז בדרך כלל נזקק לרמת תחזוקה טכנית גבוהה שמותירה מעט זמן לכלים אחרים.
לנגן ברדיוהד זה שונה מלנגן ב-Earth Wind and Fire, וכל להקה (והחומרים שלה) וסגנון דורשים התמקצעות טכנית שונה. יש תחומים - שוב, כמו ג'אז - שמעריכים נגן מומחה, ואיש לא מצפה ממך לשלוט במספר כלים.
ברוב סוגי הפופ הרמה הנדרשת היא בינונית. התאמנתי על קלידים\פסנתר במשך שנים רבות ואני יכול לומר ש-95% מהדברים שניגנתי בפועל בלהקות ובשירים היה יכול לעשות קלידן הרבה פחות טוב ממני (את ה-5% הנותרים היה אפשר להחליף בתפקידים קצת פחות מתוחכמים). כמו ששאול אמר, גם אצל בעלי אולפנים ההתמקצעות "מבוזבזת".
מעבר לשיקולי עלות\תועלת, יש גם מרכיב אישי\פסיכולוגי כבד מאד בהחלטות שלך. יש אנשים שחשים בנוח רק כשרמת השליטה שלהם בכלי מעולה, ויש אנשים שלא מפריע להם להיות כלבויניקים. בסופו של דבר, ההחלטה שלך תיקבע על ידי הסגנון שמעניין אותך, האם אתה מנגן לפרנסתך והאופי האישי שלך.
לעניות דעתי נגן שאין לו כלי שהוא "שולט" בו ללא עוררין הוא די אומלל ולא יודע מה הוא מפסיד. אם יש משהו שאני מצטער עליו בחינוך המוזיקלי שלי הוא שאני לא שולט בפסנתר יותר מעכשיו, ולא שלא התפרסתי על מספר כלים. מה היית מעדיף, לדבר כמה שפות באופן חלקי עם מבטא כבד, או לשלוט בשפה אחת? אותו הרעיון.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון