תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:55
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה על אקשן בגיטרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  ToMeR666  
שאלה על אקשן בגיטרה
הודעה פורסם: שבת 16 פבר',13 20:36   
האם אקשן מעט גבוה בגיטרה עוזר במתיחות?

אני יודע שהרדיוס, עובי המיתרים וגובה הפרטים הם לרוב הדברים שמשפיעים על הקלות במתיחות אבל ניסיתי המון גיטרות סטראט עם רדיוס 9.5 פרטים גבוהים ומיתרים 0.10 ועדיין יש גיטרות שיותר נוחות לי במתיחות וחלק שפחות

תודה לעוזרים
noam32
הודעה פורסם: שבת 16 פבר',13 21:35   
שבוע טוב
זה תלוי מה האקשן הגבוה עושה למיתר אם הוא מותח אותו או להפך. לרוב לאורך הסקלה יש השפעה גדולה על הבנדים ,גם כן סגנון הגשר [אם קבוע או טרמולו],עקמומיות הצוואר,זווית החיבור,רדיוס, עובי מיתרים,פרטים וכדומה...
לנסות זה לא מזיק,אבל לדעתי אין ממש בהרמת האקשן. כי זה רק יקשה על הנגינה.
עדיף לקבוע אקשן נמוך ונוח. אקשן סביר זה בערך 1.1-1.5 מ"מ ומשם להתחיל לשנות פרמטרים ולראות מה זה עושה.
הודעה פורסם: שבת 16 פבר',13 21:52   
ניסית הרבה גיטרות ועדיין יש כאלה שנוחות לך וכאלה שלא? נשמע הגיוני...
אני די בטוח שאם תנסה עוד גיטרות הבעיה הזאת לא תיפתר...
#thumbsup
בכל אופן, יש משהו בהרמת האקשן קצת - זה מונע זימזומים שכיולים להיות במתיחות עם אקשן נמוך מאוד, ואת היתפסות מיתר ראשון בדפנות הפרטים.
אבל מצד שני אקשן נמוך מועיל מאוד לנוחות הנגינה בכללי. אני אישית מעדיך תמיד את האקשן הכי נמוך שאפשר בלי זימזומים.
הודעה פורסם: ראשון 17 פבר',13 03:18   
הכוונה שלי הייתה שניסיתי הרבה גיטרות עם מפרט ממש דומה למפרט של הגיטרה שלי ובכל זאת שלי פחות נוחה במתיחות..
יש לי גיטרה של פנדר עם מפתחות וגשר וינטייג', צוואר עם רדיוס 9.5, מיתרים 0.10, 21 סריגים.. וכשניסיתי לדוגמא את הגיטרת סיגניצ'ר של ג'ון מאייר עם כמעט אותם נתונים...היא הייתה לי יותר נוחה במתיחות בעיקר במיתר הראשון- היא ממש הרגישה לי כאילו אני מנגן על 0.9!

משום כך חשבתי שאולי האקשן או יותר נכון עקימות הצוואר, משפיעה ועוזרת למתיחות, יכול להיות שאני טועה, משום כך אני שואל?

לגיטרה שלי יש אקשן ממש אבל ממש נמוך, היא נוחה בטירוף לטכניקה ולקלות בנגינה אבל אני מרגיש שזה פוגע לי טיפה בסאונד, בעיקר כשאני מותח ושומעים זמזום קטן ומציק..לא משהו רציני אבל עדיין.
בכללי עם כל הגיטרות שלי אני לא מנגן עם אקשן כל כך נמוך

הייתי מגביה את האקשן בעצמי אבל זה סיפור כי אני צריך לפרק את כל הצוואר בשביל זה

מה אתם אומרים?
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 17 פבר',13 11:33   
רדיוס הצוואר משפיע.
הודעה פורסם: שני 18 פבר',13 07:27   
מה מצב הסריגים בגיטרה שלך?
לסריגים שטוחים ו/או לא חלקים יהיה יותר חיכוך עם המיתר מאשר לסריגים עגולים וחלקים.

כורזין 5 גבעתיים

052-4212959 / 03-5712869

http://www.millarguitars.co.il
  ToMeR666  
הודעה פורסם: שני 18 פבר',13 10:51   
סריגים 6105, חדשים (גיטרה חדשה)

אני בטוח שאני צריך להגביה מעט את האקשן, כי יש לי זמזום קטן ומציק כשאני מותח(לא משהו קיצוני שפוגע בססטיין, אבל זה מפריע לי קצת באוזן)
בדקתי את כל הסריגים והם ישרים, ככה שזה לא אחד שבולט החוצה
השאלה אם להגביה את האקשן מהאוכפים או מהטראס רוד(שזה מסובך בשבילי, כי אני צריך לנתק את כל הצוואר בשביל לסובב את הבורג)

עוד סיבה שבגללה אני רוצה להגביה את האקשן היא כי שמעתי בעבר שכשמגביהים אקשן מהטראס רוד אז זה מקל על המתיחות-מישהו שמע על זה?
אני מאמין שזה נכון בגלל שכמו שאמרתי בהודעות הקודמות ניסיתי גיטרות עם מפרט כמעט זהה לשלי שהיו לי נוחות יותר במתיחות

בכללי הגיטרה נשמעת מדהים רק המתיחות זה מה שמפריע לי
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 19 פבר',13 15:07   
השאלה היא שאלה טובה, אבל אין לה תשובה.
בד"כ נרצה לעשות זאת מהטראסרוד - אבל תלוי במצב הצוואר - צריך לבחון אותו.
שים קאפו בפרט הראשון, ותלחץ על המיתר בפרט 17.
תבדוק מה המרחק בין המיתר לקצה העליון של הפרטי בפסק 7. אצלי בד"כ 0.09 או 0.1 אינטש עובד. אפשר לעשות זאת עם מיתר ראשון, להעביר אותו כך שייגע בפרט ובמיתר אבל לא ירים את המיתר. מדובר בעבודה עדינה...
אם זה המרחק, אז מבחינתי הטראס רוד בסדר בד"כ, וצריך להגביה אקשן. אם המיתר לא עובר חלק, אז הייתי מנסה קודם כל רבע סיבוב שמאלה לשחרר את הטראס רוד.
או הכי טוב - לך למישהו שמתמחה בסטאפ... סביר להניח שבגיטרה כמו שלך זה מה שהייתי עושה.
הודעה פורסם: רביעי 20 פבר',13 15:50   
ממש תודה אחי
אבל לא כל כך הבנתי אותך, תקן אותי אם הבנתי אותך לא נכון:
אני שם קאפו על הסריג הראשון ולוחץ על סריג 17 (כלומר שיש לי רווח עכשיו בין הפרט הראשון לפרט 16) ***כשאני אומר פרט אני מתכוון לניקל 6105 עצמו***
אני לוקח מיתר 0.9/0.10 ומנסה להעביר אותו ברווח שבין הפרט ה7(המתכת עצמה) למיתר- כל מיתר, לא משנה איזה.

אם זה עובר כמו שצריך סימן שלא צריך לגעת בטראס רוד
אם זה לא עובר בקלות והמיתר טיפה מרים את המיתר שמורכב על הגיטרה, צריך להגביה את האקשן מהאוכפים

תקן אותי אם אני טועה

בנוסף רציתי לשאול אם שינו קטן בגובה האקשן ישנה את האינטונציה בגיטרה.

תודה רבה שוב #smile
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 21 פבר',13 16:25   
כן - זו מבחינתי נקודת פתיחה. אם זה המצב - אז אני חושב שבד"כ - וזה תלוי בעוד גורמים - קשת הצוואר היא כזו שמספיקה לרטט המיתר בלי זמזומים באקשן נמוך מספיק בשבילי.
אם זה המצב, אז אפשר להוריד בגשר.
אבל כל גיטרה היא מקרה כשלעצמו, וזה תלוי בעוד גומרים - למשל גובה המיתרים בנאט.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון