פורסם: רביעי 20 נוב',02 07:38
יש דבר שנקרא פיצ' או טרנספוזיציה אמור להיות לך כפתור או אופצייה כזו על המיקלדת.....
Act Compatible
פורסם: רביעי 20 נוב',02 08:53
לא מכיר את המקלדת הזו אבל אולי יש לה גלגל פיץ' בנד?
אם יש כזה יכול להיות שהוא התקלקל ו "נתקע" על ערך שונה מהאפש שלו ויש לכיילו מחדש.
במקרה כזה, רובם מבוססים על מנגנון מכני של קפיץ שאולי פשוט יצא מהמקום וצריך להשיבו ולכייל אותו..........
האם?
פורסם: רביעי 20 נוב',02 14:50
אמרתי שאני לא מבין גדול בתווים אבל במקלדות יש לי מושג... אין לי גלגל פיץ. המקלדת בנויה עם פיץ במסך קטנטן שיורד ועולה על פי נגיעות באצבע.. כך שאתה לא נוגע זה הנורמל.
הכתבה מעניינת... אבל זה לא הנושא.
המקלדת פשוט מזייפת. :sad: בטון וחצי .. שאני לוחץ כביכול על תו מסוים אני מקבל תו אחר (בהפרט של טון וחצי למעלה).
אני ממש מתבאס מזה כי המקלדת בעלת ערך סנטימטלי גדול.
פורסם: רביעי 20 נוב',02 15:23
אז זהו, שהלינק ששלחתי מסביר לך בדיוק את הבעיה.
המקלדת שלך כנראה בסדר גמור. קלידים באופן טבעי, ללא טרנספוזיציה כלשהי, מנגנים בדיוק את התוים כמו שהם כתובים על הדף.
סקסופון אלט לעומת זאת ישמיע צליל אחר ממה שכתוב. אם תראה פה דיאז כתוב בתוים לסקסופון אלט, התו שיישמע הוא לה, סקסטה גדולה מתחת לתו כמו שהוא כתוב
(יכול להיות שהתכוונת לטון וחצי למעלה ואוקטבה למטה, שזה אותו דבר).
Act Compatible
פורסם: רביעי 20 נוב',02 19:41
המממ... האמת היא שמה שהתכוונתי שתסתכלו עליו בלינק הוא איך הריינג' הכתוב בפרטיטורה (written בלינק) נשמע במציאות (sounds בלינק).
אפשר לקחת את הקצוות ולראות איך זה מתורגם ספציפית עבור הסקסופונים שם בכמה דוגמאות או פשוט לשים לב למה שרשום לגבי המרווחים מהמנעד הרשום.
אגב, צורת ההצגה הזו של מנעד כתוב ומנעד נשמע היא די סטנדרטית... אני חושב שראיתי את זה פעם ראשונה בשעורי מוסיקה בבית-ספר כשהייתי בכתה ג' או משהו כזה, על פוסטרים משעשעים המספרים על כל מיני כלים בתזמורת סמפונית.
פורסם: חמישי 21 נוב',02 02:12
תודה תודה , הבהרתם לי כמה נקודות
פורסם: שישי 22 נוב',02 00:16
אני מקבל את ההסבר של רם אבל לא את המילה "דפוק".
יש לעניין הזה גם הסבר אקוסטי (יותר נכון קראפט אינסטרומנטלי) וגם הסבר הסטורי.
מכל מקום (משום שאין לי כוח להבהיר את תולדות ונסיבות העניין הזה): ישנם כאמור קבוצה של כלי טרנספוזיצייה או כלים טרנספוזיטורים וסקסופון אלט (או סקסופון במי במול) הוא אחד מהם.
עכשיו, רק תספר לי (ולכוווולם) מי המורה הגאון שלך לסקסופון ששכח לספר לך על זה