תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
גיטרה מדברת?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (270) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Tone  
הודעה פורסם: שלישי 14 אוג',01 16:08   
האם יש מכשיר או אפקט כזה? ראיתי בחדשות של אקט שחברת bias הוציאה משהו שנקרא vbox והשאלה שלי האם יכול להיות שמדובר במכשיר הזה.
אני פשוט מחפש כבר הרבה זמן אפקט ששמעתי נדמה לי בשיר של אפרים שמיר וזה נשמע כמו גיטרה מדברת, ושום משחק עם וו'או לא מביא אותה..
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 14 אוג',01 16:15   
כנראה מדובר ב-Talk Box או Vox FX או שם דומה שהעניקו בזמנו לטריק מכני ומוצלח כל כך. בשנות הששים השבעים והשמונים השתמשו בו הרבה נגנים, במיוחד בהופעות, שכן, כפי שיוסבר מיד, הוא איפשר (מאפשר) חופש הבעה מעולה לגיטריסט. (מה שראית בחדשות אקט זה משהו אחר).
פיטר פרמפטון היה זה שהעניק לטריק הזה חשיפה ציבורית רחבה, שכן הוא נהג להשתמש בו רבות.

גש לכאן כדי לשמוע את להיט המצעדים דאז, Show Me the Way, שהביא את המודעות לאפקט.
אכן, גם אפרים שמיר השתמש בזה, ועדין יש לו את הקופסה הזו.
הרעיון הוא להשתמש בחלל ומבנה הפה כדי להעניק ארטיקולציה (הבעה) לסאונד של הגיטרה. הצליל המוגבר של הגיטרה מחובר ל-Talk Box, ממנו יוצא צינור גמיש המסתיים בתוך פיו של הנגן. בזמן הנגינה בוקע הצליל ישירות בתוך חלל הפה, וכל תנועת דיבור רגילה 'מלבישה' את עצמה על הסאונד. הגיטריסט, כמובן, מקרב את פיו למיקרופון שמגביר את הכל לקהל או להקלטה, או משתמש במערכת ראש ניידת הקולטת את הצליל בסמוך לפה.
דוגמא
הטריק עצמו מאוד פשוט, וניתן להרכיב אותו באמצעים זולים. בזמנו היו רמקולים מהסוג שהעיריות תולות בחוצות הכרך לעת חג, ואיתם היה קל יותר לבצע את התהליך הבא, בכל מקרה, רמקולי כריזה או דרייברים לשופרות המסתובבים בחצר גרוטאות או במחסן של האוזמן, יהיו טובים:

- חפש דרייבר , רצוי לתדרי אמצע (Mid range, ברמקולי חוצות ומכשירי כריזה מדובר בחלק האחורי של הרמקול, היכן שהמגנט והסליל מצויים - את כל השופר החרוטי אינך צריך).

- בחנות כלי עבודה רכוש צינור "שטיכמוס" המשמש לרצפים לפילוס מרצפות. מדובר בצינור שקוף המשמש גם לניקוז מים ממזגנים, הקוטר שלו צריך להיות קטן במעט מזה של פתח הפליטה של הדרייבר, ראה להלן. אורכו צריך להיות המרחק שיהיה בין הפה שלך לקופסה שתבנה. לא קוטר יותר מדי צר, כדי לא לאבד עוצמה!
- את הדרייבר מחברים לאיזשהו מגברונצ'יק, האיכות לא ממש חשובה, ואולי עדיף שיהיה עם הרבה עיוותים. ככל שתרבנה ההרמוניות - כן ייטב.
- את הצינור הגמיש מחברים למוצא של הדרייבר. שמים הכל בקופסה קטנה לניידות.
-זה מצחיק, אבל זהו.

בזמן נגינה קצה הצינור בפה., ויש להתאמן אך מעט. מגוון הצבעים והאפקטים שניתן להפיק ככה הוא פנטסטי!
רבים מקשרים אפקט זה עם הופעות, אך ל-Talk Box יש תפקיד חשוב מאוד גם בהקלטה, וזה לא כולם יודעים. ניתן להלביש גיטרה המבוצעת דרך אפקט זה מאחורי קולות רקע או אפילו סולן. שימו לב: בעדינות ובטיפה! זו מילת המפתח כאן והטריק לסאונד חו"לי… אם הגיטריסט מבצע את הארטיקולציה כאשר כבר כל שאר התפקידים מוקלטים - חבל על הזמן! אני משאיר לכם להמשיך מכאן.
sushi
הודעה פורסם: שלישי 14 אוג',01 16:55   
אפשר ליצור אפקט קרוב לגיטרה מדברת עם קצת עזרה אלקטרונית. בשביל זה אנחנו צריכים Ring Modulator שיעניק לנו הרמוניות מהסוג שנוצר בפה, בחיך, בשיניים וכדומה.
רינג מודולטור זה מונח מהימים של תחילת הרדיו,
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
והשם נוצר בגלל צורת החיבור המיוחדת של המודולטור הזה (כמו טבעת בצורה, וכמו 'צלצול' בסאונד= ring...). המודולטור מכיל שתי כניסות של סיגנלים: האודיו שלך (x) וכניסת אוסילטור שמאפנן אותו (y). ביציאה שלו הוא נותן את הסיכום וההפרש של התדירויות שנכנסות אליו. את התדירות של המודולטור צריך לשנות בו זמנית עם תנועת הWha ע"י פדל או על ידי המעטפת של הגיטרה בצורה אוטומית.
electro harmonics הוציאה פדל כזה ועוד חברה אחת
ששכחתי את שמה
אני מקווה שאני מספיק ברור, כי האפקט ממש קרוב לtalkboax: מחברים קודם לרינג מודולטור וממנו לתוך הwha ומשם כרגיל. אם עושים את זה באמצעות תוכנה, אז הענין הרבה יותר קל ומהיר.
יש חשיבות לתדירות של המודולטור, שהיא צריכה להיות בתחום הmid range, כלומר בתחום השמע נעשה מודולציה על תחום שמע אחר ואז ההרמוניות עושות חגיגה לאוזן.
רינג מודולטור פלג למקינטוש
לpc
הנה דוגמאות של סאונד שעובר דרך רינג מודולטור, אבל שים לב שזה עוד לא עובר דרך הwha (הדוגמא של הבס הכי מתאימה לענין שלנו):
גיטרה
בס
תופים
LFO
לא הבנתי ממש...
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',03 17:21   
לאן אני צריך לחבר את הצינור ?
eliran dror
דרך אגב..
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',03 18:00   
גילמור משתמש באפקט הזה בהופעה pulse
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 22 אוק',03 00:35   
פעם היה לי מולטי-אפקט מסוג Korg Toneworks AX1500G שהיה בו אפקט שגרם לגיטרה "לדבר" בצלילים שונים: AEIOU.
זה היה נחמד מאוד, אולי שווה לך לנסות.
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 22 אוק',03 10:03   
ציטוט:
גילמור משתמש באפקט הזה בהופעה pulse

אם אינני טועה, אני חושב שהוא משתמש בזה בDIVISION BELL בשיר KEEP TALKING...

מעניין מאיפה הוא הקריץ את הOCTAVER המגניב בשביל MAROONED... כל המכשיריOCTAVER\PITCH SHIFTER שראיתי בהישג יד מורידים אוקטבה אבל לא מאפשרים העלאה. גם הOCTAVER שלו נותן לעשות את המעבר בהדרגה... #read

בועז
eliya
הודעה פורסם: רביעי 22 אוק',03 15:45   
יש לו אחד כזה עוד משנות השבעים.
באקוס הוא נותן את הצרחות עם הגיטרה ונראה לי שזה אפקט שהעלה לו אוקטבה. אלא אם כן זה משהו אחר.
לנגן בפרטים הגבוהים לא נותן את אותו הפיץ', ניסיתי.
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 22 אוק',03 16:10   
בעקרון אני הצלחתי להשיג את התווים עם סלייד שפשוט אני הרגשתי איפה אמורים להיות התווים וזה עבד די טוב כי הוא לא תלוי בסריגים - אבל זה לא נוח כי יש הרבה חלקים בסולו שדורשים את כל ארבעת האצבעות וזה בעיה להוריד ולשים את הסלייד כל הזמן... יכול להיות שבגיטרות אחרות שונות משלי היו מאבדים יותר מדי עובי בגבהים האלה אבל זה נשמע די טוב ככה חוץ מזה שזה בעייתי להחליף מצבים כל הזמן ולפעמים הוא גם עושה מעבר חלק אז זה עוד יותר בעייתי...

אני גם תוהה איך הוא גורם לגיטרה להישמע כמו חמאה בכמה קטעים שמה... איזה BENDS הוא למעשה עושה שם ואיזה משחקים עם דיליי הוא עושה והאם הוא משתמש שם בWHAMMY BAR או PITCH BENDER... קשה קצת לעקוב אחרי זה...

דווקא בהופעה של פומפיי זה נראה כאילו שהוא נתן את הצרחות עם גיטרה וסלייד ובטח איזה דיליי אבל לא רואים שהוא משחק אקטיבית כל הזמן עם איזשהו אפקט כפי שהוא היה צריך לעשות עם PITCH SHIFTER... מה שכן הוא משכיב את הגיטרה מולו במעין תנוחה חצי סיטארית שכזו...

איזה יופי זה לסטות לחלוטין מהנושא המקורי... #smile

בועז
eliya
הודעה פורסם: רביעי 22 אוק',03 16:15   
עוד משהו קטן אוף טופיק.
בפומפיי הוא עושה את הדבר שהכי מקורי ומגניב שראיתי מישהו עושה עם גיטרה.
ב A Saucerful of Secrets כשהם מפסיקים עם הרעשים, הוא משפשף את הסלייד על המיתרים ככה שזה נשמע כמו כינור. הצלחתי לעשות משהו בערך דומה עם זיפו.
אם למישהו יש מושג איך הוא עושה את זה, שיגיד לי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון