תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:03
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה בנוגע להתאמת מגבר לחדר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  didain  
שאלה בנוגע להתאמת מגבר לחדר
הודעה פורסם: חמישי 22 נוב',12 23:29   
שלום רב,
צצה לנו הזדמנות ורכשנו לחדר החזרות שלנו מגבר engl fireball 100 וואט + בוקסה תואמת 4 כפול 12 גם היא של אנגל.
בחדר ההדגמה (במיוזיק סנטר) השתגענו מהסאונד של המגבר והוא היה נשמע כמו משהו שנשמח "להביא הביתה".
כשהבאנו אותו לחדר החזרות התחברנו והתחלנו לנגן גילינו לאכזבתנו שהמגבר נשמע כמו ענק שמנסה לפרק את קירות החדר, פשוט חזק מידי, הרבה מידי.

כשהגיין נמוך זה פשוט לא נשמע טוב, אין בשר. וכשמגבירים, נוצרים רזוננסים מלחיצים ובילדאפ של נמוכים הכל רועד ונשמע ממש על הפרצוף. פשוט אי אפשר לפתוח את המגבר ולהנות מהסאונד שלו.

האם לדעתכם הפעולה הנכונה תהיה לקחת במקום ה100 וואט, את אותו המגבר בדגם 60 וואט, עם בוקסה קטנה, יותר 2 כפול 12?

או שהבעיה היא ברמה האקוסטית נטו?

החדר אגב בגודל 5 על 7, מטופל אקוסטית ברמה טובה, כן קיימת בעיית נמוכים מסויימת אבל לא סופר קריטית.

תודה רבה לעוזרים.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: חמישי 22 נוב',12 23:57   
דבר ראשון רצוי לטפל בבעית הנמוכים ולא להתעלם ממנה , לאחר מכן לחשוב על המגבר ,

ובכל זאת , אין ספק שמגבר 60W עם 2X12 יעזור , אבל צריך רק לקחת בחשבון שמגבר של 60 וואט יכנס לדיסטורשן ב - CLEAN הרבה יותר מהר , למרות זאת אני מאמין שלחדר כמו שלכם שאיננו גדול במיוחד לחדר חזרות זה אמור יותר מלהספיק.

דרך אגב , גם קומבו 50 אמור לעשות את העבודה , מישהו אמר ORANGE מנורות ?

בהצלחה.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שישי 23 נוב',12 00:12   
זה מגבר מעולה!
צריך לשבת ולכוון כמו שצריך, זה מגבר מקצועי שגם דורש אוזן וקצת זמן להשקיע בנובים שלו.

אתה יכול לנסות בוקסה קטנה יותר או לטפל קצת בחדר (ואולי שניהם), תנסה למקם אותו במקום אחר, קצת להזיז מפה לשם.
אני עובד בסטודיו שלי עם Mesa 2:90 החוצה ל 2 בוקסות של "12, וללא הנחתה אלא המגבר נמצא קבוע על הפעמיים 90 ואט (יש אפשרות להנחתה לפעמיים 50 ואט שאני לא משתמש בכלל) זה נשמע מצוין ואני לא צריך לקרוע אותו (אני בעצם גם לא יכול #smile ) בשביל להוציא בשר.
והסטודיו שלי הוא חצי בגודל ממה שאתה מתאר.
שורה תחתונה, גם אם יש לך מפלץ בחדר, אפשר להוציא ממנו את המיטב.
  didain  
הודעה פורסם: שישי 23 נוב',12 01:09   
tomshir תודה רבה, הסאונד clean של אורנג' מצא חן בעיני ממש אך בדיסטורשן הוא פשוט לא יכול להציע את מה שחברה כמו אנגל ומסה יכולים, ומכיוון שהמגבר הנכנס אמור לתפוס את משבצת ה"תתחבר ותתחרע" אני חושב שהוא פחות מתאים. מה גם שאת עמדת הclean החמים מאייש בחדר כבר מגבר פנדר מדהים.

ArielY תודה לך, השאלה היא האם לנסות להתאים את המגבר הרשע הזה למידות החדר הקיים זה לא קצת ראש בקיר ומיותר, ואולי עדיף מלכתחילה להתאים את החתן לכלה בכדי למנוע צרות?
כרגע המצב הוא שאני לא יכול לנצל רבע ממה שיש למגבר להציע לי... וגם אחרי שניסיתי להזיז אותו מפה לשם לא חל שיפור, בטח שלא משמעותי.

אימרו לי מה דעתכם- נראה לי שרעיון לא רע יהיה להחזיר את ה100 וואט ולקחת את את ה60 וואט במקום ואת הבוקסה הקטנה יותר, ואת ההפרש שאקבל חזרה להשקיע בפתרונות אקוסטיים לבעיות שעדיין קיימות בתוך החדר.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שישי 23 נוב',12 01:48   
רעיון מצויין ,

בדרך כלל גם למגברים עם הספק נמוך יותר יש סאונד מעט מתוק יותר.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שישי 23 נוב',12 08:36   
אני גם בעד אבל הייתי מוודא לפני כן את האפשרות להחזיר הכל במידה וגם ה 60 לא יצלצל לך בחדר כמו שצריך.
זה נדיר במגברים כאלה אבל קורה #pardon

אגב: אין לדגם הזה אפשרות הנחתה להספק נמוך יותר ?
בנימין מילר
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שבת 24 נוב',12 13:15   
מנסיוני עם מגבר של אנגל (savage) הם נשמעים סבבה גם בווליום נמוך. אלה מגברים עם מסטר ווליום שמבוססים על אוברדרייב והפראמפ כשמגבר הכוח נשאר נקי יחסית.

הרבה פעמים מה שמשנה את הצליל של המגבר ככל שהווליום עולה הוא האוזן שלך שרגישה יותר לתדרים שונים בעוצמות שונות, והחדר שלך לא מאפשר לך להגיע לעוצמות שבהן שמעת את המגבר ואהבת אותו.
לא ציינת מה גובה התקרה. הרבה פעמים תקרה נמוכה לא מטופלת (יחד עם הרצפה) היא מקור לבעיות אקוסטיות. שטיחים על הריצפה ובדים כבדים על התקרה הם פתרונות מיידיים וזולים.

גם רמקולים מגיבים שונה לעוצמות שונות ויכול להיות ש 4X12 של אנגל מיועדת לעוצמות גבוהות יותר כדי להשמע טוב. אולי שווה להחליף לבוקסה צנועה יותר.

כורזין 5 גבעתיים

052-4212959 / 03-5712869

http://www.millarguitars.co.il
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שבת 24 נוב',12 21:19   
סתם להשכלה כללית אם זה מעניין מישהו, הראש הוחלף ל 60w ונשארה הבוקסה 4x12.
לגבי הבוקסה הזו, ניגנתי עליה בחזרה היום , אבל עבדתי עם המסה 2:90 בסטריאו (יוצא L+R לבוקסה עצמה כשהיא בסטריאו), הסאונד היה לא פחות ממושלם!
כל פריסט, כל סאונד ולא משנה מה, מקלינים פשוטים ויבשים דרך קלינים עשירים בריוורב, קורוס וכו ועד לדיסטורשן עוקר סתימות, פשוט מ ו ש ל ם ! #thumbsup

היא מצלצלת מדהים ויושבת בול בחדר, גם הפיזור שלה מעולה.
היה תענוג!
תודה רועי #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון