שלום לכל חברי הפורום היקרים.
תוך כדי עיון במדריך, הנפלא, של 'ארז פרידולד' לסינטיסייזר Discovery נתקלתי בשורה הבאה: "שילוב של שכבות יכול ליצור סאונדים מסובכים שאפילו סינתזה חיסורית אינה יכול ליצור" ושאלתי, הנובעת כמובן מבורות בנושא (אף על כל הקורסים שלקחתי )מדוע הוא השווה ריבוי שכבות לסינתזה חיסורית כאילו החיסורית יודעת לנבע סאונדים מתוחכמים ומורכבים? הרי סינתזה חיסורית היא בסה"כ טכניקה פשוטה של חיתוך תדרים ומיניפולציות פילטר. הלא כך?
תודה מראש לעוזרים. _________________ "אני מתפלא כיצד אפשר לעשות כסף ממוזיקה וניגונים." ~ ישראל דב אודסר
האמת, אני כנראה שותף ל״בורותך״, כי גם לי לא ברור מה הקשר בכלל בין multilayering וסינטזה חיסורית. כמו להשוות עגבניה לתפוח.
בעצם מה שהוא אמר, נראה לי, ששום סינטי אחד לא יכול להשמע כמו עשרה.
וואוו.... _________________ Hammond B3 ('59) + Leslie 122, Wurlitzer 200A, Nord Stage 3 Compact, TE OP-1, Arturia Minibrute
"שילוב של שכבות יכול ליצור סאונדים מסובכים שאפילו סינתזה חיסורית אינה יכול ליצור"
כנראה שהוא רצה להגיד משהו מעורר השראה וקצת התבלבל לו.
הdiscovery הוא סינט חיסורי. עצם זה שניתן לעשות שימוש בכמה שכבות במקביל מאפשר בהחלט לקבל סאונד עשיר ומורכב יותר. (8 אוסילטורים ו4 פילטרים מנצחים 2 אוסילטורים ופילטר, תלוי כמובן גם בסינט, יש מונופוניים חד אוסילטוריים ש100 כבאים לא יצליחו לכבות להם את הפילטר) _________________ www.Soundcloud.com/tomervalve - פרויקט מת.
www.Soundcloud.com/tomtomz פרויקט עכשיו.
"זה עולם אלקטרוני, קצת קשה (לסינטים) לדבר"
עיינתי במדריך המקורי באנגלית ומסתבר שהתרגום של 'ארז פרידולד' לא היה מדוייק:
"Combining layers can be used to create complex sounds that simple subtractive synthesis cannot achieve"
משמע, ריבוי שכבות מסוגל ליצור סאונדים אשר סינתזה חיסורית פשוטה! לא יכולה להכיל. מה שאומר שלא התבלבלתי, סינתזה חיסורית היא פשוט סינתזה חיסורית. יום טוב לכולם _________________ "אני מתפלא כיצד אפשר לעשות כסף ממוזיקה וניגונים." ~ ישראל דב אודסר