תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
ציק מרגיז בהקלטת בייס ליין
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  sesil b  
ציק מרגיז בהקלטת בייס ליין
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 09:35   
לכל חברי הפורום שלום
כאשר אני מקליט בייס ליין האודיו לופ שנוצר נשמע עם מעיין "ציק" מרגיז בסוף הלופ ניסית לבצע איקיו על מנת להחליש אותו אבל ללא הצלחה

מישהו יודע איך להיפתר מזה האם זו תופעה שכיחה ?
האודיו מוקלט דרך ממיר של לונה

תודה מראש
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 10:03   
מדבריך אני מבין שהקלטת בס ויצרת ממנו לופ. לא הבנתי את הקשר לבס, או שאתה רומז שרק בהקלטת הבס יש לך את הציקים. תקן אותי אם לא.
מומלץ להיכנס למצב עריכת גל, בו אתה יכול לצפות בתצורת הגל באיזור הבעייתי.
אם זה לא הינף גבוה וקצר של עוצמה (spike), אז אפשר שמדובר בחיבור לא נכון של זנב הלופ לראשו, ו/או שהוא נעשה לא על קו האפס מתח, מה שיוצר מתח DC בהפקת הדגימה.
אם הבעיה היא רק בהקלטת בס, הייתי בודק כל אלמנט בדרך מהגיטרה לכניסה, לוודא שהוא לא מכיל מתח DC (הכנסה והוצאת פלג יוצרת רעש "פו?ק" ברמקול).
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 11:44   
ראובן תודה על התגובה המהירה אך כנראה לא הסברתי את עצמי כראוי :sad:
ההקלטה היא לא של גיטרת בס אלא לופ של בייס ליין במידי של סינטי
הלופ שהוקלט לאודיו מכיל בר אחד של 16 notes הציק המרגיז #mad מופיע בסוף הלופ (של האודיו שהוקלט) עוד דבר שהבחנית בו הוא שהציק לפעמים נעלם כשהלופ מנוגן במחזוריות
אך ברוב הפעמים הוא נשמע
וזה משגע אותי.........

מקווה שהבנת אותי :razz:
eliya
יש שתי אפשרויות.
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 15:50   
1. שהלופ לא חתוך טוב. אם שלחת נתוני מידי לתוך הסינטי והקלטת את הסינטי, סביר להניח שהלופ כן מדוייק.
2. בעיה שגם לי יש. תכפיל את הלופ(נגיד פעמיים), עכשיו תסמן את השתי תיבות שיש לך, ותהפוך לחתיכת אודיו אחת של שתי תיבות. אני חושב שעכשיו יעלם לך הציק במעבר בין תיבה לתיבה(בתוך החתיכת אודיו שיצרת).
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 17:28   
כנס לWAVLAB או SOUNDFORGE או כל תוכנת עריכה שתרצה,
תבדוק אם הרעש מופיע בתחילת הלופ או בסופו.
אם הוא בסוף-
1. תרחיב את הWAV למקסימום
2. תסמן את החלק הבעייתי ותוריד את הווליום ל 60db מינוס (ווליום שלא שומעים בו)
3. לפני הקטע שהשתקת, תעשה FADE OUT קצרצר, כדי להימנע מקליק נוסף.

אם הקליק מופיע בהתחלה, אותו דבר רק בכיוון ההפוך.

מקווה שזה יעזור
tamirkrispis
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 21:30   
כמו שכבר נאמר כאן, כנראה שהבעייה היא חיבור לא חלק של ההתחלה והסוף של הלופ, ברוב תוכנות המוסיקה, אם תוכנות עריכה ואם תוכנות הקלטת ערוצים יש מצב עבודה שנקרא "snap to zero" שאומר לתוכנה שברגע שמתבצע חיתוך, התוכנה תחתוך בנקודה הנוגעת ה-0 (מבחינת אמפליטודה) הקרובה ביותר, מכיון שיש מספיק כאלה, החיתוך יהיה בשינוי שלא יורגש, אך הלופ יהיה נקי מרעשים בנקודת המפגש של ההתחלה והסוף של הלופ. אני מציע שתעבור למצב הזה, ותעשה מעין חיתוך מדומה של הלופ שוב באותן נקודות בתקווה שה-SNAP יעבוד כך(בקיובייס זה ב-OPTIONS, AUDIO SETUP,SNAP TO ZERO).
אם לא, תיכנס לאיזה wav editor, תגדיל ל-ZOOM מספיק שתוכל לחתוך בנקודת האפס את ההתחלה והסוף, ואז לא אמורים להישמע "ציקים" או דומיו. לעשות פיידים זו אופציה אך אם מדובר בלופ, הוא יישמע לא רציף כל כך, אפילו במצב של פיידים קצרים מאוד.

דבר שני שיכול להיות זה "ציק" מוקלט ובמקרה הזה אתה יכול להקליט את הלופ מחדש או אפילו לשים איזה PLUGIN שמוריד קליקים (XCLICK, DECLICKER וכולי), או אפילו לנסות לחתוך אותו...במידה ואין ברירה.

דבר שלישי שיכול להיות הוא בעיות של מחשב לא חזק מספיק לעבודה עם לופים, יש כזה דבר... הארד דיסק איטי לדוגמא... הרי בעבודה עם לופים יש קפיצות יותר תכופות לנקודות בדיסק על מנת להשמיע את הלופ, שכן מדובר בהרבה קטעי אודיו קצרים ויכול להיות שההארד דיסק לא עומד תחת העומס.

מקווה שהבעייה תיפתר חבוב...אנחנו איתך.
אהה כן.. ועוד משהו, אם שותים לא נוהגים, בשביל זה יש חברים .
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
צוציק
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 21:46   
האם ביצעת עריכה?

עריכת גל בס מניבה במקרים רבים רעש מציק. אין פתרון פרט לכניסה עמוקה אל הגל והדבקה מדוייקת של נקודת הלופ או הדבקת מיסוך שתסתיר את הבעיה.
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 22:25   
ססיל יקר על מה כל הסרט ?
הבעיה אכן מוכרת וגם לי באופן אישי .פשוט כנס לתוך תיבת האודיו של אותה דגימה
שנוצרה תגדיל את הוויב גש לסוף תפוס עם הסמן של העכבר את סוף הדגימה ,
ופשוט גרור אותה טיפ טיפה אחורה ממש תזוזה אפסית ,מינסיון זה פשוט פותר את הבעיה .אל תשכח לסמן ב-quantize מצב של off
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 22:26   
משום מה יש לי הרגשה שמדובר בחוסר התאמה בין אורך הלופ לתזמון של הסיקוונס, וכל X מחזורים יש נפילה על חיתוך בהשמעה, ובנקודה אקרעית ולא בסיום הלופ המתוכנן, מה שגורם למועקה בחומרה המשמיעה, מה שמתבטא בציק.
אם הלופ רץ בתוך תיבות שלא מסתדרות בכפולות האורך שלו, ואפילו במעט, כל כמה זמן ייתבצע חיתוך, קטן אמנם, אך מספיק שלא יהיה בנקודת האפס של הגל.
אם זו הבעיה, קרא כאן על התאמת לופים לתיבות ולטמפו.
הודעה פורסם: רביעי 13 נוב',02 23:19   
ידידי,
התשובה פשוטה מכל התשובות הטובות שנכתבו כאן.
בקיובייס, בצד שמאל למטה, בערוץ האודיו, יש אופצייה שנקראת CROSSFADE, תפעיל אותה, תקבע את כמות הסמפלים (תתחיל עם ה768 סמפלים ותשמע).
אם זה עדיין לא עוזר, תחבר (תדביק) את שתי ה"בוקסות" אחת לשנייה, תכנס ל"עורך" (דאבל-קליק), ותרחיב את הIMAGE של לופ אחד על השני.
הבעייה היא נקודת החיבור בין שתי ה"תמונות" ולא בעייה בלופ עצמו.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון