פורסם: חמישי 06 ספט',12 19:52
ממש כייף של שיר!
אני לא בקיא במונחים הטכניים, אבל הגיטרות החשמליות נשמעות "חנוקות", כאילו חתכו להם את הגבוהים והם נשמעות עמומות.
לגבי השירה, היא נשמעת לי נפרדת משאר המיקס, משהו בשירה לא מתחבר לי עם שאר החבילה.
שוב, אין לי לצערי את היידע להגיד לך מה חסר מבחינה טכנית, אבל זו לדעתי תהיה ההתרשמות של סתם חובב מוזיקה שיישמע את השיר.
ושוב - אחלה שיר! נהנייתי ממנו מאוד.
Expert
פורסם: חמישי 06 ספט',12 22:14
אפשר לשמוע את המיקס של השיר הראשון לפני המאסטר ?
מעניין אותי לדעת מהי החתימה של מאור כטכנאי מאסטרינג בשיר הזה , כי אני מחפש מאסטריסט טוב ...
Expert
פורסם: חמישי 06 ספט',12 23:51
אני אשמח לשלוח לך למייל בפרטי את המיקס והמאסטר ברזולוציה המקורית כי לפי מה שאני מבין ,סטרימינג און ליין לא עושה חסד (בלשון המעטה) למיקסים.
פורסם: שישי 07 ספט',12 00:52
אהבתי את הגיטרות סטריאו בבתים, זה נשמע אחלה!
לטעמי חסר במיקס איזהשהו ספארק, ניצוץ בשביל שיעבוד. התופים נשמעים לי סטריליים מדי.
אין בלגן במיקס אבל הוא לא "מרגיש" טוב. חסרה לי המון דינמיקה, שמגיעה באופן טבעי בהופעה חיה אבל לא תמיד עוברת דרך המיקרופונים, נסה לעבור שוב על הבאלאנס, נסה להשתמש יותר באוטומיישן,
במיוחד בשיר כזה שיש לו כמה סקציות וכל סקציה מרגישה מעט אחרת. זה עוזר לסחוף את המאזין ולגרום לשיר להישמע יותר "חי".
fugazi דיבר על זה שהשירה נשמעת מחוץ למיקס, השירה היא הדבר הכי חשוב במיקס, הייתי מבלה עוד זמן ומשחק עם כל הכלים והפלאגינים שלרשותי עד שאמצא סאונד שיותר מתאים לשאר המיקס. אחר כך הייתי עובר על השירה באוטומיישן ודוחף אותה יותר טוב לתוך המיקס. לדוגמא, 3:15 The words you spoke to ME
הME קופץ החוצה מהרמקולים והחוצה מהמיקס. אם תוריד את המילה הזאת בדיבי או שניים אני מבטיח שזה לא יקח את הכח החוצה מהשירה, והמיקס יישמע יותר מקצועי בהרבה.
עוד משהו לגבי הדינמיקה, בבתים שלך האקוסטיות מאוד דומיננטיות ובפזמון הן מפנות מקום לטובת החשמליות. הבעיה עם זה שמבחינת הספקטרום, הבית מרגיש יותר "גדול" ו"מרגש" מהפזמון! נוצר מצב שבפזמון חסרים התדרים הגבוהים האלה שהיו בבתים, והוא לא נשמע כמו התגברות של הבית. המוזיקה מתגברת, ערוצים מתווספים, אבל הספקטרום דווקא מצטמצם.
בסופו של דבר אני מאמין שמיקס זה עניין של טעם, אלה הדברים שאני שומע ולא בטוח שהם מתאימים לך. מקווה שעזרתי ובהצלחה!