Expert
פורסם: רביעי 05 ספט',12 02:49
כלי נגינה העשויים מעץ ובכלל ,הם בדכ אלמנטים דינמיים.
לחות,חום,קור ,זמן וכו.. גרמים לעץ הגיטרה לתזוזות ולכן כלים דורשים טיפול כל תקופה.
כל איזו תקופה ? כל פעם שמרגישים שצריך.
טיפול כזה לגיטרה נקרא סט אפ.
שבין היתר פותר בעיות זמזום,גובה מיתרים,כיוון אוקטבות ועוד.
סט-אפ נע בין 200-300 שח
אני ממליץ על הרצל רז שנמצא ברמת גן.
בהצלחה
פורסם: ראשון 30 ספט',12 10:40
תודה על התגובות.
בכל מקרה הלכתי להרצל, וכשאני מגיע אליו הוא אומר לי שאין זמזומים, ושזה בעיה להעלות את האקשן בגיטרה הזאת-כי כל מתיר יש לו פיקאפ משל עצמו.
הוא המליץ לי לקנות מיתרים HIGH TENSION לקלאסית(גודין) ולעשות סגירה קטנה באקשן.(מרום הרימו לי אותו בקצת).
בכל מקרה הבעיה היא שמתי שאני מביא את הגיטרה מול אנשים, הגיטרה עושה לי פאדיחות ופתאום לא מזמזמת.
אבל ברגע שאני חוזר הבייתה פתאום היא מזמזמת. אני במצב של חוסר אונים פה.
יש הגיון במה שהרצל אמר?
פורסם: ראשון 30 ספט',12 12:40
האם שומעים את הזמזום גם בהגברה? עד כמה זה מפריע לך?
אולי שווה לך לגמור את הסט הנוכחי, ולבחור לפעם הבאה סט אחר שיש סיכוי שלא יזמזם?
פורסם: ראשון 30 ספט',12 12:47
אני אישית מוריד לי את כל הכיף בלנגן בה.
אתה חושב שמיתרי היי-טנשן יעזרו?
פורסם: ראשון 30 ספט',12 16:02
מיתרי HIGH TENSION אמורים לעזור, כי הם רועדים במרווח קטן יותר ואני בטח לא הולך להתווכח עם מומחה כמו הרצל, שגם הרגיש את הגיטרה.
אני מבין שהזמזום מפריע לך, השאלה היא כמה האקשן שלך נמוך עכשיו?
גיטרה אייכותית צריכה לאפשר אקשן נמוך בלי זמזומים, אבל עד גבול מסוים, ראיתי הרבה נגנים שרוצים להנות מכל העולמות: גם אקשן נמוך, גם צליל גדול, וגם אפס זמזומים לכל אורך הצוואר - בד"כ צריך לוותר קצת.
שוב, ככלל לחיים אני אומר שאם אתה הולך ומשלם לאיש מקצוע, זה פשוט טפשי לא לנסות לפחות את מה שהוא מציע, לך על ההצעה של הרצל,הוא מבין בגיטרות לפחות כמו האנשים הטובים שבפורום הנכבד הזה, רק שהוא גם ראה את הגיטרה ולכן הייתי סומך על דעתו.
פורסם: רביעי 03 אוק',12 23:37
רק עכשיו קלטתי, אחרי כל כך הרבה זמן.. את הגודין מוכרים עם מיתרים HARD TENSION.. וברגע שהחלפתי מיתרים לTENSION רגיל, אז התחילו הזמזומים.. אני צריך כמובן להחזיר אותו לHARD TENSION כדי שיפסיק לזמזם. תודה לכולם על העזרה והזמן שפיניתם לי.