תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:12
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
זקוק לעצה לגבי המשך דרכי והתפתחותי בתחום
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  didain  
זקוק לעצה לגבי המשך דרכי והתפתחותי בתחום
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',12 16:50   
שלום אנשים.
אני מרגיש תקוע כבר תקופה. למדתי סאונד במשך שנתיים,
לקחתי מה שלקחתי (לא יותר מידי לצערי, בחירה שגויה להחריד במוסד לימודי ביחס למטרות שלי) ויצאתי ל"חיים" עם חיוך והרבה אופטימיות אך עם כמות יחסית דלה של ידע בארגז, והרבה חורים בהשכלה.
הצלחתי להשיג לעצמי משרה בחדר חזרות/אולפן צנוע (העובד היחידי) שם חרשתי את נשמתי לילות וימים בהקלטות מיקסים קריאה ושינה על ציוד יחסית ירוד גיליתי את התחום המדהים הזה ובשעה טובה נדלק הניצוץ בעיניים. היום אני יודע שאני רוצה לעסוק בזה, ויש התכוונות.
הבעיה כאן היא שאני מרגיש שחסר לי מדריך.
אני לא נמצא בחברת אנשי מקצוע, אפשר לומר זאב בודד. גם אינני אדם יוצר קשרים וחברותי מטבעי בכדי לקמבן לי עזרות עצות ופתרונות מכל מיני כיוונים, ואם כבר אני עושה זאת זה לא מרגיש לי נוח.
אם אני לא מצליח להגיע לסאונד שירה שאני רוצה, אני ממשיך לנסות וממשיך להיכשל.
אם אני לא יודע אם בעיה מסויימת בחדר היא בעיה אקוסטית או בעיית ציוד, אני ממשיך לא לדעת. לדעתי הגעתי היום למקום שמיקסמתי את היכולות שלי ללמוד ולהתנסות בעצמי,
ודרושה לי יד מכוונת שתעזור לי בעצה נכונה, מתוך נסיון , לשבור את הקירות האלה שאני מטיח בהם את ראשי.

למוסד לימודי לא אפנה שוב. גם הפלטפורמה של מורה פרטי בעייתית פה כי אין לי צורך בלימודי הפקה/תוכנה/תורת הסאונד.

מה שאני חשבתי עליו, ופה אני אודה על הכוונה מצידכם, הוא על ביקור של איש מקצוע מיומן סטייל החברה המכובדים שמסתובבים כאן בפורום, אחת לשבוע אצלי באולפן, שבתמורה לתשלום הוגן כמובן, יוכל לעזור לי בבעיות איתן אני מתמודד בסביבה הטבעית שלי, ביום יום.
אם זה יעוץ אקוסטי, שיטות עבודה, טכניקות הקלטה וכו'

יכול להיות שאין חיה כזו, אבל זה מה שהכי הייתי רוצה לעצמי ושווה לי לברר איתכם.
ובכלל אם יש עצות הערות הארות לגבי הדרך שאני עושה אשמח להתקל בכל אחת ואחת.

תודה רבה, רועי.
Eric.Bar
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',12 19:05   
כל הכבוד על הענווה, הכנות וההבנות שאליהן הגעת
לא יכול להציע את עצמי כי אני לא מספיק בקי בנושאים הנדרשים, רק רציתי להגיד בהצלחה #smile
spanish musician
רועי
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',12 20:08   
אפשר לשאול באיזה מוסד לימודי בחרת?

למה לא היית מרוצה? כמה עלה לך כל העניין הלימודי? מה היית משנה בדרך ובמסע שעשית?
זה יוכל לסייע למוסיקאיים חדשים או ותיקים שהחליטו לעשות החלטה וללמוד במוסד מסודר.

אני אישית לא למדתי/לומד/אלמד מוסיקה בארץ, יכלתי וההורים שלי הקציבו לי כל סכום ללימודים, נאמר לי Just Name It, בסוף החלטתי ללמוד לבד, הקצבתי לעצמי סכום, למדתי דרך היוט'יוב, קראתי כתבות, פניתי לתותחי אודיו בארץ ובעולם ורכשתי לעצמי ציוד אולפן הקלטות יקר מאד תוך כדי ניסוי וטעייה.

מעבר לזה, אם אתה מאיזור המרכז אני יכול להציע לך שיתוף פעולה מעניין מאד, נשמע לי שאתה זקוק לאתגר, אין ספק שמה שלמדתי בכוחות עצמי והחוויות האישיות שעברתי לדעתי בשום אקדמיה בעולם אי אפשר ללמד.

החלטתי לבחון את עצמי, כנ'ל רציתי לוודא עם עצמי מה היכולות שלי, ניגנתי פעמיים קטע מהראש, הלחנתי קטע של כ4 דקות ניגנתי והקלטתי את עצמי, פעמיים ניגנתי בול 4 דקות לא שניה יותר ולא פחות החלטתי להמשיך עם קו המחשבה ובכל פעם לבחון את עצמי בדרכים יצירתיות יותר.

הדגולים ביותר שעל שמם רשומים עשרות אלפי סינגלים ומאות אלבומים וכתבו את ההסטוריה בעצמם יגידו לך שמוסיקה אי אפשר ללמוד, טכניקות כאלו ואחרות לקיצור דרך ברחבי האולפן ונוחות אפשר ללמד, ידע זה כח בכל זאת, אבל אוזן מוסיקלית או שיש לך או שאין, כשרון מוסיקלי ויכולת המוח לנתח ולתרגם את היכולת הזו על גבי תכנת ההקלטה ומשם לדיסק, כל הידע שבעולם לא יוכל להבטיח לך דבר.

בינינו? בסופו של דבר, הכל בראש.
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',12 20:12   
צור קשר עם עודד רז מ www.blendstudios.co.il
soundude
Expert
הודעה פורסם: רביעי 29 אוג',12 10:10   
אני חושב שכל סאונדמן מוצא את עצמו במצבך בשלב זה או אחר.
ולומר את האמת, שנתיים של לימודים זה לא הרבה ניסיון בתחום הסאונד.

מניסיון אישי אני מוכרח לומר שמוסד לימודים נותן הרבה מאוד, הוא יכול להסביר על תיאוריה ודרכי עבודה ולתת לך נקודת פתיחה טובה יותר מאשר מי שלא בחר ללמוד אבל... האומנות של "סאונד טוב" זה משהוא שנרכש לאט לאט ועם הרבה סבלנות. אני כבר למעלה מ-10 שנים במקצוע ועדיין מוצא את עצמי מאוכזב ממיקסים.

שנתיים מהקריירה שלי כאיש פוסט ביליתי בעיקר בניקוי רעשים ועריכת דיאלוגים ובסופן ידעתי את העבודה כמו שצריך.
אני מציע לך לעשות הרבה עבודה שחורה, קח תחום (נגיד Compressors) שאתה יודע שאתה חלש בו ותכריח את עצמך לשבת שעות ולעשות רק אותו...

אם נכנסת לעולם הזה של הסאונד מתוך אהבה למקצוע קח את הזמן ויהיה בסדר.
אם תרשה לעצמך להתייאש, אף בנאדם שיבוא אלייך לאולפן לא יעזור לך התקדם.
עם זאת, אני בהחלט בעד לחפש מנטורים, מכל אחד אפשר ללמוד.
  didain  
הודעה פורסם: רביעי 29 אוג',12 10:23   
אריאל- שיניתי תודה.

אריק- תודה רבה גם לך.

spanish- תודה על התגובה, אם לא הייתי מאמין באוזן שלי וביכולות שלי להגיע רחוק לא הייתי נשאר פה דקה ופונה לתחום אחר.
לתפיסתי חסרה לי כמו שאמרתי היד המכוונת, המתווה, בעלת הניסיון בכדי שאוכל לפרוץ את
המחסומים שלי. לפעמים עצות פשוטות מנסיון חוסכות המון המון טחינות מים ותסכולים רבים, שאין לי בעיה להתמודד איתם בגדר הנורמלי אך כשהם ישנם בכמויות זה כבר מתכון לייאוש.
את שמו של המוסד הלימודי לא אפרסם כאן אך הוא נכלל בין בתי הספר הטכניים יותר ויש בסה"כ שלושה כאלה. רק אבהיר שביה"ס הוא בסדר גמור, למי שמחפש את מה שיש לו להציע. הטעות הייתה שלי, בבחירה לא טובה מתוך חוסר ידיעה שקיימים הבדלים מהותיים.

שרון- תודה, הייתי בפגישה לא מזמן עם עודד שעשה רושם מדהים, על פניו בדיוק מה שחיפשתי
העניין הוא שהלימודים הם לא בסביבה הטבעית שלי מה שמאוד חשוב לי , ללמוד על הציוד שלי, ולא על ציוד קצה שלמחרת אוכל רק לחלום עליו. לי דרוש מדריך סטייל קואוצ'ר, שיגיע אלי
ויאמר לי "אהלן רועי בוא נראה באילו קשיים נתקלת השבוע וננסה לעזור לפתור אותם".
ואני אוכל לומר לו:
1. נתקלתי בקושי להפיק סאונד שירה לרצוני, הייתי רוצה לעבור איתך על כל השלבים- אקוסטיקה,בחירת מייק, הצבה, קומפרסיה, איקיו וכו', ולהבין איפה אני טועה ומה אני יכול לשפר.

2. אני מתקשה לקבל בחדר תמונת תדרים אמינה, אני יודע זאת ע"י כך שהמיקס נשמע שונה במקומות שונים, למרות שאני מקפיד על טכניקות עבודה נכונות בכדי למנוע זאת.
מה דעתך? ישנם שידרוגים אקוסטים שניתן לעשות? אולי הבעיה במוניטורים?

3. הייתי רוצה לחזק את הידע באודיו ממוחשב, כל מה שקשור להגדרות, התקנות, אופטימיזציה

וכו' וכו'...
הרעיון הוא שבפני המורה יהיו פרושים הידע שלי, שיטות העבודה שסיגלתי לעצמי, ומשם הוא יהיה מסוגל לקחת את זה ולשפר איתי את מה שצריך, לשנות הרגלים שגויים, שארגיש חופשי
לשאול להיעזר ולהיתמך, כי כרגע אני מרגיש כמו שאמרתי בניוטרל.

אולי אפשר להשתמש במילה "חונך". האם קיים משהו כזה?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון