תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:39
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הלחות של ת"א הורגת לי את המיתרים.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 13 אוג',01 14:40   
אכן, בעיה רצינית.
גם הלחות באוויר, שהיא מאוד גבוהה עד סוף אוגוסט לפחות, וגם הזיעה מהאצבעות מדרבנים את הקורוזיה של המתכת. אלה מאיתנו שגרים בקו החוף, נאמר לדוגמא עד רחוב בן יהודה בתל אביב, סובלים גם מהמליחות של הים, שפוגעת מן הסתם גם במעגלים חשמליים.
עדיין, התוקפת העיקרית של המיתרים היא מה שמכונה Acid Hand,
חומציות או כימיקלים המופרשים מהיד באמצעות הזיעה.
יש בשוק חומרי סיכה והגנה למיתרים, שפשוט יש למרוח אותם מדי פעם.
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הם יעילים יותר לפני השימוש במיתר, וחוסמים מהכימיקלים את המגע במתכת.
אחת החברות שמוכרות חומר כזה.
לפעמים אפשר להכין תרכובת כזו לבד...
בתקופה הזו הרבה מזגנים פועלים ללא לאות, וזו עוד נקודת מלכודת מיתרים;
במעבר ממקום חם כמו המכונית ישירות למזגן, נוצר עיבוי על המיתרים והשריגים. כאן נהוג להשתמש במגבונית בין המיתרים לעץ בזמן הניוד.

Ab
Supporter
הודעה פורסם: שני 13 אוג',01 19:47   
מה זה מה שהמוכרים בחנויות מורחים כל הזמן? נראה לי שזה מן שמן הגנה לא? כל הזמן אתה מוצא אותם משפשפים את הגיטרות עם איזה חומר. שווה לשאול.
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 14 אוג',01 09:31   
לגבי מיתרי זהב, לא שמעתי בחיים על דבר כזה אבל זה בהחלט יכול להיות רעיון מעניין :smile:

נתקלתי בשני סוגים עיקריים של "חומרי הגנה" כאלה בארץ - GHS FAST FRET - חומר שמורחים על המיתרים ואמור להגן עליהם וגם להחליק אותם וככה לאפשר נגינה מהירה יותר. השתמשתי בו בתחילת דרכי כגיטריסט, לא התלהבתי מידי, אבל זה יותר טוב מכלום.
שמעתי גם כל מיני תלונות מוזרות של אנשים על זה שהוא "הורס את הסאונד" אבל זה נראה לי לא כל כך הגיוני או נכון...
החומר השני שאני עדיין משתמש בו הוא של חברת Kyser. לסדרה קוראים Dr. Stringfellow ומה שאתה מחפש לדעתי זה ה string cleaner and lubricant. יש להם עוד כל מיני מוצרים בסגנון. בגדול הם טוענים שזה מתייבש לאיזה מיקרופילם או משהו כזה על המיתרים, אני לא יודע אם זה ממש נכון, אבל אתה בהחלט יכול לראות המון לכלוך ושאריות חלודה מצטברים על הבד כשמנקים את המיתרים איתם.

השאלה הנשאלת היא כל כמה זמן להחליף מיתרים גם. שום דבר לא משתווה למיתרים חדשים. אני נוטה להחליף מיתרים כל חודש בערך, ובד"כ לא כמה ימים לפני איזה משהו שבו אני רוצה שהגיטרה תהיה מכוונת כהלכה (חזרה חשובה/הופעה).
אם אתה מחליף מיתרים כל חודש ודואג לשמור את הגיטרה שלך מוגנת בתוך הקייס שלה, לא אמורים להצטבר יותר מידי חלודה או לכלוך על המיתרים.

לגבי סוג מיתרים - בגדול אין ממש הבדל במיתרים שתופסים חלודה ולכלוך מהר - 3 המיתרים הגבוהים. בד"כ מדובר סה"כ בפס מתכת דקיק ולא יותר מזה. לגבי הבסים, יש כל מיני הבדלים (ליפוף ידני, ליבה עגולה במקום משושה וכד') אבל בגדול זה לא משמעותי מידי וכדאי פשוט לבחור סט שנוח ונשמע טוב מאשר סט שנראה טוב על הנייר. בד"כ גם עדיף להשאר עם סט מיתרים אחד כי למרות הכל יש טיפה שינויים במיתרים ששמים לב אליהם במיוחד כשאתה מתקין מיתרים שונים על גיטרה עם גשר צף ופתאום אתה מוצא את עצמך מכוון את הקפיצים מאחורה בגלל שהגשר לא מקביל לגמרי לגיטרה גם אחרי שמתחת את המיתרים וניגנת בלוז כמו מטורף.
tsahi lerman
הודעה פורסם: ראשון 14 יול',02 15:57   
אני אישית מעביר בד יבש (קיימים מיוחדים לגיטרה)
כל פעם לפני שאני סוגר אותה בנוסף פעמיים בשבוע אני לוקח את הבד משפריץ עליו פוליש של פנדר ומנקה כל מיתר לחוד.
בנוסף כדאי להליף מיתרים כל חודש.
אתה בטח יודע שהחלודה לא יכולה לרדת לגמרי
ובנוסף היא פוגעת בסריגים.
דרך אגב אצלי הבעייה כפולה יש לי בעיה שנקראת
Hyperhidrosis=הזעת יתר ותאמין לי זה מבאס #guitarist
booz
הודעה פורסם: ראשון 14 יול',02 19:56   
ה-"אולפן" שלי ממקם במקלט (בנין משותף)
וכידוע לחות לא חסר שם, בתור עובד בחברת הייטק יש כאן המון כרטיסי מחשב שמגיעים עם סופגי לחות (אריזה קטנה עם גוגלך בפנים)
אספתי שק מלא ופיזרתי ושמתי על הגיטרות והתופים (אלקטרונים)

ו- SO FAR SO GOOD כבר שנה שלמה!
אין לי בעיות (מיתרים כל חודש וחצי-לאקוסטית)
ואף פעם לבס).

אולי זה הפיתרון האידיאלי ?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 14 יול',02 20:34   
סיליקט-ג'ל, מסוג החומרים המשמשים לספיחת לחות בתוך אריזות, עוזרים מאוד בעת משלוחי מוצרים דרך הים ביבשה ובאוויר.
הם עושים זאת בצורה יעילה כל כך, שיש להכניס אותם מיד לאריזה בסמןך לאטימתה (מתוך נסיון).
הם כל כך יעילים בספיחת לחות, עד שברגע שהאריזה נפתחת שוב, ובתנאי הלחות שלנו, היא מאבדת את יעילותה מיידית.
כל ה'שקיות' האלה, אינן יעילות באוויר הפתוח!
שקיונת של מלח תהיה יעילה יותר ממנה, וגם אותה יש להחליף בתקופה זו כמעט אחת ליום. (מלח רגיל לא מתאים, שכן הוא יצור ריאקציה עם המתכות לאורך זמן).
booz
הודעה פורסם: ראשון 14 יול',02 23:07   
אז הקיצקיץ עבדתי על עצמי?

יכול להיות שפשוט הלחות אצלי כמעט ולא מורגשת?
ז"א כמעט ולא קיימת?

כי אין תופעות לוואי שיש בדרך כלל (חלודה על מייתרים אחרי שבועיים) הרגשת חנק מעיקה... וכו'.

ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 15 יול',02 00:05   
לא רק אתה. ראיתי פעם בעלי אולפן שמילאו את ה'בין זכוכיות' של חדר הבקרה עם הררררבה שקיות שכאלה, אותן אספו בחצר של מפעל, שעובדיו התפלאו על המסירות לאיכות הסביבה.
לא רק שזה לא עזר להצטברות לחות ופטריה בין הזכוכיות, זה היה נראה כמו אקווריום לאחר שהדגים שלו נמלטו בבעתה.
אפשר להשתמש בזה בין זכוכיות, ורצוי - כי זה בא לספח את שארית הלחות שתחדור כמה שניות לפני אטימת החלונות באולפן. אבל יש לעשות זאת ישירות מתוך קופסת הסיליקט-ג'ל ולפתוח אותה סמוך לפיזור החומר בלבד!
לגבינו, שוכני המרתף והמחסן, איוורור זו מילת מפתח כדי להימנע מפטריות שיוצרות בעיות מגעים על מחברים שונים, כולל מגעי מפסקים וסביבונים בציוד ובכלי הנגינה.
בחנויות ל-DIY וחומרי בנין ניתן לרכוש ערכת סופח-לחות המשווקת ע"י יעקובי. זו כוללת מיכל איסוף מים, ושקית של מלח סופחני (איזו מילה יצאה לי).
פורקים את המלח למיכל, ואם אחרי יום מוצאים שם אגם במקומו, לגמרי במקומו, מצבנו לחלוחי ביותר (מזגן כבר היה יותר זול לייבוש האוויר). אם מספיק להחליף את החומר פעם בשבוע שבועיים, אפשר אולי לעבור את הקיץ.
UV
Supporter
הודעה פורסם: שני 18 אוג',03 08:10   
אולי אני לא מחדש הרבה, אבל נראה לי ששימוש במיתרי Elixir לאקוסטית יפתור את הבעיה (מיתרים המצופים בשכבה דקיקה של חומר פלסטי ואמורים להיות בעלי אורך חיים גבוה במיוחד כתוצאה מחסימת הזיעה, הלחות וכו'). יש גם ל-Martin מוצר דומה.
איזי
הודעה פורסם: שני 18 אוג',03 10:51   
בנוגע ל-tsahi lerman (הזעת יתר), אחי אני עשיתי לפני כמה שנים ניתוח, להסרת זיעה
בידיים. פעם שהייתי קונה מיתרים חדשים, אחרי כמה ימים הם היו נהפכים לחלודה.
עכשיו לוקח להם הרבה זמן להתישן, וגם אז הם לא נהפכים לחלודה.
וגם שהיה לי זיעה, כמעט לא יכולתי לנגן האצבעות היו מחליקות לי על המיתרים, במיוחד
בקלסית. הניתוח פתר לי את הבעיה. (ניתוח הוא ניתוח ויש בו סיכון, אני מכיר גם אחד
שלא הצליח, אבל לניתוח הזה יש מעל 90 אחוזי הצלחה)
בתור אחד שמנגן בגיטרה הניתוח הציל לי את החיים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון