תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בבחירת גיטרה אקוסטית
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  vanhalen  
עזרה בבחירת גיטרה אקוסטית
הודעה פורסם: רביעי 15 אוג',12 20:56   
היי,
אני מנגן המון שנים על חשמלית. בזמן האחרון לא יוצא לי לנגן מסיבות כאלה ואחרות, בקיצור החלטתי לעבור קצת לגיטרה אקוסטית.
לא מכיר ולא מבין יותר מידי בגיטרות האלה (להבדיל משליטה מלאה בחשמליות).

מהם הדברים שיש לשים עליהם דגש כאשר אני מחפש גיטרה אקוסטית?
חשוב לי המגרעת שמאפשרת להכנס עם היד לעומק הגריף.
למרות שבשלב זה אני לא מתכנן להקליט או להתחבר למגבר, אני כן הייתי רוצה להשאיר את האוצפיה הזאת על השולחן.

תודה.
Guitar Pre Amp: Marshall JMP1
Amp: Combo Fender Ultra Chorus
fugazi
הודעה פורסם: חמישי 16 אוג',12 08:30   
אני לא מומחה, אבל לו הייתי, הייתי שואל אותך:

מהם גבולות התקציב?

מוגברת או לא?

בעיקר ליווי, או גם תפקידי סולו?

לדעתי שווה לוותר על ה-CUTAWAY והגברה מקצועית שמייקרים מאוד את הגיטרה, ולהשקיע בגיטרה בסיסית שבנויה הייטב.

אני מכיר את ה-TAKAMINE N-10 שבמחירים הבסיסיים נותנת לדעתי תמורה טובה למחיר, והיא גם גיטרה נוחה מאוד לנגינה.

שוב, אני לא מומחה ואני חושב שאם תהיה יותר ספציפי תקבל פה תשובות יותר טובות.
juval
מאד כדאי
הודעה פורסם: חמישי 16 אוג',12 09:19   
אני אישית הייתי הולך על זה
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=10388
גיטרה עם סאונד מדהים ומחיר לא בשמיים.
אצלי הגיטרה תלויה על הקיר כך שבכל פעם שמתחשק לי לנגן אני שולף ומנגן .
בלי חיבורים ובלי חשמל. ומאז אני מנגן יותר ולא מתעצל! (כמו עם החשמלית)
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: חמישי 16 אוג',12 19:04   
שנים של חיפושים והחלפות ובסוף יש לי טיילור.
  vanhalen  
הודעה פורסם: חמישי 16 אוג',12 19:41   
תראו, ברור לי שרק ישיבה ארוכה בחנויות כלי נגינה תביא אותי להחלטה הנכונה ביותר. אבל משום שאין לי את האפשרות לבלות יותר מידי בחנויות כאלה, אני רוצה להעזר בנסיון שלכם מה חשוב לדעת וממה להתרחק.

חשוב בנוסף לציין שאני במקור מנגן בחשמלית רק רוק- רוק כבד.
אני עובר לאקוסטית משום שאין לי אפשרות לנגן בחשמלית + אני רוצה לנצל את ההזדמנות ללמוד קצת סגנון בלוזי.

לגבי המגרעת אני לא חושב שהיא מייקרת את העסק כי ראיתי שיש באותם מחירים גם כאלה עם מגרעת.
לגבי פיקאפ, באמת שאין לי מושג אם כדאי להתחשב בזה. כי במקור אני לא מתכוון לחבר אותה, אבל אולי בהמשך כן, אבל אז תמיד אפשר לקנות פיקאפ בנפרד...

תודה לעזורים
shayshez
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 17 אוג',12 01:42   
קפוץ לראשון למיוזיק סנטר ותבדוק מרטין במסגרת התקציב שלך (לא אמרת כמה).
אם אתה מחפש את הדבר האמיתי, מרטין זה הסטרדיבריוס של הגיטרות האקוסטיות.
mekayten
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 17 אוג',12 06:29   
גיטרה אקוסטית זה גיטרה עם יותר מדי אופי.
אני בטוח שאין צורך להסביר לך, שכמו שאתה מכיר היטב את ההבדלים בין דגמי הגיטרות, אם זה בגישה, בצליל, בסגנון הנגינה הכי מתאים לכל גיטרה, כך גם עם אקוסטיות.
הביג בייבי ש-juval המליץ לך, אני באופן אישי הייתי מכתיר למלכת הגיטרות הלא יקרות. גיטרה עילאית שלא תרצה להוריד אותה מהידיים עם טווח תגובה מדהים, ווליום חזק, צליל מדהים. אבל בכל זאת, זה טעם אישי.
אתה צריך לקחת בחשבון מספר דברים, לדעתי:
1. תקציב - הכי חשוב.
2. מוגברת או לא מוגברת - באופן אישי הייתי הולך על מוגברת. הוספת פיקאפ לאקוסטית אולי נראית לך עניין של מה בכך, אבל יש הבדל בין גיטרה שהפיקאפ שלה תוכנן עבורה והוא מותקן עליה בצורה הכי טובה ומכוייל לאותה גיטרה בצורה האופטימלית לבין התפתלות עם פיקאפ חיצוני או במקרה הגרוע - לחורר ולעשות נזקים לגיטרה טובה. ואם אתה הולך על מוגברת - כמובן לבדוק אותה ללא מגבר ועם מגבר.
3. מה הסאונד שאתה מצפה מאקוסטית - צליל מתכתי אכזרי או יותר מעודן. אני באופן אישי תמיד מחפש את הברייט הגבוה, שמתבטא בפעמונים בגבוהים ובאסים של פסנתר בנמוכים עם הרבה סאוד של "דרייב" בפריטה חזקה.
"למרות" היותך גיטריסט, נגן על הגיטרה באצבעות בלבד בנוסף לנגינה עם מפרט. היא מפיקה סאונד מאוד שונה, וכדאי שתאהב גם את אופי הסאונד באצבעות, כי יהיו מצבים שתרצה לנגן בלי מפרט. לפעמים הגיטרה בחנות תהיה עם מיתרים שחוקים שיהרסו את הסאונד הזה. זו בעיה.
4. יצרן - איכות גימור ועמידות. אין פה מה להרחיב.

אני באופן אישי, אם היו אומרים לי לבחור גיטרה אחת בעולם - זו היתה ה-Gibson J45. זאת ה-גיטרה האקוסטית בשבילי. לנגן עליה זה חלום ויש לה סאונד של "ככה עושים תקליטים". גיטרה יקרה לאללה בשבילי ולצערי, ואין "מציאות" בשום מקום, גם לא באיביי. כנראה שבאופן מוצדק.
מעבר לכך יש לא מעט גיטרות מדהימות של מרטין, טיילור ועוד. אלה יצרני העל של האקוסטיות.
אם אתה על תקציב נמוך, פחות מ-3,000-4,000, העיצה שלי: פקח אוזניך. אתה לא תוכל לדעת מאיפה תבוא לך ההפתעה.

ועיצה נוספת - אל תקנה בלי לנגן על הגיטרה לפחות חצי שעה. אתה תצטער אחר כך הרבה זמן. ככל שתוציא יותר - ככה הצער יהיה גדול.
לך לחנויות בהם קיים מבחר גדול של כלים, השקע שעה ביום בכלי זמר, שעה ביום אחר במיוזיק סנטר, וכן הלאה.
אתה לא ממש "חייב" לקנות אקוסטית, אבל אתה חייב להתאהב בגיטרה.
אבל אתה יודע את זה, נכון?

גוד לאק
#thumbsup
  vanhalen  
הודעה פורסם: שישי 17 אוג',12 12:01   
#smile

לגבי תקציב, בכוונה לא רציתי להכניס כי רציתי לדבר על גיטרות ורק אז על תקציב.
לא קונים גיטרה כי היא נכנסת לתקציב, מתאימים את התקציב לגיטרה או לא קונים בכלל!
התקציב שלי הוא עד 2500 שקל גג כאשר גם משומשות הן אופציה. כמובן שאם אני מתאהב בגיטרה יותר יקרה התקציב יכול לגדול אבל מוקדם מידי לדבר על זה.

מכיוון שלא ניגנתי על אקוסטית יהיה לי קצת יותר קשה בהתחלה אבל כמו שאתה אומר mekayten, צריך לעשות סיבובים ולנגן על כל מיני כלים עד למציאת הצליל המתאים. לקחתי את העצה שלך!

במקרה יש לי חבר עם גיטרה אקוסטית דגם אריק קלפטון שעלתה לו הרבה יותר מידי כסף. אני אנסה אותה ואז אשווה לגיטרות בתקציב שפוי ונראה אם יסתדר

אני אתחיל עם הגיטרה ששניכם המלצתם לי.

תודה #thumbsup
  vanhalen  
הודעה פורסם: שלישי 02 אוק',12 22:36   
שמעו, זה פשוט לא יאומן, ישבתי היום איזה שעה בכלי זמר ומה שלקחתי איתי הביתה זה בעיקר כאבי אצבעות! זה פשוט כואב, אני לא מצליח לנגן על הכלי הזה.

ניסיתי את הביג בייבי, יש לי רגשות מאוד מעורבים לגבי הכלי הזה, מצד אחד יש לה נוכחות וצליל מאוד מרשים, אבל מצד שני הגימור שלה ברמה די נמוכה, וככל שמתעמקים בצליל, אני קולט שם משהו שלא יושב לי טוב (עדיין לא שמתי על זה את האצבע).
ניסיתי גם דגם יותר יקר של טיילור, ה CE110. נשמע לי קצת יותר מאוזנת אבל לא בטוח שהיא שווה את תוספת המחיר(4500).
ניסיתי גם דגם של ברידלב - Breedlove Cascade C25 שעכשיו במחיר מבצע (3000 במקום 4000)
http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=10180
הטופ שלה מעץ CEDAR שהוא יותר שמן ועמום לעומת הביג בייבי שהוא מאוד בהיר. האמת חיצונית היא פצצה אבל מהצליל לא נפלתי.
ניסיתי גם דגם יקר יותר - Breedlove American Series רק בשביל להתרשם בהבדל ולא שמעתי הבדל כלכך.

כנראה שהאוזן שלי עדיין לא רגילה לצליל הזה בשביל לשים לב להבדלים או שפשוט הייתי עסוק מידי בסבל והתסכול שלי שאני לא מצליח לנגן כמה אקרודים פשוטים בצורה נורמלית.

אז במקום להתקרב להחלטה, רק התרחקתי.
mekayten
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 03 אוק',12 00:03   
אחלה אחלה...
אתה עכשיו מבין כמה זה חשוב.
תעשה מועד ב'
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון