תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:20
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה על רדיוס הצוואר ועובי הסריגים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  ToMeR666  
שאלה על רדיוס הצוואר ועובי הסריגים
הודעה פורסם: שבת 11 אוג',12 14:02   
שלום לכולם!

אני בקרוב מתכנן לקנות גיטרה חדשה (כנראה "פנדר קאסטום") ורציתי לשאול איזה רדיוס וגודל סריגים מומלצים?

אני מחפש צוואר שיהיה קל לעשות עליו מתיחות וויברטואים!

שמעתי מהרבה אנשים שככל שהרדיוס קטן יותר (לדוגמא 7.25) כך יותר קל לעשות אקורדים ויותר קשה לעשות מתיחות, לעומת זאת ככל שהרדיוס גדול יותר אז יותר קל למתוח

ניסיתי בחנויות כל מני גיטרות שחלק מהן היו עם רדיוס 7.25 וחלק 9.5 ו12 וראיתי שגיטרות עם רדיוס גבוה יותר (כמו 9.5) אכן טובות לי יותר..לעומת זאת היו גיטרות עם רדיוס גבוה /שהיה לי יותר קשה לי למתוח (כנראה בגלל הסריגים או צורת הצוואר)- אחת מהגיטרות שהיו לי קשות לנגינה הייתה פנדר אריק ג'ונסון עם רדיוס 12" וסריגים מדיום ג'מבו..

בקיצור אשמח אם מישהו יתן לי הסבר על גודל הרדיוס וגודל הסריגים..ואפילו איזו המלצה על גיטרת פנדר טובה ונוחה

תודה :]
arch23
הודעה פורסם: שבת 11 אוג',12 22:02   
אתה צריך compound radius - נמוך ליד הצוואר כדי לאפשר אקורדים קלים וגבוה ככל שמתקרבים לגשר - כדי לאפשר מתיחות קלות ופחות זמזומים.
בפנדר הוא קיים בדלוקס אמריקניות ועוד מספר דגמים. אם אתה מזמין Custom תוכל לבקש שהצוואר יהיה כזה.
  ToMeR666  
הודעה פורסם: ראשון 12 אוג',12 00:40   
תודה

מה לגבי גודל ועובי הסריגים? הוא משפיע על הקושי במתיחות?
arch23
הודעה פורסם: שני 13 אוג',12 18:49   
שריגים גבוהים יותר מאפשרים מתיחה קלה יותר בעיקר כי יש ייותר מקום לשים את האצבעות מתחת למיתר. בנוסף קצת יותר קל ללחוץ על המיתר ולא צריך תמיד להצמיד אותו אל הפרטבורד כדי לנגן תו/אקורד. עם שריגים נמוכים התחושה היא אחרת, וזה עניין של העדפה שצריך לגלות מנסיון.
עובי השריגים משפיע על השחיקה - עבים יותר נשחקים פחות.
ההשפעה על הצליל היא בעיקר פקטור של הרכב המתכת שממנה עשויים השריגים (ניקל, פלדה וכולי).
  ToMeR666  
הודעה פורסם: שלישי 14 אוג',12 15:05   
תודה רבה!

מה אתה חושב על סריגים 6105- הם יהיו טובים למה שאני מחפש? (סגנונות בלוז ורוק בעיקר, קצת מהירויות, מתיחות, ססטיין ארוך, סאונד לא חותך וצורם מדי ושיחזיקו מעמד הרבה שנים)
כמה פעמים אפשר לעשות לסריגים 6105 שיוף?

מה לגבי הצורת צוואר( כמו u,v, c)? יש צורה ספציפית שמקלה על מתיחות? אני יודע נגיד שצורת v מאוד נוחה לי לבלוז ואקורדים עם אגודל מלמעלה. השאלה אם יש צורה ספציפית שתורמת למתיחות..

חשבתי להזמין גיטרת פנדר קאסטום 57 רדיוס 9.5 פרטים 6105, ?סופט וי? פיקאפים 50/69..
אם למישהו יש נסיון עם הגיטרה הזו ויכול לתת חוות דעת עליה זה יהיה מצויין!

ToMeR666  
הודעה פורסם: שישי 31 אוג',12 12:12   
אהלן, בהמשך לנושא, אתמול הייתי בכלי זמר בתל אביב וניסיתי שם את כל הגיטרות קאסטום שלהם אבל לצערי את הגיטרת 57 קאסטום לא היה במלאי ואין אותו בכל הארץ!

בין הגיטרות שניסיתי הייתה הגיטרת קאסטום של אריק קלפטון שיש לה צוואר יחסית דומה לקאסטום 57: radius 9.5, maple, soft v אבל ההבדל היחיד היה הפרטים שלה שהם 22 סריגים של vintage style צרים ושטוחים(ולא 21 סריגים של 6105 שהם צרים וגבוהים)..

הגיטרת קאסטום שופ של אריק קלפטון לא היתה לי נוחה במתיחות!(בניגות לשאר הגיטרות שניסיתי)
השאלה שלי היא אם היא לא הייתה לי נוחה במתיחות בגלל הפרטים או שזה בכלל הsoft v shape? יש לציין שזו הגיטרה היחידה בחנות שניסיתי עם צוואר soft v וסריגים כאלה שטוחים ודקים, שאר הגיטרות שניסיתי היו עם סריגים medium jumbo..

אני שואל משום שאני מאוד מתחבר לסאונד של ה57 אבל אין לי איך לנסות אותה בידיים!

תודה!
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שישי 31 אוג',12 14:57   
תגיד, סתם שאלה, כמה בערך אמורה לעלות הגיטרה הזו שאתה מתכנן לרכוש ?
  ToMeR666  
הודעה פורסם: שישי 31 אוג',12 17:46   
3400 דולר
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שבת 01 ספט',12 09:35   
צ'מע, זה הרבה מאוד כסף, הרבה מאוד מאוד אפילו בשביל גיטרה.

ברצינות - אני חושב....תיקון - אני ממליץ לך מאוד בסכום שכזה לבדוק את האפשרות של הזמנת קסטום בסדנה לבניית גיטרות כמו ERG ודומיהם ולאו דווקא להינעל רק על הגיטרה הזו.

בהזמנת גיטרה קסטום אתה מקבל אותה קסטום באמת כמו שהיא אמורה להיות ולא "קסטום" מייצור סדרתי.
תוכל לבחור הכל, כולל את השריגים המועדפים עליך ורדיוס הצוואר כמובן.
  ToMeR666  
הודעה פורסם: שבת 01 ספט',12 13:30   
שמע אני אוהב פנדר :] אני יודע שאני יכול לבנות גיטרת קאסטום כזאת בדיוק בפחות אבל עושה לי טוב כשכתוב על הגיטרה שלי פנדר(אני בניגוד לרוב הגיטריסטים, מודה בזה)

בנוסף הרבה אנשים אמרו לי שאני מוציא מלא כסף ואני יכול לנסות גיטרות של ביל נאש, G&L, סור ועוד גיטרות קאסטום שנחשבות יותר טובות..

ניסיתי הרבה מאוד ויותר אהבתי את פנדר.
אין סאונד יותר פנדרי מאשר פנדר
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון