תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בייעוץ אקוסטי טייק 2 :)
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  Benjah  
עזרה בייעוץ אקוסטי טייק 2 :)
הודעה פורסם: חמישי 03 מאי,12 17:34   
שלום חברים יקרים,
אני יוצר מוסיקה אלקטרונית, יש לי בחדר מחשב, זוג מוניטורים של רולנד DS7 וסינטיסייזר של רולנד SH201,
החדר נמצא בבניין מגורים בקומה השביעית וגם ככה אין כל כוונה להקליט שירה או משהו בסגנון שצורך איטום לרעש חיצוני.
יש לי קירות מבלוקים בחדר, מצורפת תמונה עם מידות מדוייקות+ציוד שקיים בחדר בגדול אני לא מרגיש שיש לי בעיה יותר מדי של סאונד בחדר אבל בהחלט יש לי הד בכל התדרים.

[IMG]http://www.upf.co.il/file/543473659.html[/IMG]

לאחרונה רכשתי 6 פלטות של 2 מטר על מטר (עובי 7 ס"מ) ע"מ לייבש את הצליל בחדר מההחזרים שיש בו (בעיקר בנמוכים אבל גם במיד ובגבוהים) הייתי שמח אם הייתם יכולים לייעץ לי באיזה צורה יהיה הכי נכון להדביק את הספוגים.

תודה מראש וערב טוב!
הודעה פורסם: שני 07 מאי,12 12:19   
מישהו? משהו?
הודעה פורסם: שני 07 מאי,12 12:51   
מצטער, רוצים לעזור, אבל תצטרך בכל זאת לזוז קצת.
חפש אחר החזרים, מלכודות בס, כתבות ספציפיות על טיפול אקוסטי וכו', ואחרי כן תמשיך אם יהיה צורך בכלל.
רק אל תגיד לי שקראת כבר הכל ולא מצאת פתרון...
הודעה פורסם: שני 07 מאי,12 13:15   
בגדול, מעבר למה שראובן אמר בצדק (באמת הכל כבר נכתב ומחכה לחיפוש בפורום אקוסטיקה), אתה יכול להתמקד בטיפול בהחזרים הראשונים. כלומר, למקם את הפלטות על הקירות משני צדי הרמקולים בנקודה בה הצליל מוחזר מהם לקיר ולאוזניך בעמדת ההאזנה (ניתן לבדוק עם חבר וראי, גם זה הוסבר כבר בעבר). לפי אותו הגיון ניתן למקם על התקרה ובקיר שמול הרמקולים. באופן כללי, מיקום הפלטות במרחק 5-15 ס"מ מהקיר (לא הדבקה ישירה אלא תלייה עם מרווח אוויר) ישפר את יעילות הספיגה בתדר נמוך.
  Benjah  
הודעה פורסם: שני 07 מאי,12 20:27   
תראו אני לא מתעצל, קראתי פה הרבה וקיבלתי אינדיקציה כללית של מה ואיך לעשות אבל שאלתי ספציפית על החדר שלי כי כמו שלא אחד ולא שניים אמרו פה אין פה איזה נוסחא קבועה וזה כל חדר לפי הסידור/מידות/ציוד שקיים בו וכו' ולכן העליתי סרטוט מדוייק של החדר שלי עם כל הפרטים שאני יודע לתת לגביו.
יש פה המון חומר מעניין מאוד אבל זה עוזר לי בצורה מאוד כללית, ברור לי מה הגיוני לעשות בחדר השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות, אני לא איש מקצוע ואני לא יודע להגיד מה נכון ומה לא, מה שאני חשבתי (לאחר שקראתי פה לא מעט) זה לתלות פלטה אחת מאחורי המוניטורים (לרוחב) 2 בתקרה (לאורך החדר) ועוד 1 בכל קיר (ימני לגובהה בין החלון לקיר שבו נמצאת פינת העבודה ובשמאלי לאורך החדר), שוב השאלה אם זה האידיאל או שאני יכול להוציא משהו יותר טוב מהספוגים שקניתי, אולי יש דרך טובה יותר לעשות את זה, אולי יש איזשהם שינויים גיאוגרפיים שאני יכול לעשות בחדר שיגרמו לצליל להשמע יותר טוב או משהו...
חבר'ה אני באמת לא מתעצל ואני מאמין שאתם יכולים לספק לי תשובות יותר מספקות מ"תחפש בפורום" אודה לכם אם תנסו , תודה מראש #smile)
הודעה פורסם: שלישי 08 מאי,12 06:11   
מצד אחד אתה טוען שתשובות אחרות בנושא אינן תוצאות למצב שלך, שמאוד מאוד ייחודי, ומצד שני מבקש נוסחה אידיאלית. תחליט.
יובל נתן לך כיוון. לא ברור מה החומר שרכשת, אך אם הוא מיועד לבלימה, דיכוי וספיגה, המשך לכסות עד שהחדר ימות מבחינת הדהוד.
קירות/משטחים מקבילים שהם גם חשופים, יחזקו גלים עומדים ויצירת תופעות. קח בחשבון וטפל בהתאם = מניעת קפיצות של החזרים מצד לצד. בתור התחלה מספיק שלא תהיה סימטריה בסוג הטיפול וההקבלה כדי לשבור התארגנות של תדר עומד בחלל.
כמו כן כל תחום תדרים דורש טיפול נוסף בהתאם להתנהגות בחדר. רוב החדרים שהוזכרו כאן הינם ריבועיים, לכן הדרכים דומות עם משתנים של מרחק ונפח. בשלב ראשון אתה מרסן את כל המשטחים (סופג אנרגיה רחבת תחום), בשלב שני אתה בוחן אם יש תחום שנבנה או מתחזק בחדר (לרוב נמוכים, בסמוך לקירות, מאחורי המוניטור ובפינות) ובולע ומרסן אותם. בשלב אחרון, אם החדר יוצא מת מדי, אתה יכול להשתמש בדיפיוזר שיעניק פיזור נאות להחזרים תומכים באווירה.
זה בקיצור טיפול גנרי, עבודה עצמית, ללא מדידות או איש מקצוע.
הודעה פורסם: שלישי 08 מאי,12 23:08   
קודם כל תודה רבה ראובן ויובל!
החומר שרכשתי זה ספוגי ביצים 2 מטר על מטר בעובי 7 ס"מ...אתה יכול לראות כאן על מה מדובר...
אם הבנתי נכון רצוי להדביק את הספוגים בצורה לא סימטרית כן?

ליובל - יש לך איזו המלצה איך להדביק את הספוגים במרחק 5-15 ס"מ מהקיר? אני חייב לבנות מסגרת שביל זה או שיש איזה מתקן או משהו בסגנון שיכול לעשות את זה?
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון