פורסם: ראשון 08 אפר',12 18:56
שלום,
אשמח לעזרה בנושא עריכת תופים.
אני עובד עם קיובייס 6 ארטיסט, וברצוני לבצע "הושבה" לתפקיד תופים שהקלטתי (תופים חיים).
אופי התפקיד הוא אגרסיבי, סטייל בלאק סאבאת, הי האט רבעים דומיננטי -רוב הזמן חצי פתוח.
הבעיה שלי היא כשכאשר אני מבצע את הקוונטייז (כמובן לאחר לאחר כיוון הטרשהולד בכל ערוץ חיתוכים, ביצוע, וקרוסים), אני מקבל תפקיד שאמנם יושב מעולה, אבל ההיהאט נשמע מסורס, מאבד את הססטיין הטבעי שלו ומסגיר בקלות את ביצוע פעולת העריכה.
יש לציין שהנגן הוא בחור חיובי, אך מתופף מקצועי...אולי יום אחד.
ישנה דרך לבצע קוונטיז על תפקיד כזה מבלי לפגום במעטפת המקורית של ההי האט, בכדי שהעניין ירגיש טבעי?
תודה רבה
פורסם: ראשון 08 אפר',12 20:02
ניסיתי לשחק עם הערוץ של ההיהאט לבדו, מה שלא עשה כל כך טוב בגלל הזליגות שלו לשאר הכלים ובעיות פאזה שנוצרו עקב כך.
אייל, כנראה שלשכפל פארטים באמת תהיה הברירה היחידה למרות שזה מבאס
ומאוד רציתי להימנע.
מוזר שלא חשבתי על זה במהלך ההקלטה אבל עכשיו למדתי שתפקיד שמתבסס על
היהאט פתוח +מתופף שלא יושב = בעיה רצינית.
שוב תודה לכם :)
פורסם: שני 09 אפר',12 18:40
במקרה שאוותר על ערוץ ה HH הוא יישמע פחות כואב ולפנים, אך הבעיה לא תיעלם, היא רק תעבור לערוצי הOH (נניח שאגייט הכל חוץ מהם) .
לאחר שאבצע קוונטיז, הHH שיישמע מערוצי הOH עדיין ירגיש קטוע, ערוך ולא טבעי.
ניקח מקרה פשוט להדגמת הבעיה- הוקלט תפקיד היהאט פתוח (לרווחה) לבדו, ברבעים על 110 bpm, יש בריחות קצב ואין מה לעשות עם זה.
מכיוון שהיהאט פתוח מייצר צליל מאוד ססטייני , פעולת הקוונטיז בחלק גדול מהפעמים פשוט תיקטע/תהרוג אותו בברוטליות עוד לפני שדעך לגמרי הססטיין , מה שמייצר תחושה לא טבעית.
שאלתי היא מהי הדרך הכי קרובה (אם יש) לפתרון הבעיה הזו? (חוץ מלהקליט מחדש/להשתמש במידי/לשכפל קטעים שכן נוגנו טוב)
שוב תודה
תומך
פורסם: שני 09 אפר',12 18:58
התעלמת מהדבר הכי חשוב שאייל אמיר כתב - לשחק עם האורך והמיקום של הקרוסים.
זה העניין פה. תנסה קרוסים ארוכים יחסית, ותדאג שיהיו לפני המכות של ההייהט.
פורסם: שני 09 אפר',12 19:08
אינני מחפש פתרונות קסמים וברור לי שלא ניתן להפוך פלסטיק לזהב, רק ללמוד מעט מהמנוסים ממני. והאמת שממך אייל לכבוד הוא לי ללמוד, ואני מאוד שמח שדווקא אתה ענית לי. :thumbsup: