תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:20
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  fugazi  
ROLAND A-90 נדלקת ועובדת - לאחר כמה שניות מאתחלת, המלצות?
הודעה פורסם: שלישי 20 מרץ,12 14:28   
קניתי A-90 לפני כמה חודשים - הכלי נראה שמור ועבד כמו שצריך.
לפני שבוע - בנסיבות מביכות שאני מתבאס לפרטן, הכלי נפל מהסטנד.

מיד לאחר הנפילה הכלי עבד כשורה וגם כמה ימים לאחר מכן.

שלשום תוך כדי נגינה, התצוגה החלה להבהב ולפתע הכלי איתחל את עצמו.

מאז, הכלי נדלק - תצוגה מוארת יפה והכלי עובד, לאחר זמן קצר התקלה חוזרת והכלי מאתחל.

יש למישהו מושג מה אפשר לבדוק? אני יודע איך לפתוח את הכלי אבל לא יודע מה לחפש - יש לי קצת רקע באלקטרוניקה.

אני חושש בעיקר משבר באחד מהבורדים שמקצר משהו.

בהנחה שהסיפור גדול עלי, יש למישהו ניסיון עם המעבדה של חלילית?

אני מניח שיש להם הכי הרבה ניסיון עם כלים של Roland, אבל אני חושש שיקרעו אותי במחיר, מצד שני, אני מעדיף שאיש מקצוע שמכיר את הכלי יפתור את הבעייה פעם אחת ולתמיד, מאשר לשלם לאיזה חאפר, ואז להגיע לחלילית.

כל דיעה והמלצה ייתקבלו ברצון - תודה מראש!
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 20 מרץ,12 16:55   
נפילה היא פחות משמעותית מבחינת תקלה, ברוב המקרים. מה שיכול לקרות, מלבד רכיבי זכוכית (כמו מסך סדוק/שבור), זה נתק של רכיב, או סדק/קרע/תלישה של רכיב, מעגל או מחבר (שכאן תושבת רכיב גם נחשבת), הלחמה חלשה שהספיק לה חבטה כדי להשתחרר, ומספיק לכזה דבר כדי להראות סימנים מוזרים בתפעול של מכשיר מבוסס מעבד (דיגיטלי).

זה שהמכשיר עבד לאחר הנפילה, זה סימן מעודד.

כעת מה שרצוי לעשות זה לבחון, ללא מתח ולא חיבור לחשמל (בהנחה שאתה לא מצויד במכשירי בדיקה ומבין במעגלים ומתחים או שיש לך תוכניות אלקטרוניות) זה לתור אחר הבעיות האפשריות שציינתי. אפשר שתגלה אחת מהן.

המהלך הבא אינו מומלץ למי שאינו מתמצא, כך שאיני לוקח אחריות, אך אם טכנאי אינו מגלה משהו ברור בעין, והמתחים נמדדים תקין, יש אפשרות שהוא יחבר למתח ומאוד בזהירות יתחיל לגעת ברכיבי מתח נמוך, להרעיד מעט מעגלים וחיבורים/תושבות, קבלים וכדומה וזאת כדי לראות אם לפתע המכשיר חוזר לחיים. אם איתר מיקום שכזה, ינתק מהחשמל ויבחן אותו בדקדקנות, כולל עם זכוכית מגדלת.
אני מאמין שכל טכנאי מנוסה יפתור תקלה שבעקבות נפילה, חלילית כלולה.
הודעה פורסם: שלישי 20 מרץ,12 19:06   
ראובן תודה על התגובה.

הבעייה היא שאיין מצב בו המכשיר "מת", ואז אפשר להתחיל לחפש איזה מגע מחזיר אותו לחיים, הוא פשוט ב- "לופ" של עובד\מאתחל\עובד וכו'....

נראה לי שאפתח את המכשיר שוב ואנסה לראות אם יש משהו שניתן לייחס לתקלה.

דיברתי בינתיים עם המעבדה של חלילית וענה לי בן אדם בסבלנות, הוא כמובן לא יכול לאבחן תקלה ב-"התכתבות", אבל נראה לו שהבעייה נמצאת בספק הכוח.

כאמור, אנסה לבדוק שוב, ואם לא אמצה את הבעייה אקח את הכלי למעבדה.

חשבתי שאולי מישהו בפורום נתקל בבעייה דומה ויכול לכוון אותי.
umas
Moderator
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 01:53   
ראובן מילמן. טכנאי זהב. מומלץ בחום!
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 10:21   
תודה על ההמלצה - אייך אני מגיע אליו?
umas
Moderator
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 12:46   
נפלאות גוגל
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 14:05   
תודה.
  fugazi  
הודעה פורסם: שלישי 01 מאי,12 20:39   
התחלתי ולכן אסיים - את הנושא.

ראובן אכן איש נחמד, אבל העדיף לא לקחת את העבודה, היות ואני גר בת"א ומשום שלדבריו ממילא יצטרך לקנות חלפים ב-"חלילית", אז עדיף לי כבר לגשת לשם ישירות.

חלילית התחייבו לתקן את הכלי תוך שבועיים - היות ואני לא מנגן לפרנסתי, נשמע לי פרק זמן סביר.

אחרי 11 יום שלא שמעתי מהם, חשבתי לההתקשר לברר מה קורא - עד שהזזתי את עצמי, קיבלתי טלפון מגרשון עם הצעת מחיר של 350 ש"ח.
המחיר כולל את תיקון ספק הכוח, ועוד חיזוקי הלחמות שביקשתי ללוח של היציאות הראשיות שהיה רופף - הוא אמנם עבד, אבל אם כבר סחבתי את הכלי לשם, חשבתי שכדאי לנצל את ההזדמנות ולהקדים תרופה למכה.

כמו כן ביקשתי בהזדמנות הצעת מחיר לתיקון שני הכפתורים הכי שימושיים בכלי - של ה +/-, הכפתורים שלמשל מדפדפים למעלה ולמטה בסאונדים.
כנראה שבגלל שהשתמשו בהם הכי הרבה הם כבר לא עבדו כמו שצריך.

גרשון טען שהתיקון הזה יעלה לי עוד 100 ש"ח ואישרתי גם אותו - סה"כ 450 ש"ח.

היום - 13 יום אחרי היום בו השארתי את הכלי, התקשרו שאבוא לקחת את הכלי, מבדיקה ראשונית הכל נראה בסדר.

אני לא נכנס לנושא של עלות התיקון - החלקים עולים כאן אולי כמה עשרות שקלים, מצד שני, כמה אנשי מקצוע יודעים לתקן כלים כאלה כמו שצריך?

קיבלתי התחייבות של שבועיים, וחלילית עמדו בזמנים בצורה יפה, כל ההתנהלות שלהם מולי הייתה מקצועית ואדיבה, בלי שום הפתעות לא נעימות.

בשורה התחתונה, מאוד התרשמתי מהמקצועיות הטכנית, ומהיחס ללקוח, ואני ממליץ בחום.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון