תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מספר שאלות מתחיל לגבי מיקסר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Learner  
מספר שאלות מתחיל לגבי מיקסר
הודעה פורסם: שני 06 פבר',12 00:20   
שאלה ראשונה: רציתי לדעת מה ההבדל בין היציאות של המיקסר
main out ליציאת control room וליציאת cd/tape out

שאלה שניה: מה זה המושג להנחית תדרים שאני שומע צליל איך אני אמור לזהות מה להנחית או הפוך להגביר את התדר המסויים? או יותר פשוט מזה התדרים מה אני אמור לעשות ב EQ בדיוק?

שאלה שלישית: שאני מחבר את המיקסר לכרטיס קול ומהכרטיס לרמקולים בחדר אני שומע את האות מהמקרפון אחרי מספר שניות
הבנתי שאני אמור לחבר את הכרטיס קול חזרה למיקסר...

אני מאד מבולבל בנושאים..אשמח ואודה למי שיעשה לי קצת סדר בבלאגן!

תודה
idanaltman
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 06 פבר',12 01:16   
אני אנסה לענות על השאלה של הEQ -
EQ במצב אידאלי נועד רק לנקות תדרים שלא צריכים להיות בסיגנל (רעשים, באסים מיותרים ורזוננסים (צלצולים מאוד מאוד ברורים שמעידים על עומס בתדר מסויים).
ז"א שאתה עובד עם EQ דבר ראשון לפני שאתה נוגע (כמו בכל דבר במקצוע הזה) - תקשיב.
איך היית רוצה שהסיגנל ישמע? שמן יותר, רזה יותר, האם אתה שומע רעשים, קראחצים, צלצולים שגורמים לסיגנל להשמע פחות ממליון דולר? #smile
אחרי שניקית את כל הנ"ל יכול להיות שתרצה להגביר תדר מסויים (זכור שבמצב אידאלי - לא עושים את זה, הקלטה איכותית לא צריכה EQ, מקסימום איזה פילטר קטן פה ושם)
הגברת תדרים זה כבר דבר אחר לגמרי - לכל כלי יש תדרים מסויימים שאם תגביר\ תנחית אותם האופי של הצליל ישתנה לחלוטין (ופה אני מזהיר - לא לפוצץ בתדרים האלה, אפילו אם זה נשמע מגניב -6-7 דציבל גיין מקסימום). איך יודעים מה התדרים האלה?
יש טבלה - magic frequencies
הטבלה שאני מדבר עליה באמצע העמוד..
מקווה שעזרתי #smile
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 06 פבר',12 16:33   
לשאלתך הראשונה: התשובה תלויה בדגם המיקסר. הדבר קשור לנתיב האות שעובר דרך המיקסר. למשל, MAIN OUT יכול להיות פיידרים --> סכימה --> כפתור גיין ראשי --> יציאת MAIN, ואילו CONTROL ROOM יכול להיות פיידרים --> סכימה --> כפתור ווליום CONTROL --> יציאת CONTROL.

לשאלתך השלישית: קשה להבין מה בדיוק הולך שם בלי פירוט מדויק ומדוקדק של מה מחובר למה, ובאילו נסיבות. למשל, האם אתה מקליט בקיובייס, מדבר לתוך המיקרופון ואז שומע את עצמך לאחר כמה שניות? או שזה קורה גם כשמחשב כבוי? האם direct monitoring דלוק בקיובייס? האם בכרטיס (ואיזה כרטיס זה)?
תומך
הודעה פורסם: שני 06 פבר',12 17:50   
לגבי השאלה השלישית, כתבת בשרשור אחר שאתה עובד עם סאונד בלאסטר.
בגלל זה אתה שומע את הסאונד באיחור רציני, קוראים לזה לייטנסי וזה נגרם בגלל הזמן שלוקח לכרטיס שלך לתרגם את האות האנלוגי לדיגיטלי, להעביר את המידע למחשב ולעשות את הסיבוב הזה חזרה שוב.

להתחלה כדאי לך להוריד את הדרייבר Asio4All שסביר שישפר משמעותית את העסק.
בהמשך כדאי מאד לעבור לכרטיס קול קצת יותר איכותי, אם אתה פתוח ליד שניה תוכל למצוא כאלו שיעשו את העבודה בכמה מאות שקלים.
הודעה פורסם: שני 06 פבר',12 23:53   
לעונה idanaltman

לא הבנתי אותך כ"כ כתבת שהוא נועד רק לנקות תדרים שלא צריכים להיות בסיגנל
- איך אני יודע לאיזה קבוצה הוא שייך יש אמצע נמוך וגבוה...?
עוד לא הבנתי מזה להגביר תדר מסויים איך אני יודע אם צריך להגביר או להנמיך וכמו"כ איך אני יודע לאיזה קבוצה הוא שייך נמוך גבוה אמצע וכו'?ל
עוד משהו לגבי הגברת תדרים איך אני אמור לדעת איזה דציבל הוא נמצא בקיובייס?
תודה לך!

אסף:
עשית לי יותר בלאגן בראש..לא אמורה להיות איזו נוסחה כלשהי בנושא?..אם אני קונה מיקסר אני צריך לשבור את הראש בתהליכים הנ"ל?

לשאלתי השלישית: מצטער שלא פרטתי מדובר במקרפון מחובר למיקסר מהמיקסר יוצא דרך ה cd/tape out כבל RCA לכרטיס קול ה in במחשב (פשוט ביותר) ומה out לרמקולים של המחשב.
direct monitoring ? מזה בכלל? אין לי אותו במיקסר נשמה!

Kwebos
באיזה שרשור כתבתי את זה בכלל?

אגב במחשבי מותקן asio4all
Kwebos
תומך
הודעה פורסם: שלישי 07 פבר',12 00:12   
בלבלתי אותך עם שרשור אחר #smile

באיזה כרטיס קול אתה משתמש?
עדיין כנראה מדובר ב-Buffer Size גבוה מדי.
שנה אותו בדרייבר וחזור עם תובנות.

בנוגע לשאלות ה-EQ, ברוך הבא לעולם הסאונד. בורכת בזוג אוזניים לא? ככל שתתנסה יותר ותתאמן יותר תדע לזהות יותר טוב מה מפריע לך, מה יחמיא למקור וכו'.
כמו כל תחום - Practice makes perfect.
הודעה פורסם: שלישי 07 פבר',12 01:15   
אין תדרים מוגדרים שלא צריכים להיות בסיגנל - אם ההקלטה בוצעה כמו שצריך אז כל כל התדרים מאוזנים (מה שצריך להיות נמצא ומה שלא - לא), תדרים שלא צריכים להיות בסיגנל זה תדרים שמכערים את הסיגנל וגורמים לו להשמע לא מוגדר.
בעקרון תנסה לשחק עם התדרים בטבלה למעלה - תן גיין, תוריד, תעצום את העיניים ותקשיב מה קורה לצליל, עוד התחלה טובה לעבודה עם איקיו זה פשוט בכל כלי להוריד תדרים בין 200-600HZ (פה אתה ממש יכול לחתוך המון כדי שתוכל לשמוע את ההבדל) - אחרי שתנחית את התדרים האלה ואז תחזיר אותם (פשוט תבדוק עם איקיו ובBYPASS) אתה תתחיל לשמוע שבלי האיקיו הצליל פשוט נשמע מעומעם, לא בפוקוס ואולי אפילו תשמע קצת רזוננס - ברגע שאימנת את האוזניים שלך לשמוע את ההבדלים האלה אתה תתחיל לאט לאט לשמוע הבדלים דומים בתחומים אחרים...
  Learner  
הודעה פורסם: שישי 10 פבר',12 12:21   
אני מבין...עכשיו מה לגבי השאלה השלישית...
אני אמור להגיע למצב שמה שהאפטים שאני שם בערוץ בקיובייס אני אמור לשמוע במוניטורים בזמן שאני מדבר במקרפון ?
  Learner  
הודעה פורסם: רביעי 15 פבר',12 15:46   
כן?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 15 פבר',12 18:20   
החיבור מיציאת הכרטיס למיקסר או לרמקולים הוא חסר חשיבות לתופעה שאתה מתאר. מה שאתה מתאר מכונה "עכבה" והוא נובע מהזמן שלוקח לאות "לטייל" מהמיקרופון שלך, למחשב, לקיובייס, חזרה החוצה ואל תוך הרמקולים. רוב העכבה נובעת מהעיבוד שנעשה בתוך המחשב, וכדי למזער אותה עליך לעבוד עם כרטיס קול עם דרייברים איכותיים, לרוב מבוססי ASIO. כל כרטיס היום יתן לך משהו כזה.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון