פורסם: שני 06 פבר',12 00:20
שאלה ראשונה: רציתי לדעת מה ההבדל בין היציאות של המיקסר
main out ליציאת control room וליציאת cd/tape out
שאלה שניה: מה זה המושג להנחית תדרים שאני שומע צליל איך אני אמור לזהות מה להנחית או הפוך להגביר את התדר המסויים? או יותר פשוט מזה התדרים מה אני אמור לעשות ב EQ בדיוק?
שאלה שלישית: שאני מחבר את המיקסר לכרטיס קול ומהכרטיס לרמקולים בחדר אני שומע את האות מהמקרפון אחרי מספר שניות
הבנתי שאני אמור לחבר את הכרטיס קול חזרה למיקסר...
אני מאד מבולבל בנושאים..אשמח ואודה למי שיעשה לי קצת סדר בבלאגן!
תודה
פורסם: שני 06 פבר',12 23:53
לעונה idanaltman
לא הבנתי אותך כ"כ כתבת שהוא נועד רק לנקות תדרים שלא צריכים להיות בסיגנל
- איך אני יודע לאיזה קבוצה הוא שייך יש אמצע נמוך וגבוה...?
עוד לא הבנתי מזה להגביר תדר מסויים איך אני יודע אם צריך להגביר או להנמיך וכמו"כ איך אני יודע לאיזה קבוצה הוא שייך נמוך גבוה אמצע וכו'?ל
עוד משהו לגבי הגברת תדרים איך אני אמור לדעת איזה דציבל הוא נמצא בקיובייס?
תודה לך!
אסף:
עשית לי יותר בלאגן בראש..לא אמורה להיות איזו נוסחה כלשהי בנושא?..אם אני קונה מיקסר אני צריך לשבור את הראש בתהליכים הנ"ל?
לשאלתי השלישית: מצטער שלא פרטתי מדובר במקרפון מחובר למיקסר מהמיקסר יוצא דרך ה cd/tape out כבל RCA לכרטיס קול ה in במחשב (פשוט ביותר) ומה out לרמקולים של המחשב.
direct monitoring ? מזה בכלל? אין לי אותו במיקסר נשמה!
Kwebos
באיזה שרשור כתבתי את זה בכלל?
אגב במחשבי מותקן asio4all
Act Compatible
פורסם: שלישי 07 פבר',12 01:15
אין תדרים מוגדרים שלא צריכים להיות בסיגנל - אם ההקלטה בוצעה כמו שצריך אז כל כל התדרים מאוזנים (מה שצריך להיות נמצא ומה שלא - לא), תדרים שלא צריכים להיות בסיגנל זה תדרים שמכערים את הסיגנל וגורמים לו להשמע לא מוגדר.
בעקרון תנסה לשחק עם התדרים בטבלה למעלה - תן גיין, תוריד, תעצום את העיניים ותקשיב מה קורה לצליל, עוד התחלה טובה לעבודה עם איקיו זה פשוט בכל כלי להוריד תדרים בין 200-600HZ (פה אתה ממש יכול לחתוך המון כדי שתוכל לשמוע את ההבדל) - אחרי שתנחית את התדרים האלה ואז תחזיר אותם (פשוט תבדוק עם איקיו ובBYPASS) אתה תתחיל לשמוע שבלי האיקיו הצליל פשוט נשמע מעומעם, לא בפוקוס ואולי אפילו תשמע קצת רזוננס - ברגע שאימנת את האוזניים שלך לשמוע את ההבדלים האלה אתה תתחיל לאט לאט לשמוע הבדלים דומים בתחומים אחרים...
פורסם: שישי 10 פבר',12 12:21
אני מבין...עכשיו מה לגבי השאלה השלישית...
אני אמור להגיע למצב שמה שהאפטים שאני שם בערוץ בקיובייס אני אמור לשמוע במוניטורים בזמן שאני מדבר במקרפון ?