כאשר אנחנו מדברים על יישום ברזלי בתוכנה, לא תמיד התכונות מצדיקות חפיפה.
לא תמיד, אבל לפעמים כן, ויותר בצד היצירתי של דברים.
לדוגמא הקומפרסור.
כדי להפוך אותו לדיהסר אפשר שנרצה איקיו מחדד גבוהים בכניסת זיהוי העוצמה (או side chain במקרה זה).
זה - בברזל.
כאשר אנחנו מתעסקים בעיבוד וירטואלי, אפשרויות הניתוח והטיפול פרוסות לפנינו בצורה מפורטת ביותר. לא בהכרח שנצטרך לעבוד בשרשור צידי של קומפרסור/איקיו כדי להשיג את המטרה של דיהסר. כל כלי להסרת הברות שורקניות יעשה זאת בהיטל אחד, ואולי כך רצוי, מאשר נקודות מעבר מרובות ל-אות.
לפעמים, מתוך נוחות של הרגל, והרגל של יצרן להתחבב על שוק מסורתי, נוכל למצוא "שווי-ערך" וירטואליים לאותן מתכות שניטשו במחסן, אם בצדק או בחרטה.
אז אחד הקומפרסורים עם השרשור הצידי הוא PSP MIXPRESSOR, מחברה שמוציאה בדרך כלל רק דברים איכותיים.
היי ראובן
תודה על העיצה
התנסיתי ב - PSP_MIXER
הוא אכן מזכיר את השימוש ב SIDE CHAIN
אך לא ממש הצלחתי לשחזר את מה שקורה בעולם הברזל
ואני מתכוון לכך שלא מצאתי איך לקבוע איך ומאיפוא להכנים לדוגמא סיגנאל שהוא WAV
דרך ה SIDE CHAIN
כך שכל פעם שיש פיק מסוים בלופ הקומפרסור יתחיל לעבוד
(אני מקווה שאני ברור)
לגבי השימוש בפלג שהזכרתי כ"תלוי-תדר" בחיבור הצידי, ראה כאן. ביחוד השרשרת על MixPressor as freq dependent compressor.
אוקיי,
אז מה שאתה רוצה זה להטריג את הקומפרסיה ע"י סיגנל חיצוני. זה קצת שונה ומתאפשר בפלגי VST מדגם 2 ומעלה (ניתוב אודיו פנימי).
את הפלג הזה לא ניסיתי, אבל הוא טוען לכך:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
ובנוסף, יש חברה אחת שמאוד מתמחה בכל הקשור לניתוב 'תוך-פלגיני' ואינטראקציה בין פלגים שונים, ביחוד מתוצרתה Pluggo, חלק מהם ניסית בזמנו, בהצלחה תלוית-כוח מחשב...
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
Waves C1 הוא אחת ההפתעות שלי לאחרונה. עם קצת אומץ אפשר לעשות אתו הרבה מאד כולל יישום Side chain יצירתי עד אגרסיבי ביותר.
לא נראה כמו קומפרסור מדור הנפילים וגם חסר אופי לעיתים אבל עם קצת תירגול דברים מענינים קורים. _________________ הפקה ומיקס