תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
יעוץ בנושא ניקוי גיטרות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  ToMeR666  
יעוץ בנושא ניקוי גיטרות
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',12 15:40   
שלום לכולם,
עד היום השתמשתי בפוליש של גיבסון,פנדר וקייזר לצורך ניקוי הגיטרה.. עכשיו רציתי לשאול על איזה פוליש או חומר ניקוי אתם ממליצים? שמעתי על אקס ווקס(מה שהיה ברעש געש) ורציתי לשאול אם הוא מתאים לכל סוגי העץ והפינישים( כולל הפרטבורד ולכות למיניהם)..בנוסף רציתי לדעת אם פוליש רגיל או אקס ווקס מתאים לניקוי גיטרות ללא לכה( גיטרה עם גימור מט כזה לדוגמא: gibson bfg)
כמו כן באיזה תדירות מומלץ לנקות גיטרה? (גוף ופרטבורד)

עוד משהו קטן- תמיד שמעתי שכדאי לנקות את הגיטרה עם סמרטוט ללא סיבים, אבל אף פעם לא הבנתי למה?! אני מנקה את הגיטרות שלי עם סמרטוט עם סיבים קטנים וצפופים מאוד, סמרטוט לניקוי פרקטים ורצפה וזה הדבר הכי טוב שיש(אם אני לא טועה קוראים לזה סמרטוט מיקרופייבר) אז למה עדיף עם סמרטוט בלי סיבים?

תודה לעוזרים! #thumbsup
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',12 17:33   
האקס ווקס הזה זה חרא של דבר. זה כמו למרוח שמן תינוקת על הגיטרה. זה פשוט שמן שמנוני עם ריח טוב. ולוקח מלא זמן עד שזה מתייבש. לפני 3 שנים קניתי בתמימותי בקבוק של זה והוא עדיין קיים. חצי מלא..
אם אתה רוצה תבוא תיקח..
ממש לא מומלץ.
אני משתמש במגבות נייר רגילות סופגות שיש בכל סופרמרקט - ניקול.
החומר ניקוי הרגיל של דאנלופ הכי מומלץ לדעתי.
לניקוי צוואר רוזווד - מומלץ שמן לימון - גם של דאנלופ.
ולווקס ממש יפה ומבריק פעם בכמה חודשים - דאנלופ קרם קרנאובה.
#thumbsup

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
  ToMeR666  
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',12 20:55   
תודה רבה רק באיזה תדירות מומלץ לנקות את הגיטרה? עם שמן לימון הבנתי שכל כמה חודשים( דרך אגב אמרו לי שכדאי לנקות עם מברשת שיניים את הפרטבורד זה נכון?) אבל את הגוף עם פוליש אפשר אחרי כל ניגון או שזה פוגע בפיניש או משהו?

מה לגבי הסמרטוט? זה טוב או לא עם מגבת סיבים(מיקרופייבר)..

מאיפה מומלץ לקנות את הפוליש של דאנלופ?
ומה זה הווקס הזה? ושביל מה זה ומה זה עושה?

תודה
ImaginaryFriend
אני ממליץ
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',12 23:30   
לעשות בהתחלה סיבוב עם טרמפנטין שיעשה ניקוי התחלתי ואחרי זה כאמור עם שמן לימון בשביל הברק המושלם, ניתן לעבור כך על כל הגיטרה לא רק על הפרט בורד טרמפנטין לא פוגע בגימור ועושה אחלה עבודה וזו הדרך בה מנקים המון בוני גיטרות.
ממש לא כדאי להשתמש במברשת שיניים זה אלול לשרוט..הכי טוב לעשות את זה עם איזה סמרטות טריקו או משהו.
אני אישית לא הייתי עושה את הניקוי לעיתים קרובות מדי למרות שלבינתיים לא שמעתי מישהו שהניקוי הזיק לפיניש של הגיטרה או משהו בסגנון
בהצלחה
  ToMeR666  
הודעה פורסם: ראשון 29 ינו',12 01:44   
א) מה זה הווקס הזה של דאנלופ? זה מנקה או מה? והאם זה מומלץ? (אף פעם לא ניסיתי את זה כי אני משתמש קבוע בפוליש)

ב) שמתי לב שיש מלא תכשירים לפרטבורד של חברת דאנלופ-
יש להם:
1) lemon oil
2) fretboard 01-cleaner&prep
3) fretboard 02- deep conditioner

מה ההבדלים בין כל אחד? (או שזה אותו דבר וזאת סתם עוד דרך לעשות כסף על אנשים)..

ג) לי יש fretboard conditioner של פנדר, ותמיד חשבתי שזה שמן לימון(בגלל שיש לו ריח של לימון כזה).. האם זה מה שצריך בשביל לנקות ולשמור על העץ? או אני צריך משהו שכתוב עליו lemon oil?

ד) לחבר שלי יש גיטרת gibson bfg שאין על הגוף שלה לכה והוא שאל אותי איך מנקים אותה.. מה אתם אומרים?

מצטער על החפירה, זה פשוט שכל אחד אומר לי משהו אחר ואני רוצה לשמור על הציוד שלי הכי טוב שיש!

תודה רבה לעוזרים :]
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 29 ינו',12 02:47   
זה הניסיון שלי, לאחרים יש ניסיון שונה.
אני מנקה את הגיטרות שלי כשהן מרגישות לי מג'וייפות. זה משתנה. נניח אחרי חזרה או הופעה מיוזעת. או סתם כף אם נחה עלי הרוח ובא לי לנקות את הגיטרות (בס בעיקר..) או בזמן סטאפ והחלפת מיתרים. בקיצור יוצא בממוצע פעם בשבועיים שלוש.

השמן לימון עד כמה שידוע לי טוב לרוזווד ועצים כהים אך לא למייפל. הוא מלחלח אותו ומונע התייבשות והיווצרות סדקים.
לגבי החומרים האחרים לפרטבורדים - אני לא מכיר.
מנקה גם עם הפוליש הרגיל את הפרטבורד.

בשבילי המטליות נייר הרכות של ניקול עובדות מצויין.
אני מנקה עם חומר ואז עובר שוב עם מטלית יבשה.

הווקס - כמו במכוניות - שגם בהם משתמשים בקרנאובה לעיתים - פשוט הברקה נוצצת יותר. שווה לנסות פעם בכמה חודשים.

לגבי ה BFG - אין דבר כזה בלי לכה בכלל. אולי יש ניטרו או גימור מט.
לי יש בס בציפוי ניטרו ואני מנקה עם הפוליש של דאנלופ וזה עובד סבבה לגמרי.

מעבר לזה אתה יכול להתייעץ עם הרצל או טכנאי גיטרות אחרים. או שאחרים פה יתנו את האגורות שלהם.

מקווה שעזרתי

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
  ToMeR666  
הודעה פורסם: ראשון 29 ינו',12 18:40   
אוקיי תודה!

מה ההבדל בין כל התכשירים שרשמתי בשאלה ב' וג'? - החומרים של דאנלופ ופנדר לניקוי פרטבורד, יש שמן לימון ויש את הקונדישרים 01, 02 והקונדישר של פנדר לפרטבורד(מה שיש לי, בריח לימון כזה)?

הכל אותו הדבר?
Ctzvi
הודעה פורסם: ראשון 29 ינו',12 19:38   
אני זוכר כמה דיונים כאלה בעבר, שבהם אנשים מנוסים המליצו על שימוש בסנו רהיטים במקום בכל מיני תכשירים 'יעודיים' ויקרים #smile

לגבי שמן לימון - מה הנזק שיכול להיווצר לצוואר מייפל משימוש בחומר זה?
שמעתי על העניין הזה רק לא מזמן ולצערי דווקא השתמשתי בשמן לימון במשך מספר שנים לניקוי הגיטרה שלי (לא בתכיפות גבוהה במיוחד יש לציין).
כמובן שבינתיים חדלתי מכך, אבל מעניין אותי לשמוע מה ההשפעה על העץ והאם צריך לשים לב לתופעות שעלולות להתפתח בעקבות השימוש.

טיפ קטן שניתקלתי בו בקשר לפרטבורד מרוזווד - במידה והגיטרה נמצאת בסביבה יבשה במיוחד ולא מטופלת באופן קבוע עם שמן לימון, העץ עלול להתייבש יתר על המידה ואז מופיעים בו חרירים קטנים.
כדי לתקן את המצב הזה, משתמשים בשמן פשתן (linseed oil), אשר מיתקשה בתוך החרירים וממלא אותם.
Shimon-E
הודעה פורסם: שני 30 ינו',12 22:58   
את כל הגיטרות שלי אני מנקה עם מברשת שיניים בצוואר, והפעולה לא משאירה שריטות (רוזווד). ראיתי כמה וכמה טכנאים שנוהגים כך, אמנם עם מברשת 'ייעודית' ולא של שיניים, לכן אני חושב שזה נכון לומר שאין בעיה לעשות כך.
  ToMeR666  
הודעה פורסם: שלישי 31 ינו',12 12:56   
תודה אני גם חושב שאין בעיה עם מברשת שיניים עדינה..

למישהו יש תשובה לגבי כל התכשירים שרשמתי למעלה? מה ההבדלים ביניהם?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון