תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטת גיטרה שאלה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  AL1  
הקלטת גיטרה שאלה
הודעה פורסם: שישי 27 ינו',12 20:48   
שלום,
התחלתי להתעסק בכל תחום ההקלטות בבית, אני עובד עם קיובייס.
כרגע אין לי מיקרופון למגבר אז אני מתחבר ישירות לכרטיס הקול ומשתמש במדמה מגברים (amplitube 3).
המדמה נחמד יחסית לסאונד של מחשב, אבל אני רוצה להקליט דרך המגבר שלי.
כדי להקליט מהמגבר צריך מיקרופון מיוחד? איזה ציוד נוסף צריך?
תודה מראש.
shahar
Supporter
הודעה פורסם: שישי 27 ינו',12 20:55   
shure sm57 יהיה התחלה טובה. (וגם המשך לא פחות מוצלח.) בהצלחה.
הודעה פורסם: שישי 27 ינו',12 21:27   
זה מיקרופון מיוחד? האם אפשר להקליט גם עם מיקרופון רגיל? האם יש משהו שונה באופן ההקלטה?
תודה.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 27 ינו',12 21:58   
הוא לא "מיוחד" פרט לעובדה שהוא מסוגל לעמוד ברמות ווליום גבוהות (יש הרבה מאד מיקרופונים אחרים שמסוגלים).

SM57 הוא מיקרופון דינמי שמעט "מקמפרס" את הצליל בגלל ההתקף האיטי שלו (כמו הרבה מיקרופונים דינמיים, להם יש גוף קליטה עם מסה גבוהה יחסית), מה שגורם לו להחמיא להרבה הקלטות. מצד שני, יש הרבה מאד הקלטות של מגברי גיטרה עם קונדנסרים, כך שבאמת אין העדפה משמעותית לכאן או לכאן. אתה יכול להקליט עם כל מיקרופון שמסוגל לעמוד בווליום.
הודעה פורסם: שישי 27 ינו',12 22:52   
תודה רבה על העזרה.
אני רק מנסה להבין מה ההבדל בין מיקרופון רגיל (שירה) למיקרופון שמקליט מגבר גיטרה/בס.
nimrod_wagner
Expert
הודעה פורסם: שבת 28 ינו',12 17:18   
אין הבדל.

SM57 ו-SM58 הם למעשה אותו מיקרופון, עם גריל שונה. SM58 מיועד לשירה (ואפשר להקליט איתו כלים, ואפשר להוריד לו את הגריל ולהקליט איתו כלים) ו-57 מיועד לכלים (ואפשר בהחלט להקליט איתו שירה, רק קצת יותר להיזהר מפופים). שני המיקרופונים האלה הם "רגילים" (אין לי מושג מה זה אומר). שני המיקרופונים האלה הם דינמיים.

נוימן U87, למשל, גם הוא מיקרופון רגיל, אבל קונדנסר, ואפשר להקליט איתו (בין היתר) שירה וגיטרה. יש עוד הרבה (מאד) מיקרופונים כאלה.

אגב, זה שאפשר להקליט משהו עם מיקרופון מסויים לא אומר שזו תהיה הבחירה הכי טובה בכל מקרה. אבל מצד שני אני לא נזכר כרגע במיקרופון כלשהו שאפשר להקליט איתו שירה ואי אפשר להקליט איתו גיטרה, נניח (בס? אולי D112 יהיה בחירה מוזרה קצת לשירה...).
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון