תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מה ההבדל בין אנלוגי לדיגטלי?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  DRORD  
מה ההבדל בין אנלוגי לדיגטלי?
הודעה פורסם: שבת 24 דצמ',11 01:37   
לא ממש מצאתי איפה לשים את זה, אז אני פשוט אשאל.
מה ההבדל בין אפקט אנלוגי לאפקט דיגטלי (למשל VST של דיליי, ואשכרה מכשיר אנלוגי שמחברים אותו לאן שהוא אמור להתחבר)?
אני יודע שהדיגטלי מנסה לחקות את האנלוגי, אבל אם אני אקנה קומפרסור מאוד יקר, ואשתמש בו, ומצד שני אקח את הVST של אותו קומפרסור בדיוק, ואשתמש בו - ההבדל יהיה ניכר?

תודה!
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 24 דצמ',11 02:26   
טוב זה נטחן עשרות פעמים ואני מניח שלא ביצעת חיפוש? #search

האחד מבצע פעולות באופן חשמלי (במקרה של קומפרסור אנלוגי לדוגמא ישנו אלמנט אלקטרוני מרכזי שאחראי על עוצמת ההנחתה ובשל כך על אופי והתנהגות המעגל הכולל לדוגמא שפופרת,טרנזיסטור,תא פוטו אלקטרי) והשני מבצע פעולות על בסיס אלגוריתמי-מתמטי כלומר עושה חשבון ופולט מספר.

ציטוט:
אני יודע שהדיגטלי מנסה לחקות את האנלוגי

דיגיטלי מנסה לחקות אנלוגי... כשהוא מחקה אנלוגי אבל הדבר לא תמיד כך.

ישנם יחידות קומפרסיה ואיקיו דיגיטליות שמטרתם היא שקיפות מקסימלית ומסוגלות לעשות דברים שלא ניתן להשיגם באופן אנלוגי.

ציטוט:
אבל אם אני אקנה קומפרסור מאוד יקר

ציטוט:
, ואשתמש בו

חזק #thumbsup

כשאתה לוקח VST של "אותה יחידה אנלוגית" אתה לוקח יצור שונה לגמרה (כפי שהסברתי מעלה) שנבנה להגיב ולהתנהג בצורה דומה כמה שיותר ליחידה (ולרכיבים) שאותה הוא מדמה.
אנלוגיה: ניקח רובוט שנראה כמוך,מתנהג כמוך ונשמע כמוך, האם הוא אתה? לא.

באיזו "אמינות" הדבר מתבצע הוא לשיקול דעתו של המשתמש, כלומר עדיין אין קונצנזוס שאומר דיגיטלי נשמע בדיוק כמו אנלוגי ואני לא חושב שלעולם יהיה.
גם לדיגיטלי וגם לאנלוגי יש חסרונות ויתרונות והיופי הוא לשלב בינהם בכדי לעבוד בצורה ידידותית,נוחה,יעילה וכי חשוב לעשות מוזיקה טובה.
  DRORD  
הודעה פורסם: שבת 24 דצמ',11 11:43   
ואו תודה #smile
אבל האם כדאי להשקיע בציוד אנלוגי לא יקר, בשביל לקבל טעימה מהעולם האנלוגי?
או שאנלוגי זול לא משתווה שלVST של קומפרסור "יקר"?
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: שבת 24 דצמ',11 11:59   
ציטוט:
או שאנלוגי זול לא משתווה שלVST של קומפרסור "יקר"?

יש ויש בשני העולמות גם זול וגם יקר.
עלות אינה מדד להצלחה של המכשיר או הפלאג על התפקיד בפרט, וביצירה בכלל.
יש ציוד אנלוגי יקר שפעם אחת יעשה את העבודה מצוין, ובפרויקט אחר לא יתאים בכלל.
יש ציוד אנלוגי זול שפעם אחת יעשה את העבודה מצוין, ובפרויקט אחר לא יתאים בכלל.
כנ"ל לגבי עולם הפלאגינים. וזה חלק יגידו, הקסם שיש בסאונד.
עקרון אי הוודאות #thumbsup
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 24 דצמ',11 16:57   
ציטוט:
אנלוגי זול לא משתווה שלVST של קומפרסור "יקר"?

גם VST של קומפרסור יקר הוא לעיתים יקר #think
mekayten
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 24 דצמ',11 20:59   
קודם כל, מה ההבדל בין אנלוגי לדיגיטלי (הגדרת על):
אנלוגי זה עולם הפיסיקה, אותות שמגיעים כגלי קול פיסיים, הופכים למתח בעוצמות שונות במעגל החשמלי ומעובדים ע"י רכיבים שמגיבים בצורה משתנה למתחים השונים.
דיגיטל (Digital), כמו שאפשר להבין מהמונח באנגלית זה "ספרות" (Digits), ובעולם הזה אותות מתקבלים דרך רכיב אנלוגי(!) או מעבד שהופך את האותות הפיסיים לערך מספרי (A\D - אנלוגי/דיגיטלי). המספרים ה"מתורגמים" ממשיכים, כערכים מספריים בלבד, למחשב או יחידת מעבד ראשית ושם, בתוכנה של מחשב או בתוכנה שתוכננה ע"י מהנדסי חומרה, מתבצעים חישובים מתימטיים לפי הערכים שנכנסו. ה"מוצר המוגמר" נשלח בחזר למעבד D\A (דיגיטלי/אנלוגי) שמעביר את ה"תוצאה" ל"עולם" האנלוגי - לגלי קול שאותם אנחנו שומעים ברמקולים.
לדוגמה - מודם/פקס. כל אחד שמע את החירקושים והרעשים הצורמניים של הפקס כשהוא מתחיל לשלוח מידע לפקס אחר. מה שקורה כאן זה קולות ותדרים "אנלוגיים" נשלחים לפקס השני, הפקס השני מעבד את האותות האלה - מתרגם אותם לסידרה של מספרים (דיגיטלי) ומהנקודה הזאת הוא מעבד את המספרים למידע דיגיטלי (בתוכנה, אם בחומרת מכשיר הפקס או במחשב או שרת פקסים), ואז "מצייר" לנו את מה שקיבל מהפקס בצד השני.

טוב, אחרי החפירה הזאת של דוקטור חפראווי (התנצלותי הכנה... חחח), לדעתי השאלה שלך היא לא השאלה הנכונה, עם כל הכבוד.
כמו שניסו לומר לך כאן - אין כאן "נכון" או "לא נכון", אין כאן "יותר טוב" או כל דבר בסגנון.
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך - עם איזה ציוד אתה משתמש היום ועם מה להערכתך תשתמש בזמן הקרוב.
אם מרבית העבודה שלך מבוססת מחשב, כולל מיקסר, כניסות של כרטיס הקול וכד' - ה-Cost Effective והטירחה של הוספת ציוד אנלוגי מוטלת בספק, לדעתי.
בשביל לשלב מכשיר אנלוגי במערכת DAW "טהורה" צריך לעשות לא מעט "שמיניות" ותיכנון אופן ההקלטה או המסטארינג או וואטאבר.

דבר נוסף, קח בחשבון שהיום לא כל "מכשיר" ("ברזל") הוא בהכרח אנלוגי במובן הקלאסי של ההגדרה.
היום יצרנים רבים עושים פוזה של מכשיר שנראה The Real Deal אבל כשפותחים אותו מגלים מעגלים עם הרבה מעבדים - האותות שנכנסים ישר מעובדים למידע דיגיטלי ומה שאתה מקבל זה למעשה מחשב לכל דבר עם קופסת ברזל כבדה ויקרה.

ולבסוף - נקה את עצמך מדיעות קדומות ומהנחות יסוד לא מבוססות, ושאל את עצמך מה אתה אוהב ולמה אתה מתחבר, כי בסוף ר ק זה קובע.

גוד לאק.
דורון.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 24 דצמ',11 22:08   
ציטוט:

השאלה שלך דומה ל"האם יש טעם לקנות ציור זול, או שעדיף תמונת JPEG של המונה-ליזה?".

תשובה: אם הציור הזול מכוער, אז לא, ואם הוא יפה, אז כן #smile.

השאלה ששאלת חסרת משמעות. אצלי בבית תלויה רפרודוקציה אחת של קנדינסקי ולצידה תמונה יפנית שקניתי ב-5$ בשוק מקומי. אני אוהב את שתיהן במידה שווה.

יש לך זוג אוזניים ויש לך טעם אמנותי. תקשיב. תאהב - תקנה. לא תאהב - לא תקנה. אם אתה בשלב שאתה עוד לא מסוגל להחליט בעצמך - אל תקנה. יש מספיק פלאגינים חינמיים שעושים עבודה מצוינת.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון