פורסם: שלישי 02 אוג',11 20:32
בא לי להתלונן, זה באופנה בכל מקרה אז מה איכפת לכם.
אתמול הייתי בהופעה של RETURN TO FOREVER (צי'ק קוריאה, סטנלי קלארק, ז'אן לוק פונטי, פרנק גמבלי ולני וויט) - קיסריה, שורה שביעית, באמצע, תענוג, מה יכול להיות רע?
אז זהו, הסאונד. לא הצלחתי להבין ולו תו אחד שהבסיסט ניגן, וכל בייס דראם של המתופף העיף אותי מטר אחורה. זהו, בזה זה התחיל ובזה זה נגמר, לא יכלתי להנות מההופעה והלכתי לפני ההדרן.
כל מי שישב לידי, התבאס באותה מידה, אולי במקומות אחרים שמעו יותר טוב, אני לא יודע. אבל בסביבה שלי זה פשוט הכניס את כולם לבאסה.
זה מאפיין כל כך הרבה הופעות שזה מבאס ברמות, את פט מתיני אני לא הולך לשמוע כי זה בהאנגר 11, ושם תמיד הסאונד נורא ואיום.
איך אתם מסבירים את זה? איפה כל הסאונדמנים הטובים? או שזה עניין של תקצוב מערכות הגברה?
אני מתחיל מחאה (זה גם באופנה עכשיו), במידה והסאונד רע, לא מוחאים כפיים, שהאמנים עצמם יתחילו לדרוש איכות בהפקות האלו. לא הגיוני לשלם סכומים יפים על כרטיסים בשורות הראשונות ולא לשמוע כמו שצריך, ראבק, זה כמו ללכת לסרט בקולנוע שרואים את הסרט בלי פוקוס, או כמו לראות הצגה בתיאטרון שמול העיניים פורסים לנו איזה ניילון חצי שקוף, לא הוגן, ומבאס ת-ח-ת. ותסלחו לי על הצרפתית שלי.
פורסם: רביעי 03 אוג',11 13:43
UV, כתבת:"
יכול להיות גם שזהו מקרה קלאסי של סאונדמן רוק (הרבה בס ובייס-דראם) להופעה שהיתה צריכה להיות יותר ג'אזית - אבל זו רק ספקולציה."
ומה?! רוקיסט לא אוהב לשמוע את התפקיד של הבס או להבין את המילים של השיר?
הייתי בהופעה הקודמת של "Deep Purple" בקיסריה וישבתי במיקום דומה - אני מבין בדיוק למה דרור מתכוון - סאונד "באסי" ורועש שחירב לי את כל ההופעה, יצאתי מאוד מאוכזב.
הנסיון שלי מהופעות בארץ, הוא שבד"כ בהופעות במקומות פתוחים המצב נסבל - אולי יש פחות החזרים של בסים כי יש לגל לאן להתפשט אבל זה לא תירוץ! יש בעיה אבל אני בטוח שיש שיטה לטפל בה.
אני מגיע להופעות במקומות סגורים ורואה סוללות אדירות של רמקולים - יכול להיות שאני מדבר שטויות כי אני לא מומחה בתחום, אבל נראה לי שאם היו מורידים חצי מהוופרים העצומים האלה ומורידים קצת עוצמה, ניתו היה לקבל סאונד יותר נקי ויותר ברור.
שוב - אני לא מומחה בתחום, אז אשמח לשמוע הסבר ממשהו שכן מבין בנושא.