פורסם: שבת 18 יונ',11 15:24
שלום לכולם, אני חדש בתחום ויש לי שאלה בקשר לשיפור איכות הסאונד במחשב.
יש לי מחשב די חדש עם חומרה יחסית חזקה (מעבד מרובע ליבות, כרטיס מסך חזק, הרבה זיכרון וכו') אבל, הכרטיס קול מובנה בלוח אם (גם חדש)- Realtek Azalia audio chip. הרמקולים במחשב- harman kardon soundstics.
עכשיו, השאלה שלי היא אם אני קונה כרטיס קול מקצועי ישמעו יפה יותר?
בלי קשר אני רוצה גם לאט לאט להוסיף ציוד להקלטה אבל בנתיים התקציב לא מאפשר את זה.
אם האיכות כן תשתפר בהקלטה ובשמיעה של מוזיקה[U] אז איזה לקנות?
כרטיס חיצוני או פנימי? של איזה חברה? של חברות כמו m-audio או כמו creative? יש פורומים שאומרים שהכרטיסים של קריאטיב הם כרטיסים שנותנים איכות סאונד ממש טובה במוזיקה ופה אני דווקא רואה שנותנים שמות של חברות אחרות.
מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בראש? ומה עושה הasio4all? כי הורדתי את הדרייבר ולא הבחנתי בשום שינוי.
פורסם: שבת 18 יונ',11 15:26
רגע רגע.. קצת סדר.
האם אתה מדבר רק על שמיעת מוזיקה? או גם על הקלטה?
ואם הקלטה - אז של מה?
פורסם: שבת 18 יונ',11 15:28
בנתיים מה שאני עושה זה רק שמיעת מוזיקה. אבל, בעתיד אני רוצה להקליט, הייתי אומר לך להקליט באופן מקצועי אבל בנתיים זה רק בגדר חלום. אתה יודע, להריץ פלייבק מקצועי ולשיר עליו, להקליט שירה.
פורסם: שבת 18 יונ',11 15:35
OK. יש הבדל גדול בין השניים.
לשמיעת מוזיקה אני בספק אם יהיה הבדל גדול בין כרטיס הקול שעל הלוח לבין אחד שתקנה (אם הוא רק להשמעה)
אם אתה שומע טוב עם כרטיס הON-BOARD הנוכחי (אפשר לבדוק זאת ע"י שמיעת דיסק [מקורי, לא צרוב] כלשהו כשאתה שם אותו במחשב ומפעיל מול מצב בו אתה שם אותו בנגן כלשהו ומחבר לרמקולים של המחשב, לשם השוואה)
מבחינת הקלטה זה משהו אחר.. אם זה בקטע עתידי - אולי מתאם של XLR-USB כמו של SHURE יכול להתאים לך.. יש עליו כאן ביקורת ב"טסטר".
פורסם: שבת 18 יונ',11 15:40
או קיי תודה רבה! דרך אגב אני שומע מעולה נכון לעכשיו, סתם פשוט חשבתי בקטע עתידי אם אני קונה כרטיס קול מעכשיו שאני אוכל לחבר אליו מיקרופון, אם ישמעו יותר טוב דרכו או שישמעו אותו דבר מוזיקה.
Expert
פורסם: שבת 18 יונ',11 18:27
בפירוש כרטיס מובנה לא מתאים בשום צורה ואופן להקלטות, גם לא חובבניות משהו...
זה שזה מסוגל להקליט לא אומר שזה מה שרצוי.
Expert
פורסם: שני 20 יונ',11 01:24
יש לי את הרמקולים האלה במחשב האינטרנט והם מצויינים למה שהם נועדו ,
לדעתי אתה כן תשמע הבדלים איתם אם תשדרג את הכרטיס אבל הם לא נועדו לעבודה.