אני מחפש תוכנה להקלטה ועריכה של מוזיקה לצרכים ביתיים.
צרכים ביתיים הכוונה זה להקליט בשביל הכיף וההנאה - אין לי שאיפות מסחריות לכן גם לא נראה לי שאני הולך להשקיע בתוכנות כמו cubase ודומיה אלא במשהו בסיסי יותר (אם נתרגם את זה לפיננסית אז מדובר בהשקעה של 200-300 ש"ח).
יש לי כרטיס קול חיצוני של M-AUDIO דגם MOBILEPRE USB
ראיתי באתר של חלילית את התוכנה MUSIC CREATOR 5 של Cakewalk.
מה דעתכם על התוכנה הזו או אם יש לכם המלצות אחרות אשמח.
אמליץ לך כמו שהמלצתי כבר הרבה פעמים (תעשה חיפוש) על REAPER.
היא עולה פחות מהתוכנה מחלילית (שאני לא מכיר אז לא יודע אם להמליץ או לא) ואותי היא משמשת כתוכנה עיקרית לאולפן. לא אולפן מסחרי אבל יוצא לי להקליט לא מעט והיא תמיד סיפקה את הסחורה. לטעמי האישי היא גם די קלה ללמידה.
אם אתה צריך עוד אינפורמציה, רק תשאל...
(ולא, אני לא מקבל אחוזים )
עריכה: לפני שאתה רץ לקנות, ובאמת לא משנה מה, תנסה לבדוק את מה שנימרוד הציע, אולי זה יספיק לך...
תודה נימרוד
יש לי את התכנה הזו, אבל כבר בהקלטה של הערוץ השני / שלישי העסק מתחיל להכביד עליה ויש דיליי עצבני כזה שמה שאתה מנגן היום אולי תשמע בשבוע הבא.
עניין ה"דיליי" שבעברית נקרא עכבה (Latency בלעז), היא בעיה שמקורה בתקשורת בין התוכנה לכרטיס הקול.
אני מאמין שאתה משתמש בכרטיס פשוט שבא עם המחשב, נכון?
יש דריבר שנקרא Asio4All, תנסה להשתמש בו, הוא אמור להוריד לך את העכבה משמעותית. _________________ נגנבה גיטרה בס
http://www.facebook.com/event.php?eid=145050032231763
תם - אני משתמש בכרטיס קול חיצוני של M AUDIO הדגם הוא MOBILRPRE USB
לא היתה לי את הבעייה הזו כשהשתמשתי בCUBASE
הנקודה היא שהעותק לא חוקי - והחלטתי להפטר ממנו ולעבור לתכנה חוקית
אני לא מקליט לצרכים מסחריים ובכל זאת יש לי כלים מוזיקליים מאד יקרים.
זו לא שאלה של מסחריות (שדווקא לפעמים מכתיבה מגבלות תקציב יותר גדולות מאשר יש לחובבנים), אלא של צרכים.
מה אתה מקליט בעיקר?
אודיו?
מידי?
יש לך הרבה כלים וירטואליים?
אתה ממקסס הרבה?
אתה זקוק לפלאגינים מיוחדים?
אי אפשר לבחור תוכנה רק על פי תקציב. אנחנו זקוקים גם לרשימת דרישות כדי להבין מבין התוכנות במסגרת התקציב שלך איזו תוכנה נותנת לך את מה שאתה מחפש. _________________ שיעורי פסנתר שלי ברשת (יוטיוב):
http://www.youtube.com/user/MangoldProject
מה אני מקליט?
בעיקר גיטרות - אקוסטית חשמלית ובס. לפעמים יש נגנים אורחים (כינור) - כך שהFUN שלי הוא לקחת כל מיני קטעים ולנסות לצבוע אותם
בצבעים משלי - הכל אינסטרומנטלי - אין שירה.
אני רוצה להקליט גם קטעים קצביים יותר לכן אני רוצה להתחיל להקליט/ לתכנת תופים אני יודע שיש כמה אפשרויות לכך ואני אצטרך לבחור אחת מתוכן.