תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:49
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פקים חשמליים במוניטורים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  rastomas  
פקים חשמליים במוניטורים
הודעה פורסם: ראשון 06 פבר',11 16:52   
שלום

יש לי מן פקים במוניטורים כל המערכת מחוברת לups אבל עדיין יש רעשים רנדומליים, זה קורה מדי פעם יש לי מישהו מושג איך אפשר לפתור את זה?
  rastomas  
?מישהו
הודעה פורסם: ראשון 06 פבר',11 23:42   
?
ngox
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 07 פבר',11 03:51   
אתה שואל שאלה נורא כללית ומצפה לקבל תשובה מהירה...
תן קצת יותר פרטים:
מה שרשרת האודיו שלך, מה מתחבר למה
האם הרעשים עם רק "פקים"?
האם הם קורים גם כשהמחשב (שאני מניח שקיים) לא מחובר לכל העסק
האם הם קורים כשה DAW פועלת לא פועלת וכו...

בקיצור תן יותר פרטים ותקבל תשובה אולי שיותר תעזור לך
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 07 פבר',11 08:15   
מתפלא עליך שאתה לא מוצא ים של חומר בנושא הזה כאן (פאקים, טיקים, ציקים.. וכו'), כי הידיים כואבות לי מלחזור על הדברים.
כפי שצוין מעלי, גם פרטים עוזרים, שלא לדבר על דגימת סאונד, אם אתה מאמין שהבעיה שלך שונה מכל אלה שצוינו כאן בפורום עד היום.
כללית, רעשים כאלה נובעים ממיתוג של ציוד חשמלי כלשהו (אם זה טיקים קצרים), אם כתוצאה מהפעלה/הפסקה או מגעים רופפים. נסה לקשר בין אירועי הרעשים לציוד שבאותו רגע מתחיל לעבוד, וקח בחשבון גם מזגנים, מיחם/דוד ומקרר, שנראים כאילו רגועים...
מצטער חבר'ה
הודעה פורסם: שני 07 פבר',11 10:54   
דבר ראשון תודה על הפוסטים ראובן ו ngox

אני אפרט יותר ואולי תוכלו להבין את המצב יותר טוב

לפטופ מק מחובר ל fireface 400 ל krk ergo ומשם ל genelec 8020. כל החיבורים מאוזנים המחשב ו הארגו והמוניטורים מחוברים ל ups והכרטיס קול מקבל מתח מהפיירוויר.

חשבתי שה ups אמור להתמודד עם סטיות מתח כאלה ולא רק נפילות חשמל, אני צריך לשים לב כאשר זה קורה כי לפי מה שראובן אמר יכול להיות שזה אחד החיבורים בין הכרטיס לארגו אם בין הארגו למוניטורים. עוד דבר אפשרי כפי שאמרתם זה כאשר מדליקים מכשירים זוללי חשמל כמו מזגנים ושות'

הרעשים האלה מתרחשים כאשר המערכת דולקת גם שהDAW פתוח וגם שאני לפעמים סתם שומע מוסיקה, הרעש הוא מאוד רגעי כמו שתארתי "פק"
חפשתי הפורום ומצאתי את זהלינק רק שאני יודע שאני לא מכבה את הארגו לפני שאני סוגר את המוניטורים, המפסקים על הארגו לא עושים רעש (mute וכו')
אני מקווה שאני ברור מספיק עכשיו כדי לקבל עוד רעיונות, כפי שכתבת ראובן אפילו הכמה שורות האלו פתחו לי את הראש על איך לפנות לבעיה הזאת שוב תודה!
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 07 פבר',11 12:35   
נעשה סדר:
טיפול ברעשים (תיקים.ציקים, ההממים, קרחצים זמזומים היסים והשאר) הוא תמיד באותה שיטה בלי קשר למקורו.
במקרה שלך מקור הרעש הוא כנראה חיצוני, שכן כל מוניטור מהווה מערכת עצמאית. ואם שניהם מרעישים זה רק בגלל שהם החוליה האחרונה בשרשרת.
איתור מקור הרעש ו/או החוליה שקולטת אותו דומה לעבודה בלשית, ציך לעשות מחקר וחקירה.
1, לבודד, לנתק את הכל (חוץ מהחשמל כמובן) מהמוניטורים להפעיל ולהמתין, אם יש רעש זה מראה על רגישות יתר לרעש חשמלי
של המוניטורים וזה מראה על כשל תכנוני.בבניה שלהם.וכנראה שלא זו הבעיה
2. להתחיל לחבר בהדרגה מהמוניטורים אחורה את שאר מרכיבי המערכת , תוך בדיקה פרטנית לאחר כל חיבור . (כל כבל, לא רק כל מכשיר)
כך נוכל לאתר את מקור הרעש או לפחות את הרכיב שקולט אותו.
עשה כך, ודווח
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 07 פבר',11 12:43   
נסה לבדוק באם הבעיה היא בארגו...
תתחיל פשוט בלחבר את המוניטורים ישירות ל RME ותתן למחשב לרוץ ואם הבעיה עדיין קיימת.
דבר נוסף אפשרי זה שימוש בבקר FW בעייתי (יש המלצות באתר של RME ושל ה DAW הרלוונטית).

תבדוק קודם כל את נושא הארגו ואז ננסה להתקדם #smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 07 פבר',11 13:00   
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון