תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 06:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תופים - לחשוב מחוץ לקופסא או בתוך הקופסא...?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה
  ktrtalf  
תופים - לחשוב מחוץ לקופסא או בתוך הקופסא...?
הודעה פורסם: שלישי 04 ינו',11 17:51   
שלום לכל החברים...

אני כבר חודשים תוהה בשאלה אחת:

נכנסתי בשעה טובה לאולפן חדש וגדול,
מה עושים עם תופים?

האם אני משקיע 30,000 שקלים בסט, מצילות, מיקרופון, פרה אמפים
ומקבל סט אחד שאותו אוכל להקליט באיכות טובה אך ללא גמישות ועם המון היערכות אקוסטית?

או שאני משקיע פחות מסכום זה בסט אלקטרוני roland td-20
ומקבל 20 סטים של תופים שונים, עם גמישות שיא ובלי פשרות ברמת הדיוק?

המחשבה שלי היא האם לקוחות יסרבו לבוא ברגע שידעו שמדובר בסט אלקטרוני בגלל החשיבה שאלקטרוני זה לא "חי"?

אני מאוד פתרונות עתידיים ומודרנים וכבר שנים משתמש בסט אלקטרוני אך האם זהו מכשול שימנע מאנשים לבוא להקליט אצלי באולפן?

אשמח לאללה לדעתם..

רועי טל
www.roytal.com
שי
Supporter
השאלה היא
הודעה פורסם: שלישי 04 ינו',11 20:32   
האם האולפן שלך מצלצל טוב עם תופים רגילים ?אם כן אני לא הייתי מתלבט והולך על הפתרון הזה

אני חושב שרק הפקת פופ די גנרית תסתפק במערכת אלקטרונית על אף שפע האופציות,או פרויקט שהוא מאוד אלקטרוני מתחילתו.

אני לא חושב שאתה חייב להחזיק סט מפוצץ באולפן ,בטח מבחינת מצילות וסנר שזה די נתון לטעם אישי של המתופף והוא בטח יגיע עם שלו אם הוא לא מגיע עם כל הסט שלו בכל מקרה.

לגבי מיקרופונים אני חושב שאפשר ללכת על משהו בנאלי אבל פונקציונלי - בטא 52 ,57 לסנר,451C להי הט 421 לטמטמים ו 184 או at4050 לאובר הדס ועוד 2 קונדנסרים בטוב טעם לחדר- כולם מיקרופונים שפונקציונלים לעוד דברים חוץ מהקלטת תופים
לגבי כ 10-15 פראמים פה בעצם יושבת ההוצאה האמיתית שלך
רועי, חבר יקר,
הודעה פורסם: שלישי 04 ינו',11 22:59   
אם אתה הולך על זה אז לך על זה ואם לא אז לא.
הדיון הזה לא מתאים לך ....
#smile
www.tamuzstudios.co.il

אולפן הקלטות
kobifarhi-studio
Expert
הודעה פורסם: שלישי 04 ינו',11 23:57   
האם אתה זה שינגן בתופים אלו ?
אם לא אז סט תופים אקוסטי פשוט. מצילות וסנר זה נחמד, אבל מתופפים מביאים את שלהם גם ככה .
מה 30000?ואם כבר אתה רוצה להשקיע סט ב 5000, מיקרופונים ב10000 ואקוסטיקה ב 10000 יהוו השקעה הגיונית יותר, וישאירו לך 5000 שח בצד .
מתופף רציני יביא איתו להקלטות סט מתאים , או שידע לכוון את שלך ולדאוג לסאונד נהדר. השאלה היא שוב,
האם האקוסטיקה מספקת ?.
אם אתה המתופף אז לך עם ה"אני מאמין" שלך
במחירים שציינת לדעתי בכלל תוכל להנות משני העולמות.
miko
תומך
הודעה פורסם: רביעי 05 ינו',11 00:14   
מערכת סבירה בחדר טוב תיתן הרבה יותר מענה להקלטות מאשר סט אלקטרוני.
למרות שזה סט אחד - מתופפים שונים שאפילו רק יביאו פדל\סנר\מצילות שונות וינגנו סיגנונות שונים ישמעו שונה על אותו הסט וביחד עם שאר הכלי הנגינה במיקס זה כבר יזוז לכיוונים אחרים כל פעם.

סט יקר של רולנד עדיין לא נותן כמעט יתרון אם מתופף מקצועי אמור להקליט על זה - לפני כמה זמן היה אשכול נוסף בהקשר לסטים של אלקטרוני - לרוב מתופפים שבאים מנגינה על מערכת אקוסטית לא יתחברו לזה ובטח לא בזמן קצוב של סשן הקלטות (רשמתי גם אז שאצל המתופף של הלהקה שלי יש מערכת אלקטרונית עם מאש הדס וכל הבלגן כבר מעל לשנה ועדיין הוא אומר שזה אפילו לא קרוב לדבר האמיתי והוא לא יתפשר ויקליט על אלקטרוני).
הודעה פורסם: רביעי 05 ינו',11 01:17   
לך על הדבר האמיתי , אבל תמקסם את ה30000 ש"ח , זה לא מעט כסף.

וזה גם הרבה יותר כיף #wink
בהצלחה #thumbsup
הודעה פורסם: רביעי 05 ינו',11 01:42   
סט אלקטרוני בא בחשבון רק אם אתה מתכוון לעבוד בעליית גג שהגובה בקושי מאפשר לעמוד והשטח מתאים לסט + מתופף.

גם אז, סט אלקטרוני טוב שיגיב הכי דומה שאפשר לסט אקוסטי (למרות שאין דבר כזה) + פלאגאין סופריור דראמר יעלה באיזור שחשבת וייתן תוצאות טובות יותר מפלאגאין סופריור דראמר מתוכנת עם מקלדת - אבל שוב, מדובר בסט שמגיב אחרת לגמרי מאקוסטי.

אם אתה מצפה להוציא מהמודול של TD 20 סאונד שמתקרב למשהו שאפשר לעבוד איתו, שיהיה לך בהצלחה. אני לא הייתי בונה על זה #smile

כן, יש הרבה אפשרויות לשחק עם גדלי התוף, קוטר, עומק, עץ, מתכת וכו'. כל זה הופך תוך כמה משחקים ללא רלוונטי אחרי שאתה מבין שהסאונדים פשוט לא טובים. תוצאה סבירה תקבל עם הסופריור אם תשב קצת לכוון את הפרמטרים של המידי (בהיי האט אל תצפה יותר מדי, כאן המשפט שלך "בלי פשרות ברמת הדיוק" פשוט יתנפץ לרסיסים). הייתי דווקא ממליץ לך על זה אם לא היית מתופף - כי לא צריך להיות מתופף גדול בשביל להוציא סאונד טוב מ TD 20 וסופריור דראמר. קוואנטייז קטן וזה נשמע "מספיק טוב". השאלה היא אם "מספיק טוב" זה מה שאתה מחפש. כי סט אמיתי זה לא.

בהנחה שיש לך מקום לתופים.... הייתי משקיע את הרוב באקוסטיקה ובסט טוב ומכוון כמו שצריך גם אם זה משאיר אותך עם 2 מיקרופונים SM57 שנכנסים להקלטה דרך הכרטיס קול.

ציטוט:
המחשבה שלי היא האם לקוחות יסרבו לבוא ברגע שידעו שמדובר בסט אלקטרוני בגלל החשיבה שאלקטרוני זה לא "חי"?

מה אתה היית מעדיף אם אתה היית הלקוח - סט אלקטרוני או סט אמיתי?
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: רביעי 05 ינו',11 02:10   
לדעתי ה td20 זה בזבוז כסף.
היה לי סט שלם של td10 וכמה שהיה טוב עדיין זה לא זה.
שקלתי לשדרג ל 20 וגיליתי שהסאונדים לא ממש טובים יותר אלא
האפשרויות פשוט גדלו.

סט כמו ה td4 יספק אותך עם סופיריור או BFD או שניהם.
רק תוסיף מצילת רייד או קראש נוסף.

יש סיכוי שתוכל גם להוסיף סט אקוסטי ואז לבנות משני העולמות.
אני כבר שנים עובד רק עם תכנות תופים ואני בהחלט מבסוט מזה
ובגלל מגבלות הבית הפרטי עם שכנים אני לא מקליט אקוסטית
למרות שיש לי סט DW במחסן עם כל המיקרופונים וכו. 
musicproject
תלוי...
הודעה פורסם: רביעי 05 ינו',11 09:29   
לי יש גם וגם.
גם מערכת אקוסטית וגם מערכת אלקטרונית.

רוב ההפקות הולכות על הסט האקוסטי.
אבל לפעמים יש הפקות דלות תקציב / לחוצות בזמן / פלייבקים / בסגנון אלקטרוני שכן משתמשות במערכת האלקטרונית.

כמובן שבשביל צרכי אימון בסביה שקטה כמו שלי, המערכת האלקטרונית היא פשוט תענוג.

אין כמו לתופף ב 02:00 לפנות בוקר בפול ווליום ושאף אחד בחוץ לא סובל מזה. : )

היתרונות המובהקים של מערכת אלקטרונית היא לא בסאונד אלא בעריכות תפקידים במידי ובגיוון של סטים לסגנונות שונים.

אבל גם עם מערכת אלקטרונית אפשר להגיע לתוצאות יפות למשל :

תלתלים - אורון יהלום
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון