תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 06:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Skyline דיפיוזר, זה באמת כזה מסובך לבנות לבד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  eyal-gr  
Act Compatible
Skyline דיפיוזר, זה באמת כזה מסובך לבנות לבד?
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',10 15:08   
הי,
אני חושב לבנות דיפיוזר לקיר האחורי באולפן. קיבלתי הצעות מחיר מאוד גבוהות מנגרים שבונים אקוסטיקה.
אחרי מחקר באינטרנט גיליתי שזה לא כזאת בעיה (אולי אני טועה?).
סתכלו כאן:
http://www.gearslutz.com/board/bass-traps-acoustic-panels-foam-etc/359571-i-just-built-my-first-skyline-diffuser.html
יש כאן מישהו שבנה דיפיוזר על פי מחשבון מאוד מגניב שניתן להוריד מכאן:
http://www.mh-audio.nl/user/acoustic%20calculator.asp

המחשבון המגניב הזה יכול לחשב סקיליין דיפיוזר לפי ערכי תדר מינימום ומקסימום שבהם רוצים לטפל.
ואז הבחור הנחמד בטרד של גירסלטז בנה אותו. הוא אומר שזה עלה לו 30 יורו!

אז אם אני אבנה כזה דבר, על ידי קורות 5 על 5 נגיד (על פי הדוגמה שבת'רד) פשוטות שאקנה בהום דיפו, ודבק נגרים ומסור ג'יג-סאו (ג'קסון בעברית), וזה יעלה לי 200 שקל (או אולי יותר, תקנו אותי אם אתם יודעים אחרת)
האם זה יהיה אפקטיבי כמו מוצר שארכוש מנגר "מומחה"? האם אוכל לסמוך על זה שיהיה דיפיוזר ולא סתם רהיט או תמונה?

ותמונה מפורסמת בשביל שהשרשרת תהיה מעניינת:

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
מי אומר שלום זה שעולה או זה שיורד?
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',10 17:41   
כשאני בדקתי את האפשרות לייצר דיפיוזר סקאייליין בנגריה הסמוכה - היא עלתה לא מעט (= הרבה כסף), באלפים של שקלים. בבניה עצמית לא ממש מוקפדת זה גם לא ניראה ממש טוב.. תעשיית קוטג' היא לא דבר שאני תומך בו.
היות ודיפיוזרים הם ענין שקרוב לליבי והם לרוב אינם מובנים עד סופם חיפשתי אלטרנטיבה הולמת והתישרתי על מוצרים שעולים פחות ויעילים לא פחות - ואולי יותר...
הפלאג המסחרי הוא פועל יוצא של התאמה מקצועית ותו לא

סקייליין המסוג שהדגמת טורף נדל"ן
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',10 20:51   
בהנחה שמי שמעדיף לבנות לבד, כנראה יש לו יותר זמן מכסף,
ואלה בדיוק האנשים שהאולפן הקטן שלהם ממוקם בחדר השינה / ממ"ד
ויאלצו לטפל בתדרים נמוכים במיוחד = סקייליין בעומק עשרות רבות של ס"מ.
בהתאמה, יצטרכו לקנות גם יותר עץ.

לכן, כל עוד אתה לא משופע בנדל"ן, +1 לJS
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',10 20:58   
דונאלד טראמפ הגיע גם לעסקי האודיו? אולפן מזעזע...

הייתי מתחיל אולי בבניה של QRD, נראה לי עסק יותר פשוט וזול, אבל הכל תלוי בצרכים ובחדר כמובן.
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',10 21:14   
אין שום סודות בתיאוריית דיפיוזרים ע"ב תורת המספרים.

התיאוריה אמנם די מורכבת, אבל התכנון לא. כל מודלי התכנון מפורטים בטקסטבוק הזה.

עם זאת, דברים שנראים פשוטים (כולה להדביק כמה חתיכות עץ) בפועל מסתמנים כטריקיים, ויתרה מכך, רבים פתאום מגלים שגם חומרי הגלם לא כ"כ זולים.

ציטוט:
האם זה יהיה אפקטיבי כמו מוצר שארכוש מנגר "מומחה"? האם אוכל לסמוך על זה שיהיה דיפיוזר ולא סתם רהיט או תמונה?

אם תעשה את זה לפי התוכנית, אז למה לא?

אלא אם הנגר המומחה נותן לזה גם ברכה מיוחדת...

ציטוט:
דונאלד טראמפ הגיע גם לעסקי האודיו? אולפן מזעזע...

זה האולפן של ג'ורג' מסנברג (בלקברד סטודיו). תכנן פיטר ד'אנטוניו, ועלה הרבה מאוד כסף.
למעשה מדובר בחתיכות ענקיות של דיקט, שנחתכו עפ"י תבנית בפרוסות ואח"כ הוצמדו אחת לשניה.

חדר בלי החזרים ספקולאריים, אבל עם זנב הדהוד (נשמע הזוי, אבל אפשרי). מה שהם קוראים Ambechoic (חיבור של Ambience ו-Anechoic).

לא שמעתי בעצמי, אבל חבר ותיק ואקוסטיקאי בעל שם שמע ודיווח שזה נשמע מאוד מוזר.
Omer-K
Skyline Diff אינו בהכרח היעיל ביותר לקיר אחורי
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',10 22:35   
על מנת לבנות Skyline יעיל, בדומה לדיפיוזרים אחרים, צריך דיוק רב.
תצטרך להקציע את לטות העץ איכותיות מאוד על מנת לקבל ריבוע מדוייק ולעשות חיתוכי אורך על המילימטר.
טכנית, יש לך בטבלאות את כל הנתונים שאתה צריך, אבל כל נגר יסביר לך על הקושי והזמן שלוקח להגיע לדיוק שכזה (בנוסף לכך שחומר גלם איכותי לא זול).

קצת נתונים על ה- Skyline:
Skyline, כשמוהו, יעיל מאוד לתקרה. אופן הפיזור שלו הוא 360 מעלות (אופקי + אכני) ומפזר ביעילות למרחקים קצרים יחסית.
על מנת ליצור פיזור טוב, תצטרך כמות לא קטנה (גודלם בדר"כ 60/60 ס"מ, עומק עד 20ס"מ).
למרות שעל פי הטבלאות אתה יכול לבנות אותם גדולים ומאוד עמוקים (להגיע לפיזור של תדרים נמוכים יחסית), מעומק מסויים הם מאבדים אפקטיביות.

QRD Diff- דיפיוזר השארית הריבועית הוא, על פי ניסיוני, היעיל ביותר לקיר אחורי:
אופן הפיזור שלו- אופקי, לכן יעיל למרחקים ארוכים יותר- פחות אנרגיה "מתבזבזת".
גובהו בדר"כ- 120 ס"מ ולכן הצבתו 60 ס"מ מרצפת הקיר האחורי אפקטיבית ביותר לנקודת ההאזנה.
"חסרונו" הוא שבגלל אופן הפיזור, עדיף שיהיה ממוקם לפחות 180 ס"מ מהמאזין כדי שייתן עבודה כמו שצריך #thumbsup
וכמו ה- Skyline, הוא לא זול!

בתמונות תוכל לראות כמה QRD Diffs (בזוית של העין #search )
http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?t=47336

המון בהצלחה,
עומר
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',10 23:33   
ציטוט:
האולפן של ג'ורג' מסנברג (בלקברד סטודיו). תכנן פיטר ד'אנטוניו, ועלה הרבה מאוד כסף.
למעשה מדובר בחתיכות ענקיות של דיקט, שנחתכו עפ"י תבנית בפרוסות ואח"כ הוצמדו אחת לשניה.

חדר בלי החזרים ספקולאריים, אבל עם זנב הדהוד (נשמע הזוי, אבל אפשרי). מה שהם קוראים Ambechoic (חיבור של Ambience ו-Anechoic).

לא שמעתי בעצמי, אבל חבר ותיק ואקוסטיקאי בעל שם שמע ודיווח שזה נשמע מאוד מוזר.

סליחה על הרכיבה על השרשרת אבל חשבתי שזה אולי יעניין בהקשר של האולפן הזה,יצא משם סאונד לא רע בכלל.
בלי קשר -סרט מומלץ בשלושה חלקים, אלבום עם סאונד מעולה שבמקרה גם נקרא באותו שם של האולפן בו נעשה החלק העיקרי של האלבום.
שוב פעם סליחה על הסטייה מהנושא.
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 31 דצמ',10 08:35   
ציטוט:
Skyline, כשמוהו, יעיל מאוד לתקרה. אופן הפיזור שלו הוא 360 מעלות (אופקי + אכני) ומפזר ביעילות למרחקים קצרים יחסית.

המותג Skyline, מקורו בצורה של הדיפיוזר (כאשר הוא עומד, הוא נראה כמו קו אופק של עיר) ולא מרמז על מקום הנחתו.

השם האמיתי של הדיפיוזרים האלה הוא Primitive Root Diffuser או PRD, ובדומה לאחיהם המבוססים על רצפים של שארית ריבועית, אלא פועלים על שארית של שורשים פרימיטיוויים.

מבחינה גיאומטרית, אין הבדל בין תקרה לקיר כאשר הדיפיוזר צמוד למשטח - מאפייני הפיזור אינם משתנים, ובכל מקרה יהיו 360 על 180 (ולא 360 על 360, את זה רק דיפיוזרים ווליומטריים יכולים להפגין, אולי פרט להתקנת T - ואז בעצם הפכנו את ה-PRD לסוג של דיפיוזר ווליומטרי...).

השימוש המומלץ הוא עפ"י הקונספט התכנוני הכללי של החדר, ובכל מקרה לגופו. אין דבר כזה דיפיוזר לתקרה או דיפיוזר לקיר אחורי.

ציטוט:
"חסרונו" הוא שבגלל אופן הפיזור, עדיף שיהיה ממוקם לפחות 180 ס"מ מהמאזין כדי שייתן עבודה כמו שצריך #thumbsup

לא מדויק.

השדה הרחוק של מפזר QRD חד מימדי, מתחיל במרחק פי 3 מאורך הגל של תדר החיתוך התחתון שלו.

הדבר הזה, כאמור, תלוי בעיקר בעומק הבארות, ולכן מרחק הישיבה המומלץ הוא, שוב, תלוי מוצר ספציפי (או תכנון ספציפי) ואין ערך קבוע לעניין.

ציטוט:
סליחה על הרכיבה על השרשרת אבל חשבתי שזה אולי יעניין בהקשר של האולפן הזה,יצא משם סאונד לא רע בכלל.

אף אחד לא בא לשפוט את מסנברג חלילה, או את העבודה שהוא עושה.

סאונד אגב לא באמת יכול לצאת מהחדר הזה, כי הוא לא משמש כחלל הקלטה אלא כחלל מסטרינג.

ההערה הייתה לגבי הייחודיות של החלל, וכפי שאמרתי קודם - לא שמעתי בעצמי.
Omer-K
הודעה פורסם: שישי 31 דצמ',10 13:13   
oh-babie,

הדיפיוזרים הראשונים שבניתי היו על פי 600hz כתדר חיתוך תחתון. שם היה רשום להציבם מינימום 180 ס"מ מהסוויט ספוט.
החדשים שבניתי היו ע"פ 800hz, מה שאומר שניתן להציבם גם במרחק 130 ס"מ, לפי הנוסחה שרשמת.

אני, בתור בן אדם פרקטי שבונה אולפנים ומביא תוצאות שהלקוח ואני מאוד מבסוטים מהן, תמיד שמח להרחיב את הידע ולייסמו בשטח.
כיף ללמוד דברים חדשים מבן אדם שלוקח את המקצוע צעד אחד קדימה.

אשמח להזמין אותך לשמוע את התוצאות כשהזדמן לך להגיע לת"א.

תודה רבה,
עומר
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 31 דצמ',10 14:10   
בשמחה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון