תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
[שאלות] גיטרת רבע נפח.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  גיטריסטט  
[שאלות] גיטרת רבע נפח.
הודעה פורסם: שבת 27 נוב',10 22:05   
שלום לכולם,
כמו שכבר אמרתי בכמה נושאים קודמים, אני מתעסק כבר תקופה בחיפוש אחרי גיטרה שתתאים לצרכים שלי,
אני מנגן מזרחית כמו שאמרתי כבר עם כמה זמרים, אז זה אומר שאני צריך את הסאונד של המזרחית, אבל בנוסף לזה אני לא מזרחי לגמרי, באתי מסגנונות אחרים רוק וכו', מה שאומר שאני מאוד אוהב סאונד דיסטרושן כמו שסטראט נותנת.
כרגע יש לי סטראט, וחשבתי בהתחלה להחליף אותה לוריאקס, שאגב אני עוד לא שולל את זה,
אבל יש סאונד של הקלין במזרחית שהתאהבתי בו של הרבע נפח,
אז חשבתי להביא גיטרת רבע נפח של ימאה,
http://kley-zemer.co.il/product.asp?product=7185
שמעתי אותה יש לה סאונד כמו שצריך , יש עליה ביקורות מאוד טובות, והמחיר שלה בסדר , בנוסף יש לה פיצול לסינגלים דבר שיכול לשמש אותי מאוד .

אבל יש לי כמה שאלות בכללי על גיטרות רבע נפח,
אף פעם לא שמעתי גיטרה רבע נפח בסולו דיסטרושן רציני,
השאלה שלי היא האם העובדה שהיא חלולה עושה אותה ל"פחות רצינית" בדיסטרושנים? עושה אותה ליותר "רכרוכית" ?

עוד משו, בסטראט שלי אני משתמש הרבה הרבה בסולואים בידית הטרמולו,
הבנתי שאפשר להרכיב על רבע נפח איזה מערכת של ידית שנקראית ביגסבי,
השאלות שלי הם , מה המחיר של זה? זה מצריך חציבה בעץ? והכי חשוב זה יכול לשמש אותי כמו שידית של סטראט משמשת אותי? או שזה יותר בשביל ליווים וכו'..?

תודה..
subzero
הודעה פורסם: שבת 27 נוב',10 22:32   
גיטרות נפח בעייתיות בכול מה שקשור לדיסטורשן "רציני" כהגדרתך, שכן המבנה שלהן גורם לפידבקים רציניים שהופכים את הנגינה לכמעט בלתי אפשרית. פיצול הפיקאפים יתן לסאונד הנקי של הגיטרה צליל "פעמוני" יותר בקלין אבל זה לא יהיה דומה לסאונד של סטראט ועדיין תהיה בעיית פידבקים בכול סאונד יותר כבד מאוברדרייב.
לגבי הביגסבי, זו ידית ויברטו עם טווח תנועה מעט מוגבל בהשוואה לידית טרמולו כמו שיש בסטראט. אין צורך לעשות חציבות על מנת להרכיב אותה אבל ייתכן שתצטרך להחליף את הגשר לכזה עם רולרים במקום אוכפים כדי למנוע קריעת מיתרים.

מקווה שזה עוזר
איציק
benny schwartz
תומך
re:
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 00:45   
אשתדל לקצר:

א.בכל מקרה לא ממליץ לך לקנות מראש כלי כדי לעשות בו שינויים. קנה כלי שכולל בתוכו מענה על כל הצרכים שלך.
ב. לגבי גיטרות רבע נפח - יש דגמים זולים בהרבה שעושים עבודה לא רעה בכלל - בעיקר כל מיני איבנזים למיניהם - אפשרי לך לבדוק כזה כלי (אפילו לקנות ומקסימום למכור, מדובר בסכומים קטנים בהרבה מהיאמהה שהזכרת).
ג. נראה לי שהרבע נפח כמעט היחידה שיצא לי לראות אותה מתפקדת גם ככלי לדיסטורשנים היא גיבסון 335. והיא עושה את זה מצויין! (חפש את הופעות של שלום חנוך לאלבום חתונה לבנה - גיל דור...)
ד. באותה נשימה - חשבת אולי על גיבסון SG? גיטרה שתיתן לך גם נוחות עבודה, גם יש לה דגמים שמגיעים מראש עם ביגסבי, גם סאונד שייתן בראש בדיסטורשנים לרוק, וגם יודעת איך להישמע בקלינים עם אופי מזרחי למהדרין. (בדגם הזה ממליץ יותר לחפש יד שניה, מהחדשות לא ממש התלהבתי).

הנה הצלחתי לקצר - יש לי מה להרחיב כמעט על כל שורה פה, אבל אני אתאפק #smile

בהצלחה#smile
  גיטריסטט  
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 02:33   
תודה על העזרה חברים,
אתם יכולים להוסיף קצת ולהרחיב בקטע של הגיין הגבוה, ופידבקים.
מה בעצם אתם אומרים שיקרה במצב שאני מעביר לדיסטרושן חם? יתחילו פידבקים מטורפים בלי אפשרות שלי לעצור אותם?
אני זוכר בהופעה שראיתי של שולי רנד , היה גיטריסט עם רבע נפח ונתן שם כזה ליווי של דיס' , של פאוורקורדס כזה, הסאונד היה ממש חלום של כל גיטריסט . חם ברמות.

אם לא הבנתם אותי, לא מחפש סאונד של מטאל , אבל סאונד לסולו שמן ובריא.

ובני, ולמה לדעתך הימאה לא תתפקד טוב בדיס' כמו 335 של גיבסון?
benny schwartz
תומך
re:
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 09:28   
פידבקים יש, כי הגיטרה מהדהדת...
במיוחד בתחום הנמוכים - לואו מיד.

לא אמרתי שום דבר על היאמהה, יצא לי לשמוע כל מיני רבע נפחים, ומה שאמרתי לחיוב על הגיבסון לא בהכרח בא לשלול את השאר.
מה שכן - היאמהה שציינת לא זולה בכלל, ובמחיר הזה תוכל למצוא גיבסון יד שניה - שלענ"ד סיכוי טוב שתהיה עדיפה.
באופן כללי אני קצת נרתע מיאמהה, וזה על בסיס ניסיון שיש לי עם כמה מוצרים של החברה.
לא מחייב בכלל, ולכל כלל יש יוצאים ממנו, ובכל זאת -

המכנה המשותף של כולם בלי יוצא מן הכלל היה סאונד כללי טוב, תחושה טובה, כלים שבנויים 'לפי הספר' , מדוייקים ונוחים לנגינה, אבל אף פעם לא משהו מעבר,
ותמיד משהו שבשלב מסויים אתה מגיע למסקנה ש'זה לא זה'. אופי סאונד בד"כ סגור קצת.
זה אמור גם לגביי חשמליות, גם קלאסיות וגם לגבי בס, ואגב גם לגבי כלי נשיפה שלהם מהלבל הבינוני.

זה מנסיוני הדל.
  גיטריסטט  
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 10:27   
הבנתי אותך, האמת היא שחשבתי על הימאה הזאת בגלל שמצאתי ביד שניה אותה ב6000, בנוסף לימאה יש עוד רבע נפח יחסית זולה של טוקאי
http://www.music-store.co.il/tokai.html

שגם עלייה יש ביקורות טובות.
אבל עכשיו כשאתה אומר אני יחשוב מאוד ברצינות על לחסוך עוד לגיבסון.
אגב בכלי זמר יש שתי דגמים אחד es335 רגיל והשני es335 וינטאג'...מישהו יודע מה הם ההבדלים?

אהה ואני מוכר את הפנדר האמריקאיתת שלי שנת 2008, אם מישהו רוצה..

תודה!
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 13:39   
עזוב אותך עכשיו מגיבסון ב-12000 שקל. אין לך עדיין גיטרה רבע נפח, אתה לא יודע אם זה מתאים לך.
קנה אפיפון שרתון 2, או אפילו דוט (סיפור של 2000-3000 שקל גג), או איבאנז מסדרת הארטקור. נגן, תתנסה.
לא תצטרך למכור את הסטראט....
מתאים ואתה רוצה להשתדרג? אז תתחיל לחסוך לגיבסון (אם זה עדיין יהיה רלוונטי מבחינתך - לדעתי ברגע שאתה מכיר טוב גיטרות בסגנון הזה תוכל לשפוט את הגיבסונים ביותר אובייקטיביות).
לא מתאים? לא קרה כלום, תמכור יד שניה והפסדת 1000 שקל.
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 13:58   
ב- 335 המילה vintage מתייחסת לצבע הסאנברסט. זה אותו הדגם בשני צבעים שונים.
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 13:58   
יש משהו במה שאתה אומר, אבל עדיין אם אני קונה אני לא רוצה לרדת נמוך כל כך.
ניגנתי על אפיפון רבע נפח כזאת, הרגישה לי ביד דיי זולה , כמובן אחרי שאני רגיל לסטראט אמריקאית שבנוי באיכות מאוד טובה.

מה אתם אומרים על הימאה?
היא אמנם עולה יקר בכלי זמר, 8וחצי אלף, אבל אני יכול להשיג אותה בהרבה פחות , ב5 בערך..

הבנתי גם , שיש משהו שנקרא אנטי פידבק, שזה בעצם מונע פידבקים.
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 14:58   
ציטוט:
יש משהו במה שאתה אומר, אבל עדיין אם אני קונה אני לא רוצה לרדת נמוך כל כך.
ניגנתי על אפיפון רבע נפח כזאת, הרגישה לי ביד דיי זולה , כמובן אחרי שאני רגיל לסטראט אמריקאית שבנוי באיכות מאוד טובה.

הרגישה לך בראש או בארנק דיי זולה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון