פורסם: שישי 23 אוג',02 20:53
שלום לכולם...שאלה!!!
איך אני יודע אם הVOLUME של השיר שלי הוא כמו שצריך הרי שבמגבר ניתן להעלות ולהוריד את ה VOLUME כאוות נפשכם....מהי הנקודה שעלי לכוון את המגבר בכדי שאדע מה ה VOLUME האמיתי של השיר שלי???
מקווה שהבנתם
תודה רבה
Supporter
פורסם: שישי 23 אוג',02 21:25
העיקרון אומר כמה שיותר ווליום אבל בלי דיסטורשן/קליפינג.
שתי דרכים לדעת מתי אתה נכנס לדיסטורשן -
1. הישנה והטובה - להקשיב.
תשווה בין דיסקים שיש לך בבית מול השירים שלך ותראה באיזה ווליום הם צריכים להיות.(רק אל תשווה את השירים שלך עם MP3)
2. להסתכל - ברוב התוכנות היום יש לך אפשרות לראות מתי אתה נכנס לפליפינג (בדר"כ תראה מנורה אדומה נדלקת).
בקשר לאיזו שיטה טובה יותר, תלוי במיומנות של האוזן (אם האוזן שלך עדיין לא מיומנת תשלב בין השתיים)
פורסם: ראשון 25 אוג',02 11:29
קודם כל תודה רבה אבל בעצם אם נניח אני שומע באוזניות דרך הכרטיס קול שלי אני יכול לכוון את העוצמה של האוזניות ואפילו אם לא יהיה DIST אז אני לא יוכל לדעת מה הוולים האמיתי של השיר רק אחרי שאצרוב אותו אני מניח....לא כך??
פורסם: ראשון 25 אוג',02 14:25
באופן כללי,
אני (מנסיון אישי בלבד) מקליט כל כלי בנפרד כאשר מצב הווליומים הוא כזה:
לדוגמא: גיטרה באס.
הבאס תהיה פתוחה עד הסוף מבחינת הווליום (וכמובן כיוון רצוי של סאונד).
מגבר הבאס יהיה במצב: "FLAT", כלומר, אני מכוון את כל האופציות שע"ג המגבר ל - 0.
ווליום ה-INPUT של הכרטיס קול יהיה מכוון ע"י התצוגה שעל המיקסר הוירטואלי (תוודא שאפילו אם אתה כולך מתלהב פתאום ומתחיל לנגן יותר בכח, אז עדיין זה יגיע מקסימום לתחילת הצבע הצהוב שמורה על ווליום ה IN).
והרעיון הכללי הוא: כיוון סאונד מבחוץ.
הנמכה לווליום נמוך.
ולאחר שהוקלט, ניתן להגביר ולערוך ע"י המחשב!!!.
תהנה!
פורסם: ראשון 25 אוג',02 15:06
תודה רבה על התשובה המקצועית....מאוד עזרת לי..
ודרך אגב אני עובד עם כרטיס אודיו של GINA24 ומיקסר של BEHRINGER 1604 אני מקליט דרך תוכנה SONAR 2 ן SOUNDFORGE 6 תודה רבה..אני ינסה לעבוד בצורה שאתה עובד ונראה איך יילך
פורסם: שני 26 אוג',02 01:42
לפי דעתי לא כל כך ענו על השאלה שלך, מה שהוסבר כאן הוא כוון ווליום הכניסה לפני הקלטה כדי שלא יהיה דיסטורשן בהקלטה (=רעש ולכלוך). מה שששאלת הוא איך תדע שהווליום בשיר שלך הוא הנכון, אם אני מבין נכון, לאחר שסיימת את השיר / קטע מוסיקלי, איך תדע שהווליום לא נמוך מדיי.
יש מכשיר / PLUGIN שנקרא LIMITER, שמה שוא עושה זה לכוון את עוצמת היציאה של השיר. לפי נתונים שאתה מכניס לו- מה עוצמת היציאה הדרושה, דוגמא: הכי גבוה - אפס dB, ומטה. ומכוון את ה- TRESHOLD שהיא נקודה שאם העוצמה של השיר עוברת אותה ה-LIMITER יקמפרס את האות ביחס של 1:20 (כמו בקומפרסור רגיל).
תכל'ס הוא מכווץ את התחום הדינמי של השיר ומרים אותו לנקודה שקבעת.
פורסם: שני 26 אוג',02 20:32
תודה רבה....אני ינסה לראות אם זה עובד לי...
S.Supporter
פורסם: שני 26 אוג',02 23:37
א. לימיטר ינחית ביחס של 1 : ל אין סוף ולא 1:20 ובכלל תמיר עשה סלט שלם מתפקידי הלימיטר, אבל יש מספיק הודעות בפורום בנושא הנ"ל רצוי לבדוק
ב. בהקלטה דיגיטלית לא רצוי להנמיך את הפידדרים במיקסר הוירטואלי של הכרטיס, כדי לא לאבד רזולוציה (לפחות בכרטיסי ECHO ההנחתה נעשית במתחם הדיגטלי) ועדיף לכוון את הסיגנל ע"י הציוד החיצוני ולהשאיר את עצמת הכניסה על מקסימום או 0
ג. רוב התוכנות מצוידות במד עצמה כגון MASTER L_R שים לב אם העצמה הממוצעת של השיר קרובה לקצה הסקאלה המסטר אמור להראות את העצמה "האמיתית" של השיר