פורסם: ראשון 11 יול',10 01:59
אגב, אני מקליט בעיקר שירה (ודיבוב) אבל גם גיטרה אקוסטית.
פורסם: ראשון 11 יול',10 11:59
קודם כל - תודה רבה רבה לכולם!
הסיבות שבגללן אני רוצה להתקדם לקונדנסר הן -
1. אני אוהב את הסאונד שלו.
2. אני מפחד לעמוד מול דינאמי שכן צריך לעמוד קרוב אליו, ואם פתאום אתה שר/מדבב משהו קצת חזק, יש דיסטורשן ישר. אם אני מתרחק ממנו טיפונת מרגישים את זה, ולא נוח לשיר ולדבב כשאתה מרגיש שאתה כבול למקרופון ואם אתה זז טיפה, הסאונד לא טוב. מול קונדנסר אתה יותר פתוח לצעוק, לזוז...
3. בעיקר בדיבוב, מאוד מפריע לי שאני לא יכול לשים על ה58 פופ-פילטר, כי ברגע שאני שם, אני צריך מרחק של כמה ס"מ בין הפופ פילטר למקרופון, ומרחק של כמה ס"מ בין הפופ פילטר לפה שלי - ואז אני כבר רחוק מידי מהמקרופון והפופ פילטר והמרחק בין המקרופון הורסים את הסאונד. (יש לי פופ פילטר ממתכת שהביאו לי)
4. הקלטת גיטרה אקוסטית נשמעת בדר"כ יותר טוב, ונוחה הרבה יותר עם קינדנסר.
נראה לי שמוצדק לקנות קונדנסר בגלל הסיבות האלה, לא?
תומך
פורסם: ראשון 11 יול',10 12:08
1. להשתמש במונח של "להתקדם" זה לא בדיוק...
אולי ביחס ללרכוש משהו שחסר לך זה התקדמות, אבל קונדנסר ודינאמי הן שתי "חיות" שונות. (כמו שלקנות גיטרה חשמלית זו לא בהכרח "התקדמות" ביחס לגיטרה קלאסית).
2. מה שכתבת בהודעה האחרונה זה לא מה שרשמת למעלה.
3. "אוהב את הסואנד שלו" זה נחמד, אבל זה על בסיס יוטיוב (מפורטת שם שאר השרשרת? שימוש בפרה-אמפים/קומפרסורים/תנאים אקוסטיים?) יצא לך להשוות אותו לקונדנסרים אחרים?
4. סתם לידע כללי - גם מול קונדנסר - ואפילו יותר, בגלל שהוא הרבה יותר רגיש... כל תנועה וזווית ביחס למיקרופון משפיעה ישירות על הסאונד...
5. שוב, טוב להתקדם ברמת הידע, ההכרה מול ציוד לצרכים שונים, וגם עושה רושם שטוב שיהיה לך קונדנסר - בהתאם לשימושים שלך.
אני אישית הייתי מתחיל ממשהו פשוט, ועם הזמן לומד איזה קונדנסר ספציפי אני מחפש.
ביקשת לשמוע כאן מנסיון של אחרים,
ועושה רושם שאתה קצת נעול על משהו ספציפי, שאתה מחפש בסה"כ לשמוע שמדובר במוצר טוב.
אז אם זו הנקודה - התשובה היא כן.
אם אתה מחפש מעבר - להתייעץ ולשמוע דעות - יש לך כאן מספיק חומר למחשבה...