פורסם: שני 28 יונ',10 09:54
1. טנטון (צפצופים/רעשים באוזניים):
קיים טיפול לטינטון קבוע ומתמשך אשר לא עובר מעצמו לאורך זמן. מציאת הרופא הבקיא בתחום, מציאת מקור הבעיה והתאמת הטיפול לעיתים לוקחת זמן, אך זו לא סיבה להתייאש ולהתמודד לבד. אחת הסיבות לטנטון עלולה להיות ירידת שמיעה בתדר מסוים. בדיקה להערכת טנטון לא מבוצעת באופן רוטיני כחלק מבדיקת שמיעה, אך היא ניתנת לביצוע במידת הצורך. בכל מקרה בבואכם לבצע בדיקת שמיעה דווחו ותארו את הטנטון לאודיולוג.
הוכח כי אנשים אצלם הטנטון נבע מירידת שמיעה (לרוב בתדרים גבוהים), נתרמו מאוד משיקום שמיעתי (מכשיר שמיעה). אם הוא לא נובע מירידת שמיעה, לעיתים החלפת תרופה בייעוץ רפואי, טיפול באמצעות מיסוך, טיפול קוגניטיבי וטיפול בביופידבק נמצאו כיעילים.
אם הטנטון הוא אינו מטרד איתו אתם חיים כבר שנים אלא משהו חדש- הכי טוב להתעלם ממנו וסביר להניח שבמהלך השנה הוא יחלוף.
2. נזקי רעש:
רעש אכן פוגע בשמיעה.
אדם בוגר ובריא (ואני לא אתייחס לילדים או לאנשים מבוגרים מאוד) אשר בילה במועדון לילה (בו כולנו יודעים שרמות הרעש ולא רק עוצמת הצליל איומות, ויש השפעה לאיכות הצליל ו-לSNR), בדרך כלל ייצא לאחר כמה שעות עם תחושה של עמימות ורעש באוזניים. זוהי פגיעה זמנית בסף השמיעה.
הדבר הטוב ביותר בשבילו במצב זה, הוא לשהות כמה שיותר שעות (רצוי 8 שעות) בדממה מוחלטת על מנת שמערכת השמיעה תרפא עצמה.
ליקוי השמיעה הופך לקבוע כאשר הנזק הוא מצטבר- כאשר שוהים לאורך זמן ברעש שהוא אף נמוך בעוצמתו מזה שבמועדון, ובמיוחד כאשר לא מאפשרים למערכת השמיעה לרפא עצמה או כאשר יש גורמי סיכון נוספים.
במקרה זה ליקוי השמיעה מתחיל בשתי האוזניים בתדר 3000 הרץ (תדר גבוה) וממשיך בהדרגה להתרחב לתדרים נוספים.
ליקוי זה פוגע בעיקר ביכולת להבין דיבור, בעיקר בתנאי רעש.
ההגנה על השמיעה כאשר נמצאים באופן קבוע בסביבה רועשת חשובה ביותר, על אחת כמה וכמה לנו המוסיקאים.
3. הבדלים בין האוזניים:
אכן יש מידה מסוימת של הבדל בתפיסת הצליל בין האוזניים. רוב האנשים יעדיפו להקשיב לדיבור באוזן ימין ולמוסיקה באוזן שמאל (אלא אם הם בעלי שמיעה אבסולוטית), אך דבר זה קשור למוח ולא לאוזניים!
חשוב ביותר- במידה שהנכם חשים הבדל בשמיעה בין האוזניים, בחיי היומיום, בררו מדוע זה! פנו לרופא אף אוזן גרון. ייתכן שזה פקק שעווה (צרומן), אך ייתכן שזה משהו אחר. אין הצדקה להניח כי אוזן אחת היא פחות טובה מהשנייה.
פורסם: שני 28 יונ',10 15:56
תודה רבה,
אני רושמת מתוך ידע מקצועי, אני קלינאית תקשורת.
תודה
S.Supporter
פורסם: חמישי 01 יול',10 13:58
מרינה
ברוכה הבאה.
את כוח חשוב בפורום הזה ולמרות שאת אדם עסוק מאד - אנא, היי פעילה בפורום ונבוא כולנו על שכרנו.
תומך
פורסם: חמישי 01 יול',10 14:02
עודד, ההמלצה שלי - עשה זאת בעצמך.
אני ניסיתי גם ניקוי אצל רופאת אף-אוזן-גרון וגם בעצמי, וחד משמעית אני אעשה את זה בעצמי מעכשיו.
אתה קונה בבית מרקחת טיפות אזניים שמרככות את השעווה, שם אותם יומיים שלושה לפי ההוראות, ואז עם מזרק ומים חמימים אתה מתיז לתוך האוזן, כמובן בעדינות, ובהקפדה על שני כללים:
1. אתה מתחיל מעצמה מאוד חלשה ולאט לאט מגביר.
2. אתה מתחיל מזוית בה הזרם פוגע באפרכסת (מבפנים), ולאט לאט משנה את הזוית לכיוון ה'נכון' == לתוך תעלת השמע.
היתרונות:
1. אתה דואג להשתמש בתכשיר לפחות יומיים-שלושה לפני, ומונע מצב בו נפלת על רופא שרוצה לבצע את השטיפה מייד בלי להשתמש בתכשיר קודם. ריכוך השעווה מראש מאפשר שימוש בלחץ יותר נמוך ולכן סיכון נמוך יותר.
2. אתה מרגיש בדיוק מתי 'חזק' זה 'חזק מדי'. אתה מגביר את עצמת השטיפה לאט-לאט, ומגיע לעצמה שבדיוק מספיקה, לא פחות מדי ולא יותר מדי.
3. אתה שולט על הזוית ומרגיש מיד אם אי נוחות באוזן היא יותר מדי בשבילך. הזמן שיקח לך לצעוק לרופא 'די' והזמן שיקח לו להגיב יכול להיות יותר מדי ארוך. אתה לעומת זאת, יכול להגיב הרבה יותר מהר.
זו בכל אופן ההמלצה שלי, רק על סמך נסיון אישי.
Act Compatible
פורסם: חמישי 01 יול',10 14:30
זה מכשיר מחודד שהוא תוקע בחומר, ומוציא את זה בתור גוש.
החיסרון היחיד שזה יכול קצת לכאוב, אבל עדיין זה לוקח רק דקות בודדות.
אגב, חשבתי על זה - האם פקקי שעווה משמשים בתור פקקי אוזניים טבעיים? ז"א אחרי ניקוי השעווה שמעתי הרבה יותר טוב, אז האם זה אומר שאנחנו בעצם יותר רגישים גם לפגיעה בשמיעה?